• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
1000 ημέρες στους δρόμους του κόσμου...
Χίλιες ημέρες συμπλήρωσε το ζευγάρι των Ελλήνων μελών του MotoGrandPrix Club, που κάνει το γύρο του κόσμου με ένα Land Rover!
MotoGP και όχι μόνο 04/04/2010 - 20:29

 

Χίλιες ημέρες συμπλήρωσε το ζευγάρι των Ελλήνων (μελών του MotoGrandPrix Club και οπαδών του MotoGP) που κάνει το γύρο του κόσμου με ένα Land Rover Discovery3. Από τη Βολιβία οδεύουν πλέον προς τη Γη του Πυρός, όπου ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί το επικών διαστάσεων ταξίδι τους.

 

Στις 14 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ Άκης Τεμπερίδης (oπαδός του Rossi) και η χορογράφος Βούλα Νέτου (οπαδός του Lorenzo) συμπλήρωσαν χίλιες ημέρες στους δρόμους του κόσμου.

Η αποστολή – όνειρο ζωής των δύο Ελλήνων, είχε ξεκινήσει στις 25 Απριλίου 2007 με κατεύθυνση την Αφρική. Αφού διέσχισαν τη μαύρη ήπειρο απ’ άκρη σ’ άκρη σε λιγότερο από τριακόσιες ημέρες, επέστρεψαν για ενάμισι μήνα πίσω στην Ελλάδα. Από τις 5 Απριλίου 2008 που ξεκίνησαν για την Ασία, ο Άκης και η Βούλα βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο.

Μέχρι τώρα έχουν διανύσει πάνω από 140.000 χιλιόμετρα σε 62 χώρες και στις πέντε ηπείρους. «Παρότι έχει μπει στο πετσί μας το ταξίδι - είναι πλέον η ίδια μας η ζωή - όταν κάποιες στιγμές κοιτάμε το χάρτη και βλέπουμε από πού έχουμε περάσει, μας πιάνει κι εμάς τους ίδιους δέος», λέει ο Τεμπερίδης. «Ο κόσμος μας φαίνεται μικρός γιατί υπάρχουν τα αεροπλάνα που μας πηγαίνουν σε ώρες από ήπειρο σε ήπειρο. Με το αυτοκίνητο είναι απλά ατέλειωτος. Για παράδειγμα, είμαστε σχεδόν είκοσι μέρες στη Βολιβία, οδηγούμε κάθε μέρα κι όμως η χώρα δεν τελειώνει».

 

Στο ταξίδι τους, οι δύο Έλληνες ποτέ δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο. Διέσχισαν δύο φορές την έρημο Σαχάρα – ενίοτε από εκτός δρόμου μονοπάτια – μπήκαν στις επικίνδυνες ζούγκλες της δυτικής Αφρικής, αναζήτησαν ορεινούς γορίλες στο Κόνγκο, πέρασαν από περιοχές με εμφύλιες συρράξεις στην Κένυα, στο Πακιστάν και στο Κασμίρ, επιβίωσαν στους δρόμους της Ινδίας, διέσχισαν όλη τη ΝΑ Ασία και μπήκαν βαθιά στο outback της Αυστραλίας, πριν περάσουν στην Αμερικανική ήπειρο.

Το ταξίδι τους παραλίγο να λάβει τέλος στις ΗΠΑ, μετά από μία οδυνηρή σύγκρουση, αλλά συνεχίστηκε μετά από ένα διάλειμμα τριών μηνών προς την κεντρική και τη νότια Αμερική. Πριν από λίγες ημέρες, γιόρτασαν τις χίλιες ημέρες της αποστολής με μία κοπιαστική ανάβαση στο χιονισμένο όρος Χουάινα Ποτοσί, στα 6000 μ.

 

Όλον αυτόν τον καιρό, το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη επιβιώνει ακολουθώντας ένα λιτό αλλά συναρπαστικό τρόπο ζωής, χάρη στο μισθό που συγκεντρώνει από συνεργασίες με περιοδικά, όπως οι 4ΤΡΟΧΟΙ, χάρη στις ανταποκρίσεις στο ράδιο Θεσσαλονίκη.

Αν τους ρωτήσει κάποιος πού βρίσκουν το κουράγιο να συνεχίζουν μετά από τόσον καιρό μακριά από την πατρίδα, η απάντηση είναι μία: «η ελευθερία που νιώθουμε κάθε μέρα της ζωής μας», λέει η Βούλα. «Δεν είναι μόνο ότι βλέπουμε νέα πράγματα και συναντούμε διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα αλλά και το ότι δεν ξέρουμε πού θα μας βραδιάσει και τι θα μας ξημερώσει. Το αυτοκίνητο είναι το σπίτι μας και αυτό μας δίνει σιγουριά να συνεχίζουμε». Ο Άκης ομολογεί ότι αισθάνονται ιδιαίτερα τυχεροί που εξακολουθούν να ταξιδεύουν, ιδίως τώρα με την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. «Είναι πραγματική πρόκληση στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας, το ότι οι χορηγοί μας, με πρώτο το περιοδικό μου, οι 4ΤΡΟΧΟΙ, συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν. Πιστεύουν σ’ εμάς κι εμείς προσπαθούμε να το ανταποδίδουμε αυτό, μεταφέροντας νέες εικόνες και εμπειρίες, κάθε μέρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας έχουν βοηθήσει αλλά και μια μεγάλη συγγνώμη στους δικούς μας, που αντέχουν χωρίς εμάς τόσον καιρό».

 

Το TheWorldOffroad βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του. Η αποστολή, αφού φτάσει στο «τέλος του κόσμου», στη Γη του Πυρός αυτόν το μήνα, θα διασχίσει την Αργεντινή και τη Βραζιλία και από εκεί θα επιστρέψει πίσω στην Ευρώπη, σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Επισκεφτείτε τώρα το www.theworldoffroad.com για να δείτε που βρίσκονται τώρα οι Ελληνες ταξιδιώτες.

 

Το The World Offroad είναι μία αποστολή της εκδοτικής εταιρίας Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. και καλύπτεται αποκλειστικά από τα περιοδικά 4ΤΡΟΧΟΙ και AUTO BILD Hellas, καθώς και από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5FM. Η αποστολή χρησιμοποιεί ένα Land Rover Discovery3 TDV6 που παρέχει η Land Rover Ελλάδας, ΚΕΔΟ Α.Ε. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ελαστικά BF Goodrich All Terrain, αναρτήσεις Jam Sport, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κάμερες SONY, δορυφορικά συστήματα Navarino Telecom και ηλιακό σύστημα Conergy. Δημιουργία-φιλοξενία site, Vertigo Studios, επικοινωνία Reporter Images, ασφάλεια αυτοκινήτου από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Τεχνική υποστήριξη από τη Roverland Γκαμπλέτσας. Το πλήρωμα φοράει ρούχα της Salomon και της Mountain Path και ρολόγια Suunto. Η σκηνή οροφής και ταείδη κατασκήνωσης είναι της Hobby Hellas Ζαμπέτας.

Επόμενο άρθρο »

Δελτίο τύπου ΣΚΑΪ TV

« Προηγούμενο άρθρο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes στο ms|free

Χορηγοί