• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Garrett Gerloff παραμένει στα Superbikes
Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022
Νέα 22/07/2021 - 14:41

O Garrett Gerloff υπέγραψε με την Yamaha για να παραμείνει στα Superbikes τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022. Η κίνηση αυτή αφαιρεί τον Gerloff από τους "μνηστήρες" των θέσεων της Yamaha στα MotoGP, κάτι το οποίο ακουγόταν σαν φήμη ήδη από την συμμετοχή του Αμερικανού αναβάτη ως αντικαταστάτης του Franco Morbidelli στο τριήμερο του Assen.

Παρακάτω, η ανακοίνωση της Yamaha Motor Europe.

"H Yamaha Motor Europe βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Garrett Gerloff θα συνεχίσει με την Yamaha στα Superbikes τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, μετά την συμφωνία για μονοετή επέκταση του συμβολαίου με τον μόνο Αμερικανό αναβάτη του πρωταθλήματος".

"Μετά τον καλύτερο τερματισμό του στα Superbikes με την δεύτερη θέση στον δεύτερο αγώνα του Donington Park, οι πιθανότητες ο Gerloff να κάνει το έξτρα βήμα και να καταφέρει την πρώτη του νίκη αυξάνονται, με την αυτοπεποίθηση που του δίνει η επέκταση του συμβολαίου".

"O 25χρονος αναβάτης έχει μια πολύ καλή σεζόν από όταν ήρθε στα Superbikes από τα MotoAmerica στις αρχές του 2020. Παρόλο που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στις ευρωπαϊκές πίστες, προσαρμόστηκε γρήγορα και κατά το δεύτερο μισό της πρώτης του σεζόν, ήταν συχνά διεκδικητής του βάθρου, ανεβαίνοντας σε αυτό με την GRT Yamaha WorldSBK στο Estoril και στην Bαρκελώνη".

" Οφελούμενος από την R1 του 2021 φέτος, ο Garrett Gerloff συνέχισε να δείχνει ικανότητες νίκης, με δύο βάθρα στο Aragon και στο Donongton Park και βρίσκεται έκτος στην βαθμολογία, ενώ εντυπωσίασε και κατά την εμφάνισή του στα MotoGP με την Petronas SRT στο Assen".

"Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο με την Yamaha για να συνεχίσουμε και του χρόνου", δήλωσε ο Gerloff. "Πέρασα πολύ καλά στην Ευρώπη τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδό μου, της GRT Yamaha WorldSBK και της Yamaha R1. Πραγματοποιήσαμε σοβαρά βήματα προς τα μπρος ήδη αυτή τη σεζόν, που μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε συνέχεια στην μάχη για το βάθρο, αλλά ξέρω ότι έρχονται περισσότερα. Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην πρώτη μας νίκη, ειδικά στο Donington Park, και με την υποστήριξη της ομάδας και την Yamaha είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να το καταφέρουμε πριν το τέλος της σεζόν".

"Ακόμα θυμάμαι το Magny-Cours το 2019, όταν ο Garrett ήρθε να μας επισκεφτεί και το κοινό μας ταξίδι ξεκίνησε", ανέφερε ο Andrea Dosoli, υπεύθυνος αγώνων πίστας της Yamaha Motor Europe. "Aπό τότε, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες μέσα στην οικογένεια της Yamaha με την αφοσίωσή του και το κίνητρό του. Φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα, είναι πολύ γρήγορος και μπορεί να προσαρμόζεται ταχύτατα, όπως έδειξε στο Donington Park, όπου ήταν ταχύτερος όλων την Παρασκευή και πέτυχε ένα εντυπωσιακό βάθρο την Κυριακή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα επεκτείνουμε αυτή την συνεργασία για άλλη μια χρονιά,πιστεύοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν να δώσουν περισσότερα και ο Garrett μπορεί να γίνει διεκδικητής του τίτλου στο άμεσο μέλλον. Έχουμε δώσει την ευκαιρία σε έναν νέο, ταλαντούχο αναβάτη, τον οποίο διαλέξαμε από ένα εθνικό πρωτάθλημα και τον φέραμε στην παγκόσμια σκηνή, αποδεικνύοντας την ισχυρή συμμετοχή της Yamaha στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό".

"Mας φέρνει μεγάλη ευχαρίστηση που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Garrett θα παραμείνει με την Yamaha για μια τρίτη σεζόν", είπε ο Paolo Pavesio, διευθυντικό στέλεχος στο marketing και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Yamaha Motor Europe. "Aπό όταν ήρθε στην ομάδα, το 2020, ο Garrett έχει δείξει το ωμό ταλέντο που χρειάζεται για να πετύχεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, παλεύοντας συχνά για τις πρώτες θέσεις μαζί με τους πιο δυνατούς αναβάτες της κατηγορίας. Η κίνηση του Garrett στα Superbikes, δείχνει για άλλη μια φορά τις ευκαιρίες που η Yamaha δίνει στους αναβάτες της για να ανέβουν από τα εθνικά πρωταθλήματα, όπως το MotoAmerica, στην παγκόσμια σκηνή. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για την Yamaha, για τα Superbikes και αυτή την στιγμή για τους Αμερικανούς οπαδούς. Η πρόθεσή μας είναι να κάνουμε πιο εύκολο στο μέλλον το βήμα για τους αναβάτες εκτός Ευρώπης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως κάναμε ήδη με τον Gerloff, τον Kohta Nozane και τον Galang Hendra Pratama, επανεπιβεβαιώνοντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα του πρωταθλήματος". 

Επόμενο άρθρο »

H Gresini θέλει να γυρίσει στις μέρες δόξας της

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Δεν θέλω να σταματήσω το 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα