• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στη μνήμη του Fausto Gresini
Νέα 24/02/2021 - 12:07

Ο Fausto Gresini ξεκίνησε την καριέρα του στα 125 κυβικά το 1983 και την επόμενη χρονιά κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη. Ένα χρόνο μετά πρόσθεσε ακόμα περισσότερες νίκες και βάθρα στην πορεία του προς τον πρώτο του Τίτλο, τον οποίον κέρδισε το 1985 στα 125 κυβικά και πάλι.

 

Το 1986 ήταν δεύτερος στη βαθμολογία ενώ την επόμενη χρονιά κατάφερε να πάρει 10 νίκες και πήρε και πάλι τον Τίτλο. Η αγωνιστική καριέρα του Fausto Gresini διήρκησε έως το 1994 και συνολικά πήρε 21 νίκες, όντας ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες της εποχής του στα 125 κυβικά. Αφού κρέμασε την αγωνιστική του φόρμα κατάφερε να είναι εξίσου εντυπωσιακός και επιτυχημένος στη νέα του καριέρα ως μάνατζερ.

 

Το ταξίδι του ξεκίνησε ως Team Manager το 1997 με την ομάδα του να παίρνει τον πρώτο της Παγκόσμιο Τίτλο το 2001 με τον Ιάπωνα αναβάτη Daijiro Kato στην κατηγορία των 250 κυβικών. Πήρε κι άλλους τίτλους το 2010 στην κατηγορία Moto2 με τον Tony Elias και το 2018 στην κατηγορία Moto3 με τον Jorge Martin αλλά και το 2019 καθώς η ομάδα του κέρδισε το πρωτάθλημα στην κατηγορία MotoE.

 

Η μνήμη του Gresini θα μείνει ζωντανή μέσα στο paddock μέσα από τα επιτεύγματά του αλλά και την κληρονομιά που αφήνει. Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, λέει: «Είμαι πάρα πολύ θλιμμένος από τον χαμό του Fausto. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος και τον αγαπούσα πολύ. Παρακολουθούσα την κατάστασή του και ήμουν ένας από τους τυχερούς που κατάφεραν να του μιλήσουν ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο. Λυπάμαι πάρα πολύ για μία τέτοια απώλεια που υφίσταται το paddock και θέλω να στείλω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και στα μέλη της ομάδας του».

Επόμενο άρθρο »

«Ο πρώτος που πίστεψε στην ΚΤΜ!»

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Ήταν σαν πατέρας μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα