• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ferrari δεν υπολογίζει τον Rossi
Για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans με Hypercar
Νέα 10/07/2021 - 19:46

Ο Valentino Rossi ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει να συμμετάσχει σε αγώνες με αυτοκίνητα όταν τελειώσει την καριέρα του στα MotoGP, μια απόφαση που προς το παρόν βρίσκεται στον αέρα.

"Όπως έλεγα πάντα, όταν τελειώσω την καριέρα μου στα MotoGP θέλω να τρέξω με αυτοκίνητα", δήλωσε ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. "Έχω μια εμπειρία στα Rally, γιατί είμαι φανατικός. Αλλά για εμένα το Rally είναι δύσκολο, γιατί είναι πολύ απαιτητικό και θέλω να τρέξω σε πίστα γιατί μου αρέσει περισσότερο".

"Έχω εμπειρία με τα αμάξια GT3, η οποία είναι μια σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία γιατί έχει πολλά διαφορετικά εργοστασιακά αυτοκίνητα, όπως Ferrari, Porsche, Bentley, Aston Martin και πολλά άλλα. Οπότε σκέφτομαι με τί είδους αυτοκίνητο θα αγωνιστώ όταν τελειώσω με τα MotoGP. Aπλά δεν ξέρω σε ποιό πρωτάθλημα - υπάρχουν πολλά διαφορετικά όπως το πρωτάθλημα αντοχής, το 24ωρο του Le Mans- αλλά ελπίζω να αγωνιστώ κάπου".

Έχοντας αυτά υπόψη, τα νέα ότι η Ferrari, με την οποία ο Rossi είχε κάνει παλιότερα τεστ στην F1, όπως και πιο πρόσφατα με GT3 αυτοκίνητα στον 12ωρο αγώνα του Gulf, θα εισέλθει στην κατηγορία Hypercar στο Le Mans, κίνησε την περιέργεια αν ο Rossi θα είναι κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

"Με όλο τον σεβασμό, θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερος από τους τωρινούς οδηγούς αντοχής και θα αντιμετωπίσουμε πολύ σκληρό ανταγωνισμό", δήλωσε ο Antonello Coletta, επικεφαλής της Ferrari στο GT, "Είναι σαν ένας οδηγός μας να αποφάσιζε ξαφνικά να τρέξει στα MotoGP. O Valentino περνάει καλά με τα GT και ίσως να έπρεπε να δοκιμάσει σε αυτήν την κατηγορία (στο Le Mans). Πιστεύουμε ότι έχουμε ήδη πολλές επιλογές οδηγών για την κατηγορία Hypercar και θα διαλέξουμε από τα νέα ανερχόμενα ταλέντα".

Οι δοκιμές της Ferrari για το νέο Hypercar, αναμένονται να ξεκινήσουν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022.

Επόμενο άρθρο »

H Yamaha στην κορυφή

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: O Dovi δεν ήταν ανταγωνιστικός με την RS-GP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα