• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Πολλά προβλήματα με το μπροστινό!
Νέα 17/04/2021 - 10:38

Πέρυσι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για σχεδόν όλες τις Yamaha, αν και οι λόγοι - όπως φαίνεται - δεν ήταν η μοτοσυκλέτα ή η πίστα, αλλά τα προβλήματα που είχε ο καθένας οδηγός. Στην περίπτωση του Vinales αυτά ήταν η λάθος κατεύθυνση που είχε πάρει με τους μηχανικούς του από την πρώτη ημέρα, κάτι που του στοίχισε σε όλο το τριήμερο. Φέτος οι μπλε θέλουν να αλλάξουν σελίδα στο Portimao και ήδη χτες τα πρώτα δείγματα γραφής της M1 ήταν καλά. Όχι όμως για όλες τις Yamaha. Στην περίπτωση του Maverick Vinales, τα προβλήματα με το μπροστινό (παρόμοια με αυτά που είχε και ο Rossi) ήταν πολλά για να του επιτρέψουν να νοιώσει άνετα.

“Βασικά είχαμε πολλά προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό”, έλεγε. Ένα θέμα που θα προσπαθήσει να το λύσει αύριο με αλλαγές στις ρυθμίσεις. “Δεν είχα εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα μου για να πιέσω και κλείδωνε συνεχώς ο μπροστινός τροχός. Δεν μπορούσα να φρενάρω. Σίγουρα είναι κάτι που μπορούμε να το βελτιώσουμε πολύ. Βασικά το πρωί ένοιωθα καλά και είχα πολλή πρόσφυση. Το απόγευμα όμως – δεν ξέρω γιατί – αλλά χάσαμε στον τομέα αυτόν και ειδικά στο μπροστινό ελαστικό. Είχα πολλά προβλήματα”. Το καλό όμως είναι ότι παρά τα προβλήματα, κατάφερε και είναι στους δέκα καλύτερους. “Αυτό είναι το θετικό της ημέρας”.

“Τώρα πρέπει να δουλέψουμε με τις ρυθμίσεις γιατί παίζει ρόλο και ότι εδώ η πίστα είναι διαφορετική και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Πρέπει να βρούμε καλύτερη αίσθηση με το μπροστινό λάστιχο και περισσότερη σταθερότητα με το πίσω”.

Επόμενο άρθρο »

Portimao Moto3: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Η πρόσφυση δεν ήταν φανταστική, αλλά είμαι χαρούμενος με το set-up

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα