• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Oliveira εξυμνεί τον Dani Pedrosa
για την εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει
Νέα 30/06/2021 - 19:51

Ο Miguel Oliveira τερμάτισε τον τελευταίο του αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα στην πέμπτη θέση, πίσω από την Ducati του Johann Zarco.

" Ήταν μια θετική μέρα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα προβλήματα που είχαμε κατά τις ΕΔ. Στις ΚΑΤ δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα, ενώ στον αγώνα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και νομίζω ότι η σκληρή δουλειά καθορίζει τα αποτελέσματα και αυτό φαίνεται, η πέμπτη θέση είναι μια επίδειξη", δήλωσε o Oliveira. " Τώρα θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την μοτοσυκλέτα και να δουλεύουμε, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο μισό της σεζόν".

Η μοτοσυκλέτα δείχνει να πηγαίνει καλά, αλλά στην βαθμολογία είσαι ακόμα πίσω. Πόσο πιθανή είναι μια μάχη για τον τίτλο στους επόμενους αγώνες;

"Να συνεχίσω να δουλεύω και να αγωνίζομαι όπως έκανα πάντα. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές τα αποτελέσματα να είναι πιο θετικά και κάποιες άλλες όχι, πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον. Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να βελτιώσουμε και να μάθουμε ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί, μέχρι τον αγώνα στη Valencia όλα είναι πιθανά στον πίνακα της βαθμολογίας, υπάρχουν ακόμα πολλοί βαθμοί διαθέσιμοι".

Φαίνεται ότι ο ομόσταυλός σου είχε κάποια σοβαρά θέματα σταθερότητας με την μοτοσυκλέτα στην πίστα και έπρεπε να κλείσει το γκάζι κάποιες φορές. Είχες το ίδιο πρόβλημα;

"Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε την μοτοσυκλέτα ευκίνητη, αλλά το να την κάνεις ευκίνητη και σταθερή την ίδια στιγμή δεν είναι ένα εύκολο πράγμα, πολλές φορές πρέπει να συμβιβαστείς. Κατά την διάρκεια του αγώνα, δεν είχα τα ίδια προβλήματα που είχα στις ΕΔ και η επιλογή των ελαστικών μπορεί να ήταν διαφορετική, αλλά έχω ήδη πει ότι προσπαθούμε τα μέγιστα σε κάθε αγώνα, η ατμόσφαιρα στην ομάδα σου επιτρέπει πάντα να μαθαίνεις κάτι και να θες να βελτιωθείς και για έναν αναβάτη είναι το τέλειο περιβάλλον για να μπορείς να δουλέψεις".

Εσύ δηλαδή δεν χρειάστηκε να το κάνεις;

"Συνέβη μιά-δυό φορές όταν ήταν απαραίτητο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα στον αγώνα".

Ήταν δύσκολο να προσπεράσεις σε αυτή την πίστα, ειδικά τους αναβάτες σε μεγάλα γκρουπ;

"Ναι γιατί πάνω κάτω όλοι κάναμε τους ίδιους χρόνους. Ο Mir ήταν καλός στο να βρει μια καλή γραμμή στην πέμπτη στροφή, εκεί κέρδιζε χρόνο σε πολλούς γύρους του. Προσωπικά πήγαινα στο όριο σε όλο τον αγώνα και το μόνο μου εμπόδιο ήταν οι αναβάτες μπροστά μου που με καθυστερούσαν, αναγκάζοντάς με να περιμένω για ευκαιρίες να τους προσπεράσω".

Σε σχέση με δύο χρόνια πριν, πώς έχει αλλάξει η KTM;

"Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ομάδα εξέλιξης. Έχουμε έναν αναβάτη σαν τον Pedrosa σε τρομερή φόρμα, ο οποίος κάνει μια εκπληκτική δουλειά και επίσης έχουμε βελτιωθεί πολύ στο κομμάτι της επικοινωνίας. Το εργοστάσιο δεν σταματάει ποτέ να κάνει νέα τεστ, ώστε να συνεχίσει να βελτιώνει την μοτοσυκλέτα, οπότε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι πολύ θετική ".

Επόμενο άρθρο »

O Stefan Bradl βγάζει τον εαυτό του στην αγορά

« Προηγούμενο άρθρο

O Miller ήταν νευριασμένος με τον εαυτό του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα