• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αισιόδοξος ο Vinales: Ήταν αυτό που θέλαμε!
Νέα 09/03/2021 - 10:57

Το πρώτο από τα δύο επίσημα τεστ στο Qatar, ολοκληρώθηκε με τον Maverick Vinales να είναι στην 7η θέση των χρόνων. Ο ομόσταυλός του για το 2021, ο Fabio Quartararo ήταν ταχύτερος, με τους δύο αναβάτες πάντως να δοκιμάζουν αρκετά διαφορετικά εξαρτήματα στις μοτοσυκλέτες τους. Πάντως, σε αντίθεση με τον Γάλλο, αλλά και τον Valentino Rossi, ο Maverick Vinales επέλεξε να μην δοκιμάσει το νέο πλαίσιο της Yamaha. Αντίθετα κράτησε το παλιό «πακέτο» και ήταν σε γενικές γραμμές χαρούμενος με το τεστ. «Ναι είμαι πραγματικά χαρούμενος και ικανοποιημένος με το τεστ. Ειλικρινά ήταν πολύ θετικό. Η Yamaha δουλεύει πολύ καλά. Ρίξαμε το βάρος κυρίως στο ρυθμό και ένιωθα φανταστικά. Ήμουν έκπληκτος αλλά και χαρούμενος με το πόσο σταθεροί ήμασταν, ειδικά με τα ελαστικά στο τέλος της ημέρας κάναμε και πέντε ή έξι γύρους που ήταν φανταστικοί! Ήταν αυτό που θέλαμε, επομένως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το τεστ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να επιστρέψω και πάλι στη μοτοσυκλέτα».

Ένας τομέας στον οποίον θα χρειαστεί να βελτιωθεί ο Ισπανός, είναι το set-up για το ξεκίνημα των Αγώνων με γεμάτο ντεπόζιτο, κάτι το οποίο τον ταλαιπωρεί τα δύο τελευταία χρόνια.

«Σίγουρα… σίγουρα! Δουλεύω πολύ σκληρά για τον Αγώνα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτό το αδύναμο σημείο μας. Ξέρουμε ότι έχουμε την ταχύτητα. Ξέρουμε ότι μπορούμε στον ένα γύρο, αλλά δεν είμαστε καταπληκτικοί στους πρώτους γύρους του Αγώνα. Επομένως σε αυτό το κομμάτι είναι που δουλεύουμε πολύ. Σίγουρα η θέση μου σήμερα στο τεστ θα ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσα να είμαι και πιο γρήγορος, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος για την αίσθηση που είχα από τη μοτοσυκλέτα και για το ρυθμό. Θα δούμε. Στο επόμενο τεστ σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουμε επίθεση στο χρόνο, για να δούμε πώς δουλεύουν τα πάντα στη μοτοσυκλέτα αλλά και τη γενικότερη αίσθηση μου».

Από τη στιγμή που ο Maverick Vinales επέλεξε να μην δοκιμάσει το νέο πλαίσιο, έκανε αρκετή δουλειά στα ηλεκτρονικά. Μιλώντας μετά το τέλος των δοκιμών για το τι επέλεξε να δοκιμάσει και τι όχι, ο Ισπανός πρόσθεσε: «Βασικά δεν δουλέψαμε ακόμα με το νέο πλαίσιο. Είχαμε το παλιό πακέτο και μερικά γενικά πράγματα στη δεύτερη μοτοσυκλέτα. Έριξα πολύ το βάρος μου στο οδηγικό στυλ. Δουλέψαμε και πάρα πολύ με τα ηλεκτρονικά. Είδαμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, ήμουν και εγώ έκπληκτος όταν στα μέσα της ημέρας μπορούσα και έκανα χρόνους στο 1:54! Αυτό με κάνει να είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί η πρόσφυση δεν ήταν τόσο καλή, αλλά ήμουν γρήγορος».

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Αξίζουμε να είμαστε με τους καλύτερους!

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Καταπληκτικό τεστ, καταπληκτική βάση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα