• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Albesiano: O Dovizioso μας βοηθάει πολύ να βελτιώσουμε την Aprilia
Νέα 27/07/2021 - 17:21

Το 2021 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για την Aprilia. Η δουλειά που έχει γίνει από τους μηχανικούς από το Noale έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς η RS-GP πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κορυφή των MotoGP. Δεν είναι μια διαδρομή που ολοκληρώνεται εύκολα, αλλά σίγουρα είναι σε καλό μονοπάτι.

Ο τεχνικός διευθυντής,Romano Albesiano, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο motogp.com εξέφρασε την ικανοποίησή του: " Ήταν ένα θετικό πρώτο μισό της σεζόν, στην οποία η μοτοσυκλέτα έδειξε καλά χαρακτηριστικά όσον αφορά τον κινητήρα, την απόδοση, την σταθερότητα, την ικανότητα στο φρενάρισμα και στην επιτάχυνση", ανέφερε. "Ο Aleix Espargaro είναι στην καλύτερη κατάστασή του. Η μοτοσυκλέτα του δίνει καλύτερη αίσθηση και έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση".

Όπως αναφέρθηκε, η Aprilia επενδύει πλέον πολύ στο πρότζεκτ των MotoGP.

"Τα τελευταία χρόνια, η προσήλωση του αγωνιστικού μας τμήματος έχει αυξηθεί και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα στην πίστα", δήλωσε ο Albesiano. "Έχουμε αρχίσει να να έχουμε ένα είδος εξέλιξης που δεν είχαμε προηγουμένως και έχουμε προχωρήσει πολύ σε κάποιους τομείς, όπως η αεροδυναμική και τα ηλεκτρονικά. Έχουμε επίσης κάνει δύο δραστικές αλλαγές στον κινητήρα τα τελευταία χρόνια. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή, αλλά τώρα έχουμε περισσότερες προοπτικές".

Τί λείπει από την RS-GP για να ανέβει στο βάθρο;

"Είναι όλα πολύ κοντινά και δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε έναν τομέα που υστερούμε. Βγάζουμε πολλά βίντεο στην πίστα για να καταλάβουμε καλύτερα που πρέπει να βελτιωθούμε. Προφανώς όση περισσότερη ισχύ έχεις τόσο το καλύτερο, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις πίστες. Είναι απλά οι μικρές λεπτομέρειες (που κάνουν την διαφορά)".

Τέλος, ο Romano μίλησε για την συνεργασία με τον Dovizioso, η οποία ξεκίνησε φέτος, με τον Andrea να αναλαμβάνει τον ρόλο του δοκιμαστή αναβάτη.

"Είναι μια πολύ θετική εμπειρία. Είναι ένας έξυπνος αναβάτης που καταλαβαίνει που καταλαβαίνει πολύ καλά πως λειτουργεί η μοτοσυκλέτα, αλλά από την άλλη δεν θέλει να είναι μηχανικός. Μας δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση της μοτοσυκλέτας και η εμπειρία του μας έχει βοηθήσει πολύ, ειδικά στο τελευταίο τεστ. Μας έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες. Είναι απόλαυση να δουλεύουμε μαζί του".

Επόμενο άρθρο »

Stigefelt: O Rossi δεν είχε ένα τέλειο αγωνιστικό τριήμερο...

« Προηγούμενο άρθρο

Αποδίδει το, βασισμένο σε νέους αναβάτες, πλάνο της Ducati;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα