• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ικανοποιημένος ο Morbidelli με τις 2 ημέρες δοκιμών
Νέα 09/03/2021 - 14:23

Ο δεύτερος της περσινής σεζόν, Franco Morbidelli, έφτασε στην πίστα του Κατάρ με συγκρατημένη αισιοδοξία, θεωρώντας ότι ενδεχομένως οι αντίπαλοι του να είχαν αυξήσει τη διαφορά τους από την δική του A-spec μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, η παρουσία του στην πίστα ήταν καθησυχαστική, καθώς ήταν μπροστά και στις δύο ημέρες των δοκιμών. Την ίδια ώρα, έκπληξη του προκάλεσαν τα νέα εξαρτήματα για την μοτοσυκλέτα του, που βασίζεται πολύ σε αυτήν του 2019.

«Νιώθω καλά και μετά από αυτό το πρώτο τεστ, θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha γιατί έφεραν κάποιες αναβαθμίσεις στη μοτοσυκλέτα μου και αυτό ήταν πραγματικά ωραίο και μία μεγάλη έκπληξη για μένα. Με βάση αυτές τις αναβαθμίσεις, νομίζω ότι ήδη έχουμε βελτιώσει το σύνολο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Καταφέραμε στο τεστ να παραμείνουμε σε ίδιες θέσεις και στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι και αυτό είναι θετικό».

Ο Ιταλός ήταν 7ος αλλά και η καλύτερη Yamaha την πρώτη μέρα των δοκιμών και ολοκλήρωσε τελικά στην τέταρτη θέση την τελευταία νύχτα. «Ήταν μία θετική δεύτερη μέρα για μας», συνέχισε να λέει. «Σήμερα το πρωί βελτιώσαμε την αίσθηση μας από την αρχή και είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε μικρές λεπτομέρειες. Κάποια από αυτά μας βγήκαν, κάποια όχι, έτσι αφήσαμε στην άκρη αυτά που δεν δούλεψαν και κρατήσαμε αυτά που ήταν καλά. Στο τέλος έκανα και μία επίθεση στο χρόνο και ήμουν αρκετά κοντά στον Fabio. Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με αυτές τις δύο ημέρες».

Κάποιες φορές πάντως, το να μην έχεις κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις είναι καλό καθώς δεν αποσπάται η προσοχή σου και ρίχνεις όλο σου το βάρος στο να βελτιώσεις το τωρινό σύνολο που έχεις. «Ναι κάποιες φορές αυτό είναι καλό», συμφωνεί ο Morbidelli. «Είναι καλό να μένεις στάσιμος και να δουλεύεις στις ρυθμίσεις. Όμως κάποια στιγμή θα δεις ότι τα νέα πράγματα σου δίνουν μία νέα δυναμική και περισσότερη ταχύτητα. Αυτό είναι και το σημείο-κλειδί για το πρωτάθλημα. Να προσπαθείς δηλαδή να χτίσεις μία μοτοσυκλέτα γύρω σου και να την κάνεις προβλέψιμη και γενικότερα πιο γρήγορη. Αν τα νέα εξαρτήματα μπορούν να το κάνουν αυτό, είναι θετικό».

Επόμενο άρθρο »

Video: Λίγο πριν την παρουσίαση της Honda!

« Προηγούμενο άρθρο

Espargaro: Αξίζουμε να είμαστε με τους καλύτερους!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα