• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αντίο Fausto!
Νέα 24/02/2021 - 09:57

Ολόκληρο το HRC είναι βαθύτατα λυπημένο στο άκουσμα του χαμού του Fausto Gresini σε ηλικία 60 ετών, ενός ανθρώπου που κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα τόσο όσο αναβάτης, όσο και ως ιδιοκτήτης ομάδας. 

 

Καταγόμενος από την Imola της Ιταλίας, ο Fausto Gresini έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1983 στα 125 κυβικά. Εκεί θα αγωνιζόταν σε ολόκληρη την αγωνιστική του καριέρα, κατορθώνοντας να πάρει τον τίτλο τόσο το 1985 όσο και το 1987. Ο Fausto πήγε στην Honda το 1990 κι έμεινε μέχρι την ημέρα που σταμάτησε την καριέρα του το 1994. Όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να πάρει τρεις νίκες και δύο φορές κατάφερε να τερματίσει ως δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. λ

 

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Fausto Gresini θα επέστρεφε στο paddock, αυτή τη φορά ως ιδιοκτήτης δορυφορικής ομάδας με μοτοσυκλέτα της Honda στη μεγάλη κατηγορία με τον Alex Barros. Η ομάδα του τα επόμενα χρόνια θα αγωνιζόταν τόσο στις κατηγορίες των 500 κυβικών όσο και στα 250 κυβικά με τον πρώτο Τίτλο του ως ιδιοκτήτης ομάδας να έρχεται το 2001 με τον Daijiro Kato με Honda NSR250. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν, καθώς από το 2003 έως το 2005 οδηγοί του Gresini τερμάτισαν δεύτεροι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: ο Sete Gibernau και ο Marco Melandri. 

 

Ως ιδιοκτήτης ομάδας με μοτοσυκλέτα της Honda δούλεψε με αρκετούς σπουδαίους αναβάτες, ανάμεσα στους οποίους ο Colin Edwards, ο Toni Elias, ο Alex de Angelis, ο Marco Simoncelli, ο Hiroshi Aoyama και ο Alvaro Bautista. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Gresini στην κατηγορία Moto3 διεκδικούσε τον Τίτλο και το 2018 κατάφερε να τον κατακτήσει με οδηγό τον Jorge Martin.

 

Το HRC θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Fausto για όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας τους τόσο ως αναβάτης, όσο και ως ιδιοκτήτης ομάδας, ως συνεργάτης αλλά και ως αντίπαλος.

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Ήταν σαν πατέρας μου!

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Τεστ στο Misano με οδηγούς και από την SSP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα