• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao Moto3: Αγώνας
Νέα φοβερή νίκη για τον Pedro Acosta!
Νέα 18/04/2021 - 17:44

Ο Pedro Acosta ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αγώνα της Moto3 που έγινε αυτή τη φορά στην Πορτογαλία. Ο νεαρός (16 ετών) Ισπανός είχε αφήσει τους πάντες άφωνους με τη νίκη του στο Κατάρ2, όταν κέρδιζε από τα pits. Σήμερα έδωσε μια διαφορετική μάχη, απέναντι σε έναν πολύ καλό Dennis Foggia.

Ο τελευταίος ήταν για το μεγαλύτερο διάστημα του Αγώνα στην πρώτη θέση, σε μια πίστα που πέρυσι είχε πάρει το βάθρο παρά το ότι έκανε διπλό Long Lap Penalty. Ο Foggia ήταν δυνατός και μπροστά, ωστόσο ο Pedro Acosta είχε την καλύτερη στρατηγική. Ο νεοφερμένος «διάβασε» άψογα τον αντίπαλό του και επιτέθηκε στην κατάλληλη στιγμή. Ήταν στην 13η στροφή όταν επιτέθηκε και άφησε ανήμπορο τον αντίπαλό του να αντιδράσει! Νωρίτερα μάλιστα, στις στροφές 10-11, επιχείρησε χωρίς επιτυχία να νικήσει τον αντίπαλό του. Το έκανε όμως στην 13.

Μέχρι τον τερματισμό η αγωνία ήταν στα ύψη και οι δυο οδηγοί πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τη νίκη, η οποία πήγε τελικά στα χέρια αυτού του οδηγού-φαινόμενο για την Moto3, του Pedro Acosta, για 51χιλ. Έτσι έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία οδηγός με τρία συνεχόμενα βάθρα στους τρεις πρώτους Αγώνες και ο μόνος, μετά τον αείμνηστο Daijiro Kato, που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Πίσω τους ήταν ο Andrea Migno που ελπίζει ότι το Πρωτάθλημα ξεκινά από τώρα γι’ αυτόν και ότι θα συνεχίσει σ’ αυτό το δρόμο των επιτυχιών. Στον τελευταίο γύρο δεν έλειψαν και τα δράματα, με τον Jaume Masia (ένα από τα φαβορί για τον Τίτλο) να πέφτει και να μην μπορεί να διεκδικήσει το βάθρο που ήθελε. Τελικά επέστρεψε στην πίστα και τερμάτισε 9ος αλλά ήταν απαρηγόρητος στο γκαράζ του.

Επόμενο άρθρο »

Portimao Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao MotoGP: Απόλυτη κυριαρχία του Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα