• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo : Ανυπομονώ να δοκιμάσω την μοτοσυκλέτα μου στη βροχή
Πέρυσι ήταν λίγο περίεργη (η αίσθηση)
Νέα 13/05/2021 - 20:16

O Fabio Quartararo φαίνεται να αντιμετωπίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία τα καιρικά φαινόμενα που, όπως φαίνεται θα κυριαρχήσουν το τριήμερο του αγώνα στο Le Mans. "Ανυπομονώ να δοκιμάσω την μοτοσυκλέτα μου σε βρεγμένο οδόστρωμα. Πέρυσι ήταν περίεργη η αίσθηση. Προτιμώ να έχουμε περισσότερο στεγνό παρά βρεγμένο. Πέρυσι είχαμε βροχή μόνο σε ένα session (ΕΔ1) και στον αγώνα. Τώρα λογικά θα είναι περισσότερη (η βροχή) οπότε θα έχουμε χρόνο για απόκτηση εμπειρίας".

Το ενδεχόμενο ενός αγώνα που θα αλλάξει καιρικές συνθήκες δεν άρεσε σαν ιδέα ούτε στον Johann Zarco. " Είναι δύσκολο να αποφασίσεις πότε θα αλλάξεις μοτοσυκλέτα (από σλικ ελαστικά σε βρόχινα). Μπορεί να επανέλθουν καλύτερες συνθήκες ή να μην βρέξει αρκετά". 

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Franco Morbidelli : "Δεν νομίζω ότι η βροχή θα με βοηθήσει. Έχω βρεθεί μόλις μια φορά στο βάθρο σε αγώνα με βροχή σε όλη μου την καριέρα. Έχω προσπαθήσει να είμαι γρήγορος στη βροχή αλλά δεν μπορώ. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να βελτιωθώ και θα ήταν πολύ χρήσιμο ένα θετικό αποτέλεσμα¨.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Jack Miller, μετά την πίεση της αρχής της σεζόν και το ψυχολογικό του ξέσπασμα μετά την νίκη, εμφανίστηκε σήμερα στην συνέντευξη τύπου ανακουφισμένος και με διάθεση για χιούμορ. "Είμαι ανακουφισμένος και ανυπομονώ για την επόμενη (νίκη). Σε ερώτηση που του έγινε για το ποιές ήταν οι δυσκολίες κατά την μετάβαση από την Μοτο3 στα MotoGP απάντησε : "Υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Η μεγαλύτερη ήταν ότι ήμουν πρακτικά παιδί ακόμα και προσπαθούσα να καταλάβω πως λειτουργούν τα πιο σοβαρά πράγματα. Έπρεπε να αλλάξω την όλη προσέγγισή μου στην προπόνησή μου στην διατροφή μου, γενικά σε όλη μου την ζωή. Όχι πλέον μπύρες και κρεατόπιτες (γελώντας), έπρεπε να είμαι πιο σοβαρός".

Ο πρώτος σε βαθμούς στο πρωτάθλημα, Francesco Bagnaia, παρέμεινε συγκρατημένος δηλώνοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να σκέφτεται το πρωταθλημα και υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα. Για τον επικείμενο αγώνα είπε : "Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για αγώνα με βροχή. Μου αρέσει η πίστα, ταιριάζει στην μοτοσυκλέτα μας αλλά θα πρέπει να δούμε και τον καιρό".

Επόμενο άρθρο »

H Michelin πανέτοιμη για τον αγώνα του Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Το Le Mans στην ιστορία του MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα