• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix: Το αφιερώνω στον Fausto..!
Νέα 07/03/2021 - 11:51

Μία πολύ καλή αρχή έκανε τη χθεσινή ημέρα στο Qatar ο Aleix Espargaro. Παρά το ότι μιλάμε για τα χειμερινά τεστ, ο Ισπανός έδειχνε πολύ δυνατός πάνω στην Aprilia και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στη λίστα με τους χρόνους. Η παρουσία του δείχνει την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από τους Ιταλούς το προηγούμενο διάστημα.

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το ξεκίνημα στον Fausto που δεν είναι πια μαζί μας. Θα ήταν υπερήφανος! Σε αυτή την πίστα ξεκίνησε το project με την Aprilia και θα είναι χαρούμενος που θα βλέπει πόσο γρήγορη είναι η μοτοσυκλέτα. Η μοτοσυκλέτα μας δεν άλλαξε τόσο πολύ από πέρυσι. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά στο κομμάτι της ευστάθειας. Το ίδιο μπορώ να πω για τα αεροδυναμικά. Τώρα έχουμε περισσότερη κάθετη δύναμη και καλύτερη επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών. Παρόλα αυτά μένει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία».

Ο 31χρονος οδηγός έκανε πάρα πολύ δουλειά στην αεροδυναμική, δοκιμάζοντας δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες. «Στην Ισπανία κάναμε κάποια ενδιαφέροντα τεστ. Τώρα, αν και είμαστε σε μία πίστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, το πρόγραμμά μας είναι σχεδόν ίδιο. Σήμερα δοκίμασα δύο μοτοσυκλέτες με ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ρίξουμε το βάρος στο ρυθμό».

Η τελική είναι ένα από τα κομμάτια που πρέπει η Aprilia να βελτιώσει. Ο Ισπανός χτες κατάφερε να έχει τελική περίπου 15χλμ/ώρα χαμηλότερη από αυτή της Ducati του Jack Miller. «Ο κινητήρας είναι περίπου ίδιος, αλλά έχουν παίξει σπουδαιότατο ρόλο τα αεροδυναμικά. Δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω ακριβώς. Όπως και να ‘χει πάντως, είμαι ικανοποιημένος γιατί έχουμε πολύ καλή επιτάχυνση, πράγμα το οποίο εξισορροπεί το μειονέκτημα του κινητήρα».

Τέλος, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος με το χρόνο μου χτες. Έκανα και μία προσομοίωση Αγώνα για 10 γύρους. Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, παρά το ότι αυτή ήταν μόνο η πρώτη μέρα. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Στην Petronas βρήκα πολύ πάθος!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Test: Εντυπωσίασε η Aprilia την 1η ημέρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα