• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: “Το 2006 'πέταξα' τον 10ο Τίτλο, το 2015 μου τον κλέψανε”
Συνέντευξη στην la Gazzetta dello Sport
Νέα 24/04/2021 - 20:15
 

Ο φίλος συνάδελφος δημοσιογράφος Paolo Ianieri, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ταβούλια και έκανε μια ωραία συνέντευξη με τον Valentino Rossi. O “γιατρός” μίλησε για όλα και εξηγεί το γιατί συνεχίζει μετά από 26 χρόνια να νιώθει την ταραχή που νιώθει και ένας πρωτάρης αγωνιζόμενος, την Κυριακή πριν τον Αγώνα. 

 

Η γνωστή Ιταλική εφημερίδα la Gazzetta dello Sport φιλοξένησε στις σελίδες της τα όσα είπε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής:

 

“Ο λόγος που συνεχίζω είναι πολύ απλός και για μένα είναι περίεργο που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, ίσως ο τρόπος που σκέφτομαι είναι διαφορετικός. Μου αρέσει αυτό που νιώθω, η αίσθηση, η αδρεναλίνη του να κερδίζω, να ανεβαίνω στο βάθρο ή απλά να κάνω έναν καλό αγώνα. Είναι εντάξει για μερικές μέρες. Μου αρέσει αυτό που νιώθω εκεί. Ξέρω πολύ καλά ότι στο τέλος ο χρόνος θα κερδίσει, ατυχώς αυτό συμβαίνει σε όλους, αλλά προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να το κάνω όσο πιο δύσκολο γίνεται. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που ακόμη αγωνίζομαι”. 

 

Ο Βαλεντίνο δεν μετανιώνει που δεν αποσύρθηκε ως νικητής: 

“Αυτό που χάνεις σταματώντας αυτό που σου αρέσει, είναι μεγαλύτερο από αυτό που κερδίζεις αν αποσυρθείς όταν είσαι στην κορυφή της καριέρας σου. Και όπως και νάχει, ποτέ δεν ξέρεις εάν πραγματικά έχει τελειώσει: το 2013 όταν επέστρεψα στην Yamaha για όλους ήμουν ήδη τελειωμένος. Αντίθετα, αν δεν μου είχαν κλέψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2015, θα είχα κερδίσει άλλο ένα, θα ήταν το δέκατο και θα επέκτεινε την αγωνιστική μου νικηφόρα πορεία για ακόμη 6 χρόνια. Δεν θέλω να τερματίζω 12ος ή 16ος, βέβαια, αλλά ήθελα να αποσυρθώ στην κορυφή έπρεπε να το είχα κάνει μερικά χρόνια νωρίτερα. Αλλά πιστεύω σε αυτό και ακόμη θέλω να το προσπαθήσω”. 

 

Κοιτώντας το παρελθόν, υπάρχει μια ημερομηνία με την οποία ακόμη δεν έχει συμφιλιωθεί...

 

“Η Βαλένθια το 2006. Εκεί “πέταξα” ένα Tίτλο που θα μπορούσα να είχα κερδίσει και θα ήταν το 10ο όπως και νάχει, ακόμη και μετά την κλεψιά του 2015”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Rossi αποτελεί το σύμβολο του μοτοσυκλετισμού τα τελευταία χρόνια και αυτό το ξέρει καλά.

 

“Ήμουν ο πρώτος μοντέρνος οδηγός MotoGP, ήμουν ο πρώτος που έκανα πολλά πράγματα τα οποία έγιναν τώρα μάθημα για πολλούς οδηγούς. Ξεκίνησα πολύ νέος, αλλά στα 20 ήμουν ήδη στα 500 και το μονοπάτι μου ακολουθήθηκε από όλους. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχω κάνει και όλοι τα έχουν δει”. 

 

Επίσης αναφέρθηκε στο πως είναι στην Petronas...

 

“Δεν θέλω να δαγκώσω το χέρι που με τάισε, γιατί ήμουν καλά στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Αλλά στην Petronas είναι πολύ ωραία, υπάρχει σπουδαία ατμόσφαιρα, πολλοί νέοι άνθρωποι, μια ελεύθερη ομάδα. Το πρωί αυτό μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση στο να μπαίνω στο γκαράζ, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους”.

Επόμενο άρθρο »

Τα μυστικά της Superpole από τον Sykes

« Προηγούμενο άρθρο

Η Yamaha επίσημος προμηθευτής Scooter στο MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα