• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kevin Schwantz: Ο Viñales στην Aprilia;
Δεν ξέρω πως μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο
Νέα 19/07/2021 - 21:36

O Kevin Schwantz σίγουρα δεν έγινε διάσημος ως ένας οδηγός που τα παρατούσε. Πάλευε σε όλη του την καριέρα, την οποία πέρασε στην Suzuki στα 500cc, όντας πολλές φορές λιγότερο ανταγωνιστικός από τους αντιπάλους του. Ονόματα που στάθηκαν απέναντί του ήταν ο Rainey, o Doohan και ο Gardner για να αναφέρουμε απλά μερικούς. 

Δεν πήρε πολύ χρόνο στον αναβάτη από το Texas να σχολιάσει την απόφαση του Maverick Viñales, ο οποίος ουσιαστικά επέλεξε να σταματήσει να παλεύει με την Yamaha. 

"Το να τον βλέπω να τερματίζει τελευταίος στο Sachsenring με την εργοστασιακή Yamaha ενώ ο Fabio τερμάτισε τρίτος ήταν τρελό", ανέφερε ο Schwantz. "Με την επίσημη Yamaha! Λαι μια εβδομάδα μετά ήταν ο ταχύτερος σε κάθε σέσιον στο Assen. Εξασφάλισε την pole position και έχασε μόνο από τον Fabio Quartararo στον αγώνα. Οι δύο αναβάτες της Yamaha ήταν οι ταχύτεροι από όλους στον αγώνα της Ολλανδίας, ξεκάθαρα. Αλλά προσοχή. Μια μοτοσυκλέτα δεν μεταμορφώνεται από μοτοσυκλέτα της τελευταίας θέσης σε μοτοσυκλέτα που κερδίζει σε μια εβδομάδα. Μπορεί να βελτιωθεί από πέμπτη ή έκτη θέση στην πρώτη. Αλλά μια μοτοσυκλέτα δεν γίνεται να είναι τόσο πίσω και σε λίγες μέρες να είναι τόσο ανταγωνιστικό. O Fabio το απέδειξε. Ήταν τρίτος στο Sachsenring και πρώτος στο Assen. Φυσικά το κενό ανάμεσα στους πρώτους και στους τελευταίους είναι μικρότερη από ποτέ. Οπότε αν έχεις μια κακή μέρα, μπορεί να είσαι 3-4 δέκατα εκτός ρυθμού. Αλλά όχι να πεφτεις 20 θέσεις στην κατάταξη ".

" Το να είσαι καλός αναβάτης στα MotoGP δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να έχεις δυνατή ψυχολογία. Αν ο ομόσταυλός σου κερδίζει συνέχεια και είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, εύκολα μπορείς να στεναχωρηθείς. Αλλά πρέπει να μένεις επικεντρωμένος στην δουλειά σου, να κάνεις το καλύτερο που μπορείς και να φέρνεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μέχρι το τέλος της χρονιάς".

Όσο για τον Viñales και την Aprilia, ο Schwantz δεν θεωρεί ότι είναι η καλύτερη προοπτική. 

"Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Viñales θα έπαιρνε αυτό το ρίσκο και να αποδεχτεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να είναι πάρα πάρα πολύ δυσαρεστημένος με την Yamaha. O Aleix Espargaro υποστηρίζει ότι η Aprilia είναι πολύ κοντά στην κορυφή. Και μετά τερματίζει όγδοος. Οπότε δεν είναι τόσο κοντά στις νικήτριες μοτοσυκλέτες ακόμα".

Επόμενο άρθρο »

Βραβείο Καλύτερης Καινοτομίας στη φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ Panther Racing AUTh

« Προηγούμενο άρθρο

Η αντίφαση της κακής μισής σεζόν του Pol Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα