• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2021, η 1η Συνέντευξη Τύπου
Τι είπαν οι Mir, Pol Espargaro, Miller, Quartararo, Rossi, Aleix Espargaro
Νέα 25/03/2021 - 22:37

Το Barwa Grand Prix of Qatar μετά την επίσημη φωτογράφηση είχε και την πρώτη Συνέντευξη Τύπου της χρονιάς στην πίστα Losail International Circuit, με τον Πρωταθλητή MotoGP™ της περασμένης χρονιάς Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) να έχει τον πρώτο λόγο. Μαζί του ο νέος οδηγός της Repsol Honda Team, ο Pol Espargaro, ο οδηγός της Ducati Lenovo Team Jack Miller, από την Monster Energy Yamaha MotoGP ο Fabio Quartararo, ο Valentino Rossi της Petronas Yamaha SRT και από την Aprilia Racing Team Gresini ο Aleix Espargaro.

Joan Mir: "Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Πέρυσι κάναμε μια πραγματικά καλή χρονιά, με το όνειρο να καταφέρουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Είμαστε εδώ στο Qatar, όλοι ξεκινούμε από το 0 και θα είναι σημαντικό να αισθανθώ σπουδαία εδώ. Φέτος έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο μπροστά μας, την υπεράσπιση του Τίτλου και θα πάμε όσο καλά μπορούμε και θα δούμε. Ο κινητήρας είναι ίδιος και η μοτοσυκλέτα επίσης. Θα είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τη σταθερότητα, αλλά να βελτιώσουμε την ταχύτητα και να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες, αυτός είναι οκύριος στόχος”. 

Pol Espargaro: "ήταν έαν δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν γιατί είχαμε μόνο 4 ημέρες δοκιμών. Αλλά ακόμη κι έτσι την τελευταία ημέρα ένιωσα άνετα και έκανα κάτι ενδιαφέρον ως προς το ρυθμό αγώνα. Στον ένα γύρο δεν ήμασταν μακριά από τον Jack Miller, ξέρουμε ότι είναι γρήγορος, όπως επίσης ο Fabio και ο Maverick, αλλά έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε και θα είναι λίγο δύσκολα, αλλά θα τον ευχαριστηθούμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς”. 

“Για μένα η Honda σίγουρα δεν είναι η ευκολότερη μοτοσυκλέτα, αλλά δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι είναι η δυσκολότερη. Απλά πρέπει να ταιριάξεις το οδηγικό σου στυλ με τη μοτοσυκλέτα και φαίνεται ότι το έκανα λίγο στο τεστ”.

Jack Miller: “Αισθάνομαι έτοιμος, οι χειμερινές δοκιμές πήγαν καλά. Οι χρόνοι ήταν καλοί, αλλά οι συνθήκες ήταν τέλειες. Ξεκινάμε πάλι από το 0 και θα είναι διαφορετικά με τη γόμα της Dunlop στην πίστα από τις Moto2 και Moto3, έτσι θα είμαστε με ανοιχτό μυαλό”.  

Fabio Quartararo: “Πιστεύω ότι πέρυσι στο τέλος της χρονιάς ήταν δύσκολα, αλλά νομίζω ότι έμαθα πολλά πράγματα που μπορούν να μ ου δώσουν πολλή εμπειρία για το μέλλον και για φέτος. Αισθάνομαι έτοιμος για το 2021 και αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Valentino Rossi: “Η ατμόσφαιρα την Πέμπτη στον πρώτο αγώνα είναι πάντα η ίδια, όπως την πρώτη μέρα στο σχολείο. Είναι πάντα συναρπαστικό, όπως και οι φωτογραφίες όλοι μαζί στην εκκίνηση, έχεις την αίσθηση ότι σε λίγες ώρες ξεκινάμε. Άλλαξα ομάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια, αλλά αισθάνομαι καλά. Η ατμόσφαιρα είναι καλή και το τεστ δεν ήταν τόσο άσχημο, τώρα πρέπει να δουμέ το πραγματικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο”. 

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω ομόσταυλο τον Franco, γιατί είμαστε καλοί φίλοι και περνάμε πολύ ώρα μαζί στην Tavullia στην προπό0νηση αλλά και στον ελεύθερο χρόνο μας και είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς του MotoGP αυτή τη στιγμή, όπως απέδειξε πέρυσι. Έτσι για μένα είναι καλό, είναι μεγάλο κίνητρο να δίνω μάχες μαζί του”. 

Aleix Espargaro: “Ελπίζω να είναι τα πράγματα καλά όπως το τεστ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, το τεστ είναι ένα τεστ. Οι αγώνες είναι εντελώς διαφορετικοί και μετά την Moto2 και την Moto3 η πίστα θα αλλάξει. Δεν θα ξεκινήσουμε από το 0, αλλά κάπου θα χρειαστεί να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Η RS-GP 21 φαίνεται ειλικρινά να έχει προοπτική, αλλά χρειάζεται να αγωνιστούμε για να συγκριθούμε με τους άλλους. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχω κίνητρο και αισθάνομαι ότι μπορώ να δώσω μάχες με τους καλύτερους και αυτό μου δίνει θετική ενέργεια”.  

“Είμαι χαρούμενος, η Aprilia έκανε σημαντικά βήματα και ο Dovizioso μπορεί να είναι ένας καλός δοκιμαστής και να μας βοηθήσει πολύ. Δεν μπορώ να περιμένω να δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα στην Jerez και να δω τις αντιδράσεις του, γιατί εγώ είμαι 6 χρόνια με αυτήν τη μοτοσυκλέτα και εκείνος φρέσκος θα μας δώσει μια νέα άποψη”.

Επόμενο άρθρο »

Puig: O Marc ήταν γρήγορος!

« Προηγούμενο άρθρο

To MotoGP είναι εδώ!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα