• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: Ένας νεοφερμένος σκέφτεται μόνο την οδήγηση!
Νέα 10/03/2021 - 14:50

Tο γεγονός ότι κατάφερε στις πρώτες ημέρες του με μία μοτοσυκλέτα MotoGP, να είναι μόλις ενάμισι δευτερόλεπτο μακριά από τους καλύτερους, είναι σίγουρα ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για νεοφερμένο. Έτσι λοιπόν, μπορεί να πει κανείς ότι ο Luca Marini έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα με την Ducati, τερματίζοντας το τεστ στο Κατάρ στην 18η θέση. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ίσως το γεγονός ότι κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον αδελφό του, τον Valentino Rossi! Όμως αυτό, ειδικά σε δοκιμές, δεν λέει πολλά και ο Luca εξηγεί:

«Για μένα ο Valentino δοκίμασε πολλά πράγματα σήμερα. Είχα την εντύπωση ότι η Yamaha του έδωσε πάρα πολύ υλικό να δοκιμάσει. Η σεζόν ξεκινά σύντομα. Έχουμε ακόμα μόνο τρεις ημέρες δοκίμων. Όταν είσαι ένας νεοφερμένος, όπως εγώ, απλά σκέφτεσαι την οδήγηση και τίποτα άλλο. Βελτιώνεις τις λεπτομέρειες και προσπαθείς να βελτιώσεις το ρυθμό σου. Είναι πιο εύκολο να είσαι γρήγορος με αυτό τον τρόπο. Δουλέψαμε όλοι πάρα πολύ καλά σήμερα. Πρέπει ακόμα να βρω την τέλεια θέση πάνω στη σέλα, ώστε να νιώθω άνετα, αλλά ήδη κάναμε κάποια βήματα. Βελτιώθηκα αρκετά και στα φρένα. Υπό αυτή την έννοια είμαι πιο κοντά στους καλύτερους και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι με τη μοτοσυκλέτα είναι απαραίτητο να φρενάρεις δυνατά για να είσαι γρήγορος.

Τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι έχει κάνει κάποια βήματα προόδου σε σχέση με την πρώτη μέρα και ο Ιταλός είπε: «Σήμερα είδα αρκετά διαφορετικά πράγματα σε σχέση με χτες. Δουλέψαμε καλά με τα ηλεκτρονικά και ελέγχω τώρα τη μοτοσυκλέτα καλύτερα. Προετοιμάζομαι καλύτερα για τις εξόδους των στροφών, αλλά και για τα φρένα. Νιώθω πιο καλά το μπροστινό μέρος κι έχω καταλάβει πώς να είμαι στην πρώτη φαση του φρεναρίσματος. Σίγουρα σήμερα κάναμε κάποια βήματα μπροστά και ξέρω τι θέλω από την Ducati».

Για να γίνουν αυτά τα βήματα ακόμα περισσότερα, ένας τρόπος για να μάθει ένας νεοφερμένος μια πίστα, είναι ακολουθώντας κάποιους άλλους οδηγούς. «Δυστυχώς δεν κατάφερα να ακολουθήσω κάποιον σήμερα. Κάθε φορά που έβγαινα στην πίστα ήμουν μόνος μου. Μετά κοιτούσα απλά την τηλεμετρία για να δω τι έκανα λάθος. Βελτιώνουν σε κάθε στροφή, με εξαίρεση δύο από αυτές. Έτσι λοιπόν, ακόμα και το ότι ήμουν μόνος μου ήταν θετικό από μία έννοια. Σίγουρα βέβαια αν ακολουθούσα κάποιον άλλον οδηγό της Ducati, θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Θα ζητήσω από κάποιον την επόμενη φορά να κάνουμε κάποιους γύρους μαζί. Είναι σημαντικό και για τον Αγώνα να κατανοήσω πότε πρέπει να φρενάρω».

Επόμενο άρθρο »

Qatar2 Test Ημέρα 1: Οι χρόνοι στις 15:00

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Marquez είναι στην προσωρινή λίστα συμμετοχών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα