• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Le Mans στην ιστορία του MotoGP
μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά
Νέα 13/05/2021 - 16:38

Με τον αγώνα του Le Mans να πλησιάζει κοιτάξαμε παλιότερα στατιστικά για την πίστα και σας μεταφέρουμε τα πιο ενδιαφέροντα.

Η πίστα του Le Mans έχει φιλοξενήσει τα Grand Prix 33 φορές, με πρώτη φορά το 1969 και από το 2000 ο γαλλικός αγώνας του πρωταθλήματος γίνεται αδιάλειπτα εκεί.

Άλλες πίστες που έχουν φιλοξενήσει το γαλλικό GP είναι οι Paul Ricard (13 φόρες), Clermont-Ferrand (10), Nogaro (2), Reims (2), Rouen (2), Albi (1) και Magny-Cours (1).

Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης σε αυτή την πίστα είναι ο Jorge Lorenzo με 6 νίκες (5 στα MotoGP και μια στα 250cc) ενώ τον ακολουθούν οι Marc Marquez με 4 νίκες (3 στα MotoGP και μια στη Μoto2) και ο Ελβετός Thomas Luthi με 4 νίκες (2 στη Moto2 και 2 στα 125cc).

H Honda έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες νίκες της μεγάλης κατηγορίας καθώς οι οδηγοί της κατάφεραν να περάσουν πρώτοι την γραμμή τερματισμού 15 φορές με τελευταία νίκη αυτή του Marc Marquez το 2019, με την οποία η Honda συμπλήρωσε τις 300 νίκες στη μεγάλη κατηγορία.

Πίσω της βρίσκεται η Yamaha με 10 νίκες (τελευταία το 2017 με τον Vinales) και η Suzuki με 5 νίκες (τελευταία με τον Chris Vermeulen το 2007 σε βρεγμένη πίστα).

Η βροχή είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο Le Mans καθώς από τους 19 αγώνες  MotoGP που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί, οι 10 είτε ξεκίνησαν με βροχή είτε έβρεξε κατά την διάρκεια του αγώνα.

Τέλος, κανένας Γάλλος δεν έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Le Mans στη μεγάλη κατηγορία.

Ο καλύτερος τερματισμός για Γάλλο αναβάτη ήταν η δεύτερη θέση του Johann Zarco to 2017, το τρίτο βάθρο για Γάλλο αναβάτη συνολικά στο Le Mans στη μεγάλη κατηγορία μετά τα βάθρα των Raymond Roche (2oς το 1985) και Christian Sarron (τρίτος το 1987).

Σίγουρα, το τελευταίο αυτό στατιστικό στοιχείο θα θέλει να ανατρέψει διακαώς τόσο ο Johann Zarco όσο και ο Fabio Quartararo, ο οποίος μετά την εγχείρηση στο χέρι του και την πολύ καλή του πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, θα θέλει να είναι ο πρώτος Γάλλος αναβάτης που θα κερδίσει στην Γαλλία.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo : Ανυπομονώ να δοκιμάσω την μοτοσυκλέτα μου στη βροχή

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia – Dovi: η βροχή εχθρός και τη 2η μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα