• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pramac: Ήρθε η ώρα για την 1η μας νίκη!
Νέα 04/03/2021 - 10:51

Η παρουσίαση της ομάδας της Pramac έγινε μέσω διαδικτύου, όπως άλλωστε συνέβη με όλες τις ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Ο Team Manager της Pramac, Francesco Guidotti, μίλησε μετά την παρουσίαση αναλύοντας πολλά θέματα αναφορικά με το 2021. Πρώτα-πρώτα τόνισε ότι ότι στην ομάδα υπάρχει ήδη πνεύμα σύμπνοιας: «Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι είμαστε μία έτοιμη ομάδα. Κινούμασταν σαν να ήξερε ο ένας τον άλλον για τουλάχιστον ένα χρόνο. Βέβαια ήξερα τον Zarco για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και δεν συναντιόμασταν κάθε μέρα. Ενώ με τον Martin είχαμε αμέσως πολύ καλή σχέση. Μου φαίνεται ότι υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα για να ξεκινήσουμε αυτή τη χρονιά και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

 

Η χρονιά η οποία θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου με το πρώτο από τα δύο επίσημα τεστ που θα γίνουν στην πίστα του Κατάρ. Το πρόβλημα για όλους τους νεοφερμένους είναι ότι οι μέρες δοκίμων είναι λιγοστές και τα πράγματα γίνονται περισσότερο περίπλοκα για τους οδηγούς της Ducati, όπως εξηγεί ο Guidotti. «Το θέμα δεν είναι τόσο ο αριθμός των ημερών. Στο πρώτο τεστ ένας rookie δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα και μετά από λίγες ημέρες θα πρέπει να ανέβει ξανά στη μοτοσικλέτα ,ενώ ήδη θα πονάει από το πρώτο τεστ. Ειδικά οι νεοφερμένοι στην Ducati την πρώτη φορά καταστρέφουν τελείως στα χέρια τους».

 

Και μετά από δύο εβδομάδες θα πρέπει να δώσει και τον πρώτο του Αγώνα… «Ήδη από πέρυσι έλεγα ότι η καλύτερη σεζόν για να κάνεις ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία είναι το 2021, επειδή δεν θα υπάρχει εξέλιξη στις μοτοσυκλέτες. Τώρα όμως, έτσι όπως έγιναν τα τεστ, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το ξεκίνημα. Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο Martin δεν έχει κάποιες υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό του, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Pecco πριν από 2 χρόνια».

 

Ενώ ο Martin είναι νεοφερμένος, ο Zarco είναι ένας έμπειρος αναβάτης αλλά με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην κατηγορία. «Μίλησα μαζί του και μου έδωσε να καταλάβω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο. Νομίζω ότι είναι ένας οδηγός που γνωρίζει καλά τις ικανότητές του και έχει χτίσει την αυτοπεποίθησή του. Προηγουμένως ζούσε στη σκιά κάποιων ανθρώπων, τώρα όμως κάνει τα πάντα μόνος του. Έχει τον έλεγχο της ζωής του, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο τεχνικό κομμάτι, είναι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Έχει ένα ιδιαίτερο οδηγικό στυλ και νομίζω ότι και η Ducati θα τον χρησιμοποιήσει για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Έχει άλλωστε και εμπειρία με άλλες μοτοσυκλέτες, όπως με την Yamaha την Honda και την KTM.

 

Τέλος μίλησε για τους στόχους του το 2021: «Θα θέλαμε φέτος να πάρουμε την πρώτη μας νίκη, η οποία μας ξέφυγε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις πέρυσι. Αυτός είναι ο βασικός στόχος, να πάρουμε το την πρώτη μας νίκη με την Ducati. Μετά θα δούμε. Ο Miller τερμάτισε έβδομος στο πρωτάθλημα πέρυσι, αλλά με 7 βαθμούς από την 3η θέση».

Επόμενο άρθρο »

Morbido: Δύναμή μας ο Ramon!

« Προηγούμενο άρθρο

Αρχίζουν οι προετοιμασίες στο Qatar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα