• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Καταπληκτικό τεστ, καταπληκτική βάση!
Νέα 09/03/2021 - 09:50

Τη δεύτερη μέρα των δοκιμών στο Qatar, ο Joan Mir έκανε 48 γύρους και τελείωσε νωρίς το πρόγραμμά του, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 8η θέση, δύο μπροστά από τον ομόσταυλό του. Ο Mir έριξε το βάρος σε αρκετά νέα εξαρτήματα που είχε η Suzuki, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πλαισίου το οποίο δοκίμασε τόσο ο Rins, όσο και ο Sylvain Guintoli. H Suzuki του 2021 έχει και ένα νέο ψαλίδι, ενώ έχουν γίνει και αλλαγές στα ηλεκτρονικά.

Μιλώντας για την αίσθης;h του πάνω στη νέα μοτοσυκλέτα, ο Ισπανός είπε: «Ήταν δύσκολη μέρα γιατί ρίξαμε το βάρος κυρίως στο να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Είδαμε το νέο πλαίσιο και δοκιμάσαμε κάποια διαφορετικά πράγματα στα ηλεκτρονικά για να καταλάβουμε λίγο παραπάνω τι δουλεύει και τι όχι. Δοκιμάσαμε και τα διαφορετικά ελαστικά και είμαι αρκετά χαρούμενος για την απόδοση αλλά και για το χρόνο μας, γιατί δεν είμαστε μακριά. Κάναμε ένα καταπληκτικό τεστ και έχουμε μία καταπληκτική βάση».

Αυτό ήταν το πρώτο τεστ στην Doha και ο Joan Mir θα έχει την ευκαιρία να μπει και πάλι στην πίστα του Qatar αύριο, για τις τρεις τελευταίες ημέρες δοκιμών πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Συνεχίζοντας με τις δηλώσεις του είπε: «Για το νέο πλαίσιο πρέπει να πω ότι κάποια πράγματα είναι αρνητικά. Δεν ήταν κάτι το επαναστατικό. Είναι λίγο καλύτερο στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας, αλλά σε κάποιους άλλους τομείς, όπως στα φρένα για παράδειγμα, δεν είναι τόσο καλό. Πρέπει να δουλέψουμε και να δούμε αν θα μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα με τις ρυθμίσεις ή όχι».

Μία από τις καινοτομίες, στο κομμάτι της τεχνολογίας, που είδαμε στο τεστ του Qatar ήταν τα συστήματα εκκίνησης, με την Ducati πάλι πρωτοπόρο να έχει ένα τέτοιο σύστημα τόσο στο μπροστά μέρος της μοτοσυκλέτας, όσο και στο πίσω. Ο Mir ρωτήθηκε για το σύστημα της Suzuki και είπε: «Ναι, είναι κάτι που όλοι χρησιμοποιούν και δουλεύει και αφού είναι έτσι πρέπει να πιέσουμε τη Suzuki να μας το δώσει. Πάντως πρέπει να περιμένουμε. Δεν έχουμε για την ώρα το σύστημα μπροστά και πίσω αλλά το σύστημα που έχουμε δουλεύει καλά. Βέβαια στο MotoGP τα πάντα εξελίσσονται και έτσι αν το χρειαστούμε θα το βάλουμε».


 

Επόμενο άρθρο »

Αισιόδοξος ο Vinales: Ήταν αυτό που θέλαμε!

« Προηγούμενο άρθρο

351.7χλμ/ώρα για τον Zarco

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα