• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: Ο Jack; Εντυπωσιακός όπως στρίβει!
Ο Zarco είναι μοναδικός, ο Pecco πιο κοντά στο στυλ μου
Νέα 19/03/2021 - 11:28

Ο Luca Marini, όπως και οι υπόλοιποι νεοφερμένοι της μεγάλης κατηγορίας, είχαν μόλις έξι μέρες στη διάθεσή τους για να δουλέψουν πάνω στις νέες τους μοτοσυκλέτες. Λόγω του αέρα και της άμμου όμως στο Qatar, οι έξι μέρες έγιναν πέντε τελικά, με τον Ιταλό να προσπαθεί να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο δεύτερος στη βαθμολογία της Moto2 πέρυσι, ο οποίος θα οδηγεί μια μοτοσυκλέτα της Ducati προδιαγραφών 2019, κατάφερε να μειώσει το χρόνο του κατά έξι περίπου δέκατα, ανάμεσα στα δύο τεστ που έγιναν στο Qatar.

Για τον ίδιο, η εκπληκτική ταχύτητα του Miller δεν αποτελεί καμία έκπληξη. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα παρόμοιο τρόπο που οδηγούμε την Ducati. Καταλαβαίνεις ότι αυτή η μοτοσυκλέτα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο στυλ, επομένως είναι ενδιαφέρον για μένα να παρακολουθώ τους τρεις καλύτερους και αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Κοίταξα και τις τηλεμετρίες των Martin και Bastianini, αλλά σίγουρα για να μάθω πιο γρήγορα είναι σημαντικό να κοιτάξω αυτές των Miller, Zarco και Pecco. Ο Jack είναι περίεργος λίγο στον τρόπο που χρησιμοποιεί τη μοτοσυκλέτα αλλά και στις ρυθμίσεις που έχει και έτσι δεν είναι εύκολο να τον αντιγράψεις. Αλλά βλέπεις ότι έχει μεγάλη δυναμική. Μπορεί και την κάνει να στρίβει μέσα στις στροφές σαν να είναι Yamaha! Έχει πολύ καλή ταχύτητα μέσα στις στροφές».

«Νομίζω ότι όλοι οι οδηγοί της Ducati φρενάρουν πολύ αργά, πολύ μέσα στις στροφές και δυνατά για να βγάλουν το χρόνο, αλλά είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ο Jack κάνει τη μοτοσυκλέτα να στρίβει. Ο Pecco μοιάζει να είναι πολύ κοντά στο δικό μου στυλ και έτσι είναι πιο εύκολο να συγκρίνω τηλεμετρίες μαζί του. Από την άλλη ο Zarco έχει ένα πολύ μοναδικό στυλ. Ήταν όμως στην Avintia πέρυσι κι έτσι το επιτελείο μου τον ξέρει πολύ καλά».

Μιλώντας για τη δική του προσαρμογή στη μοτοσυκλέτα, ο Ιταλός αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει τους πρώτους αγώνες της χρονιάς έχοντας βρει ένα καλό set-up σε ότι αφορά στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Ωστόσο δεν έχει κάνει αρκετή δουλειά με το μπροστινό. «Δεν βγάλαμε πολλή δουλειά με το μπροστινό και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας, γιατί κυρίως ρίξαμε το βάρος στο πίσω για να βρούμε μία καλή λύση για το οδηγικό μου στυλ. Τώρα που τη βρήκαμε μπορούμε να εστιάσουμε περισσότερο στο μπροστινό μπορώ και φρενάρω δυνατά όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί της Ducati. Εκεί που δυσκολεύομαι όμως είναι στην τελευταία φάση των φρένων. Επίσης και στην προσομοίωση που έκανα συνάντησα δυσκολίες με τη φθορά του ελαστικού».

Ο Ιταλός σίγουρα θα ήθελε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να μπορέσει να  ολοκληρώσει τη δουλειά του με τη μοτοσυκλέτα. «Είναι το ίδιο για όλους, αλλά σίγουρα θα ήθελα παραπάνω χρόνο. Είμαι όμως ικανοποιημένος γιατί δουλέψαμε καλά. Κατάλαβα πολλά νέα πράγματα για το στυλ των οδηγών του MotoGP και για τα ελαστικά. Νομίζω ότι αν καταφέρουμε να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα λίγο περισσότερο την Παρασκευή, θα είμαι σε καλή φόρμα και στις κατατακτήριες. Θα δούμε βέβαια το Σ/Κ του Αγώνα, που θα έχουμε ίδιες συνθήκες για όλους, πως θα είναι ο ρυθμός μου».

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Οι 10 υψηλότερες τελικές των τελευταίων 5 ετών!

« Προηγούμενο άρθρο

Morbido: Φαίνεται ότι θα έχουμε μάχη Yamaha-Ducati-Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα