• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα κατεύθυνση ζητά ο Valentino Rossi
«Δοκιμάσαμε πολλά, λύσεις όμως δεν βρήκαμε»
Νέα 08/03/2021 - 09:45

Το συμπέρασμα της χθεσινής ημέρας είναι ότι ο Valentino Rossi αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με την Yamaha. Για να βρει κανείς το όνομα του Ιταλού στη λίστα με τους χρόνους, θα πρέπει να κατέβει αρκετά κάτω καθώς τερμάτισε μόλις στην 20η θέση. Οι δηλώσεις του μετά το τέλος του πρώτου επίσημου τεστ της χρονιάς είναι ενδεικτικές: «Ήταν μία δύσκολη μέρα… δεν ήμουν γρήγορος και δυσκολεύτηκα να έχω καλή πρόσφυση στο πίσω μέρος. Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα, αλλά δεν βρήκαμε λύσεις και δυσκολεύομαι ειδικά στην επιτάχυνση. Τώρα θα έχουμε δύο ημέρες για να μελετήσουμε τα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο τεστ».

Τα παλιά προβλήματα συνεχίζονται. «Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα, όπως το πλαίσιο του 2021 αλλά η αίσθησή μου παρέμεινε η ίδια. Τις επόμενες τρεις μέρες θα έχουμε παραπάνω πράγματα, αλλά θα πρέπει να βρούμε μια διαφορετική ισορροπία που θα μου επιτρέψει να βγαίνω γρήγορα έξω από τις στροφές. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα πιο εύκολη στην οδήγηση, όμως χάνω αρκετά στην επιτάχυνση. Δυσκολεύομαι δηλαδή στις γρήγορες στροφές».

Το νέο πλαίσιο δεν άρεσε ούτε στον Fabio Quartararo και ο Valentino προσθέτει σχετικά: «Το θέμα είναι ότι είναι πολύ κοντά στο πλαίσιο του 2020, όχι στο πλαίσιο του 2019. Δεν παρατήρησα κάποιες μεγάλες διαφορές στην οδήγηση». Όταν τον ρώτησαν τι είναι χειρότερο, η θέση που τερμάτισε στο τεστ ή η μεγάλη διαφορά του από τον Quartararo, απάντησε: «Και τα δύο. Δεν ένιωθα άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα σήμερα. Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος και θα πρέπει να μελετήσουμε την τηλεμετρία για να βρούμε μία διαφορετική κατεύθυνση».

Ο αδελφός του, ο Luca Marini, ήταν μπροστά από αυτόν στη λίστα με τους χρόνους. «Είμαι χαρούμενος για τον Luca», είπε ο Rossi. «Του μίλησα μετά και ήταν και αυτός χαρούμενος. Σήμερα είχε και καλό ρυθμό. Βελτιώθηκε σε σχέση με χθες». Τέλος, τον ρώτησαν αν μίλησε καθόλου με τον νέο δοκιμαστή της Yamaha, τον Cal Crutchlow. «Στην αρχή της ημέρας μόνο. Κάναμε και 2-3 γύρους μαζί. Μίλησα μαζί του, αλλά μίλησα και με τον Galbusera. Η πληροφόρησή του καλή… είναι σημαντική και είναι γρήγορος, έχει ενδιαφέρουσες ιδέες διότι προέρχεται από την Honda και μπορεί να μας βοηθήσει! Μίλησα χθες και με τον Vinales, συναντηθήκαμε στο Ιατρικό Κέντρο, αλλά κάνει διαφορετική δουλειά από μένα και δεν μιλήσαμε πολύ για μοτοσυκλέτες. Σήμερα ήταν γρήγορος, όπως και ο Fabio και ο Franco. Ήταν καλή μέρα για την Yamaha».

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Ακόμα δεν ξέρω το όριο της Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Test: Οι τελικοί χρόνοι της 2ης ημέρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα