• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Yamaha στην κορυφή
Αλλά η μεγαλύτερη βελτίωση ανήκει στην Ducati
Νέα 11/07/2021 - 21:34

Με εννέα αγώνες να έχουν πραγματοποιηθεί φέτος, η κατάσταση μοιάζει ίδια με πέρυσι. Ο Quartararo βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με μια Yamaha. 

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος αναβάτης έχει αυτή τη στιγμή 41 βαθμούς παραπάνω από ότι στο ίδιο επίπεδο πέρυσι, μετά την μεταφορά του από την Petronas στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. 

Όμως αυτή η μεγάλη διαφορά έχει επισκιαστεί από την βελτίωση του Johann Zarco. O Zarco έχει συγκεντρώσει αυτή την στιγμή 75 βαθμούς παραπάνω από πέρυσι, καθώς μετακινήθηκε από την Reale Avintia στην Pramac Ducati. 

Παρά την διαφορά που έχει χτίσει ο Quartararo (34 βαθμοί), η Yamaha βρίσκεται μόλις 14 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με πέρυσι (αφαιρώντας την αντίστοιχη ποινή που είχαν δεχθεί). Συνολικά, οι αναβάτες της Yamaha έχουν τον ίδιο αριθμό νικών και βάθρων με πέρυσι και μια λιγότερη pole position. 

Η Aprilia έχει κάνει τρομερή βελτίωση, καθώς έχει σχεδόν διπλασιάσει τους βαθμούς της σε σχέση με πέρυσι αλλά παραμένει τελευταία. 

Αντίθετα η Ducati φαίνεται να έχει κάνει την μεγαλύτερη βελτίωση, καθώς έχει 16 βαθμούς παραπάνω, όπως και τέσσερα παραπάνω βάθρα, 2 pole position και ίδιο αριθμό νικών (2). 

Ενώ η Yamaha έχει τους ίδιους αναβάτες με πέρυσι, με την αλλαγή του Quartararo με τον Rossi, η Ducati προώθησε τον Miller και τον Bagnaia στην εργοστασιακή ομάδα, τον Zarco στην Pramac και έφερε τρεις Rookies. Τον Jorge Martin (που έφερε ένα βάθρο και μια pole position,  τον Enea Bastianini και τον Luca Marini. 

Δύο κατασκευαστές που πάνε χειρότερα σε σχέση με πέρυσι είναι η KTM  και η Suzuki. 

Το αυστριακό εργοστάσιο έχει μείνει πίσω στις νίκες, στους βαθμούς, στα βάθρα και στις pole position σε σχεσηε πέρυσι. Όσο για την Suzuki έχει μείνει επίσης πίσω με τις ατυχίες και τον τραυματισμό του Rins, ενώ δεν έχει κατάφερε ακόμα να πετύχει κάποια νίκη. 

Τέλος, η Honda  έχει μια νίκη φέτος (ενώ πέρυσι δεν είχε καταφέρει να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου), αλλά έχει λιγότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Ο Bezzechi κάνει πολύ καλή δουλειά

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ferrari δεν υπολογίζει τον Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα