• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το ευχαριστήριο μήνυμα της Yamaha
Προς τον Valentino Rossi
Νέα 11/08/2021 - 17:08

"Μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του Valentino Rossi από τα MotoGP, που θα τεθεί σε ισχύ το τέλος του 2021, η Yamaha Motor Co. LTD και η Yamaha Motor Racing θέλουν ειλικρινά να ευχαριστήσουν τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και θρύλο των Grand Prix για τις 16 αξέχαστες σεζόν μαζί του. 

Η ιστορία του Rossi και της Yamaha άρχισε με την απίστευτη νίκη του, στον πρώτο αγώνα του Rossi με την Yamaha στη Νότια Αφρική το 2004. Από εκεί και πέρα η συνεργασία αυτή γνώρισε πολλή συγκινητική αγωνιστική δράση και μεγάλες στιγμές στο paddock και εκτός πίστας, εξασφαλίζοντας μέχρι στιγμής 142 βάθρα και 56 νίκες και κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2004, 2005, 2008 και 2009.

Τα τρομερά επιτεύγματα του γιατρού, το απαράμιλλο πάθος του για τους αγώνες και η χαρισματική του προσωπικότητα αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της κληρονομιάς της Yamaha και των MotoGP, δίνοντας στον Ιταλό αναβάτη, που είναι αναγνωρίσιμος σε όλο τον κόσμο, το παρατσούκλι goat (greatest of all time). 

Θα είναι το τέλος μιας επικής εποχής των MotoGP, όταν το νούμερο 46 δεν θα βρίσκεται πλέον στο grid το 2022, όπως θα συμφωνήσουν όλοι οι οπαδοί των MotoGP. 

Αλλά η Yamaha Motor Co. LTD  και η Yamaha Motor Racing θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Rossi στα μελλοντικά του σχέδια. Θα διατηρήσουν μια στενή εργασιακή σχέση με αυτόν σε διάφορες φάσεις, όπως το VR46 Riders Academy και το Yamaha VR46 Master Camp. 

Η απόφαση της απόσυρσης και οι νέες ευκαιρίες καριέρας δεν θα μειώσουν την αφοσίωση του γιατρου ούτε θα μειώσουν την προσπάθειά του κατά τους τελευταίους μήνες σαν αναβάτης MotoGP. Με τον ίδιο τρόπο, η Yamaha είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την προσφορά του για την αγωνιστική της επιτυχία και να παραμείνει πλήρως αφοσιωμένη ώστε να διασφαλίσει ότι το δεύτερο μισό της 16ης σεζόν μαζί του θα είναι ένα ταιριαστό τέλος σε μια πολύ ιδιαίτερη συνεργασία. 

Yoshihiro Hidaka, President and CEO, Yamaha Motor Co. LTD

"Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Valentino για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε μαζί του. Θα μας λείψει πολύ στην πίστα, στο paddock και στο παρασκήνιο, αλλά σεβόμαστε την απόφασή του. Στην Yamaha εκτιμούμε βαθύτατα την κληρονομιά που δημιουργήσαμε την αγωνιστική κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί στα MotoGP. Τα 16 χρόνια που περάσαμε μαζί ήταν γεμάτα με επικές μάχες στις πίστες και νίκες. Στην Yamaha πάντα προσπαθούμε να δίνουμε στους οπαδούς μας και στους πελάτες μας την αίσθηση του kando*. Με έναν τρόπο, η πορεία του Valentino στην Yamaha ενσαρκώνει αυτή την φιλοσοφία για την βαθιά ευχαρίστηση και τον έντονο ενθουσιασμό που βιώνουμε όταν συναντούμε κάτι εξαιρετικής αξίας. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που ο Valentino επέλεξε να είναι αναβάτης της Yamaha μέχρι το τέλος της καριέρας του".

"Υπάρχουν πάρα πολλές τρομερές στιγμές μεταξυ του Valentino Rossi και της Yamaha ώστε να διαλεχθεί κάποια ως αγαπημένη. Υπήρχαν επίσης προκλήσεις όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η εμπιστοσύνη μεταξύ μας ποτέ δεν κλονίστηκε και δυνάμωσε με τα χρόνια".

" Τα επιτεύγματα του Valentino συνέβησαν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αγωνιστικής κληρονομιάς της Yamaha. Τον ευχαριστούμε για την απίστευτη προσπάθεια, τις απαράμιλλες δυνατότητές του, το πάθος του και την αισιοδοξία του. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν κομμάτι της επιτυχίας του. Θα εκτιμούμε για πάντα τις καλές αναμνήσεις που φτιάξαμε μαζί και ελπίζουμε να τις αυξήσουμε με αυτόν ως πρέσβη της Yamaha".

*Το kando είναι μια ιαπωνική λέξη για τα συναισθήματα που προκαλούνται από την βαθιά ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό όταν συναντάς κάτι εξαιρετικής αξίας. 

Lin Jarvis, Managing Director, Yamaha Motorsport Racing

"Πρώτα απ'όλα θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Valentino, από πλευράς της Yamaha Motor Racing για την ειδική συνεργασία μεταξύ αυτού και της Yamaha".

"Είχαμε το προνόμιο να είμαστε βασικοί παίκτες σε μια θρυλική εποχή για τα MotoGP,  με τον Valentino αν αποτελεί μέλος μας για 16 σεζόν. Η, τώρα θρυλική, συνεργασία μεταξύ Yamaha και Rossi, ξεκίνησε σχεδόν σαν παραμύθι. Ο Rossi κέρδισε εκείνον τον εκπληκτικό αγώνα του Welcom το 2004,τον πρώτο του αγώνα με την Yamaha. Η άφιξή του στην Yamaha ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να αλλάξουμε τα αγωνιστικά μας προγράμματα και μας έδωσε την αυτοπεποίθηση να επανακτήσουμε το μαχητικό μας πνεύμα και να γίνουμε πάλι παγκόσμιοι πρωταθλητές ".

"Από το 2004 έχουμε συμπληρώσει μέχρι στιγμής 264 αγώνες μαζί και έχουμε πετύχει 56 νίκες, 46 δεύτερες θέσεις και 40 τρίτες και έχουμε κατακτήσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους".

" Ο Valentino Rossi είναι ένας ζωντανός θρύλος του οποίου οι επιτυχίες και η προσωπική φλόγα συνέβαλε στην κληρονομιά της Yamaha. Επίσης, σε πιο δύσκολες περιόδους, η θετική του σκέψη ήταν μια ενθάρρυνση για τους γύρω του και ήταν πάντα έτοιμος να κάνει το κάτι παραπάνω για να πετύχει το αποτέλεσμα. Χάρη στο ατελείωτο πάθος του για τα MotoGP μπορούμε να κοιτάμε με περηφάνια τις 16 σεζόν που περάσαμε μαζί ".

" Όλοι ξέραμε ότι η στιγμή που η εκπληκτική καριέρα του Valentino Rossi θα έφτανε στο τέλος της. Οι απαράμιλλες ικανότητές του και το χάρισμα του θα λείψουν από τους οπαδούς, από τους δημοσιογράφους, το paddock του MotoGP και από όλο το προσωπικό της Yamaha. Αλλά πριν κρεμάσει τελικά τα δερμάτινά του, έχουμε ακόμα ευκαιρίες να απολαύσουμε τις εμφανίσεις του στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ ταιριαστό ότι θα δούμε την επιστροφή των οπαδών σε κάποιες πίστες φέτος ".

" Οπότε ας απολαύσουμε τους αγώνες και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε ένα σωστό ευχαριστώ στον Valentino τον Νοέμβριο ".

 

 

Επόμενο άρθρο »

“Official Car of MotoGP™”: Η BMW i4 M50 στο FIM Enel MotoE™

« Προηγούμενο άρθρο

Miller: Είχα ευκαιρία για το βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα