• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Di Giannantonio: Tα MotoGP θα είναι μεγάλη αλλαγή
Αλλά νιώθω έτοιμος
Νέα 13/07/2021 - 16:52

Έχοντας πετύχει νίκες στην Μοτο3 και στην Μοτο2 για την Gresini, ο Fabio Di Giannantonio είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του το 2022 στην μεγάλη κατηγορία με την ίδια ομάδα, σηματοδοτώντας την νέα εποχή της Gresini Team, με Ducati.

O 22χρονος αναβάτης ξέρει ότι η αλλαγή από την 765cc Kalex με κινητήρα Triumph, στην 1000cc  V4 Desmosedici θα είναι μεγάλη, αλλά ο ίδιος νιώθει έτοιμος για αυτό.

"Το να φτάσεις στην κορυφή δεν συμβαίνει κάθε μέρα", ανέφερε ο Di Giannantonio. "Του χρόνου θα αγωνίζομαι στην κορυφαία κατηγορία σε αυτό το άθλημα και αυτό είναι ένα απίστευτο όνειρο. Η πρώτη μέρα θα είναι σαν να μπαίνω στην μεγάλη κατηγορία. Θα είναι μια νέα τεράστια εμπειρία και δεν έχει σημασία πως θα καταλήξει".

"Το να πηγαίνεις από την Moto2 στα ΜotoGP είναι δύσκολη αλλαγή. 100 άλογα παραπάνω, περισσότερος κόσμος στην ομάδα, περισσότερα κουμπιά στο τιμόνι. Αλλά νιώθω έτοιμος και ανυπομονώ".

Ο Fabio Di Giannantonio έχει διανύσει 5 χρόνια στους αγώνες ταχύτητας με την Gresini Team, συμπεριλαβανομένων τεσσάρων χρόνων στην Moto3, όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, το 2018. Κατά την άνοδό του στην Μοτο2 πήγε στην Speed Up με την οποία κατέκτησε 4 βάθρα σε 2 χρόνια, πριν επιστρέψει στην ομάδα του Gresini στην αρχή του 2021, με μια συμφωνία που προέβλεπε την άνοδό του στα MotoGP το 2022.

Δίπλα του θα βρεθεί του χρόνου ο συμπατριώτης του, Enea Bastianini, που αυτή τη στιγμή διανύει την πρώτη του χρονιά στα MotoGP με την Avintia Ducati. O Bastianini έχει επίσης υπάρξει μέλος της Gresini για 3 χρόνια στην Μοτο3, όπου τερμάτισε δεύτερος το 2016.

"Είναι φανταστικό το να επιστρέφω στην Gresini, μια ομάδα που για εμένα είναι σαν οικογένεια και που έχει πιστέψει πολύ σε εμένα στο παρελθόν. Ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν σε εμένα", είπε ο Bastianini. "Ήμασταν μαζί για 3 χρόνια και έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Προφανώς θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι με τον Fausto, αλλά η οικογένεια Gresini λέγεται έτσι για κάποιο λόγο, οπότε θα έχω πολλούς φίλους που θα με βοηθήσουν".

"Καταφέραμε να έχουμε την συμφωνία που θέλαμε με την Ducati και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Θα είμαι πολύ πιο έτοιμος για την κατηγορία το 2022 και με ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο".

Ο Enea Bastianini είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος Rookie φέτος, με μια Ducati 2 ετών και ο καλύτερος τερματισμός του είναι η 9η θέση στο Portimao.

Για την Nadia Padovani Gresini, σύζυγο του εκλιπόντος Fausto Gresini, είναι πολύ ικανοποιητικό να έχει στην ομάδα των MotoGP δύο αναβάτες τους οποίους ο ίδιος ο Fausto εμπιστεύτηκε από την αρχή της καριέρας τους.

"Είναι πολύ νέοι και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Fausto τους ¨ανακάλυψε¨ και τους έφερε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με κάνει να πιστέυω ότι είναι μια σύνθεση ομάδας που και ο ίδιος θα ενέκρινε κατευθείαν", δήλωσε η Nadia. "Πιστεύω ότι θα μείνουν στα MotoGP για πολλά χρόνια".

Το νέο πρότζεκτ με την Ducati σημαίνει ότι η Gresini Team τερματίζει την επταετή συνεργασία της με την Aprilia, η οποία της προσέφερε την δυνατότητα να γίνει δορυφορική της ομάδα για το 2022.

"Η Ducati Corse και ο Fausto μιλούσαν ήδη στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και νομίζω ότι η επιλογή μας ήταν η σωστή, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την σημαντική συνεργασία μας με την Aprilia όλα αυτά τα χρόνια", ανέφερε η Nadia. "To να συνεχίσουμε στην μνήμη και στον δρόμο του Fausto ήταν και είναι ο στόχος μας και η επιστροφή μας στα MotoGP ως ανεξάρτητη ομάδα ήταν ένα αναγκαστικό βήμα".

Επόμενο άρθρο »

Lucio Cecchinello: Περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα

« Προηγούμενο άρθρο

Puig: O Marquez οδηγεί με ενάμισι χέρι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα