• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valentino Rossi : Επικεντρώνομαι στην οδήγηση και όχι στα δεδομένα
αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν
Νέα 30/04/2021 - 23:29

" Ήταν μια δύσκολη μέρα, δεν μπορούσα να πάω γρήγορα", αναγκάστηκε να παραδεχτεί ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Valentino Rossi. "Έχω πρόβλημα με την πρόσφυση στον πίσω τροχό, γλιστράει πολύ. Τα τελευταία χρόνια έχω υποφέρει από αυτό το πρόβλημα πάρα πολύ, ειδικά από όταν τα ελαστικά έγιναν τόσο μαλακά, ενώ πάντα στην καριέρα μου προτιμούσα σκληρά ελαστικά. Αλλά αυτά είναι τα λάστιχα, οι άλλοι αναβάτες μπορούν να τα διαχειριστούν, οπότε είναι δικό μου θέμα να τα διαχειριστώ και εγώ", δήλωσε με σημάδια αυτοκριτικής ο Rossi. 

"Δεν νιώθω πίεση από αυτό. Η φυσική μου κατάσταση είναι μια χαρά, το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι γρήγορος". Σίγουρα ο Valentino Rossi, τέκνο μιας άλλης εποχής των Grand Prix, δυσκολεύεται να αλλάξει όλα όσα έκανε τα τελευταία 20 χρόνια. " Ο David (David Munoz, ο αρχηγός του πληρώματος του "γιατρού") μου είπε να επικεντρωθώ περισσότερο στην οδήγηση, έχει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και το έκανα αυτό. Τώρα ξέρω λιγότερα για το σετάρισμα το οποίο χρησιμοποιώ, αλλά αυτό δεν άλλαξε τα πράγματα. Πιστεύω ότι αυτά τα ελαστικά θέλουν διαφορετικό τρόπο οδήγησης και σετάρισμα και ψάχνουμε να τα βρούμε".

"Δοκίμασα δυο μοτοσυκλέτες σήμερα με διαφορετικά στησίματα αλλά ένιωθα το ίδιο και με τα δύο και δεν μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε αν και πλέον δεν έχουμε πολλές ιδέες για το τι να κάνουμε".

Τα προβλήματα φαίνεται να μην έχουν τέλος για τον Valentino. Με τις τρεις άλλες Yamaha να βρίσκονται μέσα στην πεντάδα μετά τις ΕΔ2, είναι σίγουρα ένα βασικό ερώτημα τί είναι αυτό που προβληματίζει τόσο πολύ τον Rossi. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι Άγγλοι "δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε ένα γερασμένο σκυλί" (you can't teach an old dog new tricks), αλλά ο Valentino έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αλλαγές. Η ηλικία του (42) σίγουρα δεν είναι βοηθητικός παράγοντας, αλλά ελπίζουμε να βρει τον δρόμο του ώστε να έχουμε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα!

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia : Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που δουλέψαμε μέχρι τώρα

« Προηγούμενο άρθρο

Η Michelin αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση της Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα