• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Espargaro: Αξίζουμε να είμαστε με τους καλύτερους!
Γιατί όχι; Η μοτοσυκλέτα αυτή έχει βελτιωθεί παντού!
Νέα 09/03/2021 - 12:41

Mετά τα πολλά προβλήματα αξιοπιστίας της Aprilia, οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και ο πιο έμπειρος αναβάτης της, ο Aleix Espargaro, πιστεύουν ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του Ιταλικού εργοστασίου. Το μόνο πρόβλημα; «Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το λέμε κάθε χρονιά», απαντά ο Espargaro. «Από τα βάθη της καρδιάς μου πάντως, νομίζω ότι το αξίζουμε. Αξίζουμε μία καλή χρονιά. Αξίζουμε ίσως όχι να κάνουμε το τελευταίο βήμα, αλλά σίγουρα αξίζουμε να παλεύουμε με τις καλύτερες μοτοσυκλέτες και τους καλύτερους αναβάτες στο Πρωτάθλημα. «Δυσκολευτήκαμε αρκετά την περασμένη σεζόν αλλά ειλικρινά φέτος η μοτοσυκλέτα δείχνει καλύτερη. Μετά από δύο ημέρες και πάρα πολύ καλούς χρόνους, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Aleix Espargaro ήταν πρώτος στο ξεκίνημα των δοκιμών στο Κατάρ και τερμάτισε στην 3η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, πίσω από τους Fabio Quartararo και Jack Miller. Ο Ισπανός ήταν και πάρα πολύ καλός και στην προσομοίωση Αγώνα που έκανε, καθώς στον τελευταίο του γύρο, ο χρόνος του έπεσε μόλις κατά τρία δέκατα σε σχέση με τον πρώτο! Η προσομοίωση του Espargaro είχε διάρκεια 20 γύρων. «Μετά το τεστ στην Jerez και τις δύο αυτές ημέρες στο Qatar, μπορώ να ονειρεύομαι! Γιατί όχι; Είναι ακόμα νωρίς, αλλά τουλάχιστον αξίζουμε να ονειρευόμαστε γιατί αυτή η μοτοσυκλέτα δουλεύει. Δεν έχουμε προβλήματα για την ώρα. Είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν είναι όμως θέμα τύχης. «Όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά και πέρυσι αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

«Πολλοί άνθρωποι… το project μεγαλώνει, επομένως ναι, είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε, γιατί πλησιάζουμε τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες. Σήμερα το αποδείξαμε μέσα στην πίστα. Είχαμε αρκετές πτώσεις, όμως η μοτοσυκλέτα μας με την ευστάθεια της μου επέτρεψε να οδηγήσω χωρίς ρίσκο. Γι’ αυτό είμαι και πολύ αισιόδοξος. Βάσει των χρόνων μας αποδείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε με τους καλύτερους και στο ρυθμό στην προσομοίωση που έκανα. Αν δεν είμαι ο ταχύτερος, είμαι κοντά σε αυτούς. Επομένως, ναι, φαίνεται ότι κάναμε βήματα μπροστά».

Η ανησυχία στους ανθρώπους της Aprilia είναι ότι η ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα τους και πέρυσι είχε δείξει καλά δείγματα στα τεστ, αλλά στους Αγώνες ήταν απογοητευτική. «Προφανώς ναι… και πέρυσι ήμουν χαρούμενος και πέρυσι κάναμε καλά χειμερινά τεστ, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να βρούμε την ισορροπία για να μπορέσουμε να παλεύουμε από την 6η ως τη 10η θέση. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Με αυτό το τεστ δείξαμε ότι είμαστε πολύ περισσότερο ανταγωνιστικοί και στην προσομοίωση Αγώνα έκανα πολλούς γύρους στο 54. Άρα, επαναλαμβάνω, αυτή η μοτοσυκλέτα δείχνει καλύτερη από την περσινή. Ένα από τα κομμάτια που βελτιώσαμε είναι η ευστάθεια αλλά και η επιτάχυνση και αυτό δεν έγινε μόνο λόγω του κινητήρα. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων που μου επέτρεψε να επιταχύνω πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι».

«Ο νέος κινητήρας είναι πιο ομαλός, έχουμε περισσότερη κάθετη δύναμη και έτσι η σούζα είναι μικρότερη. Η ευστάθεια είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης και για το πλαίσιο, αλλά και για τη θέση οδήγησης. Μου αρέσουν περισσότερο τώρα και νιώθω ότι είμαι πιο μέσα στη μοτοσικλέτα. Αλλά αυτή τώρα την νιώθεις πιο βαριά. Πραγματικά είμαι εξουθενωμένος μετά το τεστ. Είναι η πρώτη φορά με την Aprilia που νιώθω έτσι μετά από μία προσομοίωση Αγώνα. Άρα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία που θα μου επιτρέψει να έχω λίγη παραπάνω ευκινησία κι ελπίζω ότι στο επόμενο τεστ θα βρούμε κάποιες λύσεις».

Να σημειώσουμε ότι η μοτοσυκλέτα της Aprilia έχει από φέτος χαμηλότερο βάρος από το επιτρεπτό και ο Ισπανός παραπάνω, μιλούσε για τη δύναμη που απαιτείται για να αλλάξει κατεύθυνση λόγω της θεαματικά βελτιωμένης ευστάθειάς της. Τέλος, να σημειώσουμε επίσης ότι στην προσομοίωση Αγώνα που έκανε ο Espargaro, στον πρώτο γύρο του είχε 1:55,599 και στον τελευταίο του γύρο, τον 20ο, έκανε 1:55,934!

Επόμενο άρθρο »

Ικανοποιημένος ο Morbidelli με τις 2 ημέρες δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Vinales: Ήταν αυτό που θέλαμε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα