• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Taramasso: Η Aragon είναι μια πίστα με προκλήσεις
Για τους σχεδιαστές ελαστικών μας
Νέα 06/09/2021 - 19:30

Η πίστα της Aragon θα φιλοξενήσει τον 13ο αγώνα της σεζόν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πίστα έχει μήκος λίγο παραπάνω από πέντε χιλιόμετρα, με 10 αριστερές στροφές, 7 δεξιές και μια ευθεία που φτάνει το ένα χιλιόμετρο. Είναι μια πίστα που ζορίζει τα ελαστικά, τα οποία πρέπει να εγγυηθούν στους αναβάτες σταθερότητα στα γρήγορα σημεία, αλλά και να τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν όλη την δύναμη της μοτοσυκλέτας στις εξόδους των αρχών στροφών. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος, με πολύ πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και υψηλές το απόγευμα. 

"Πέρυσι στην Aragon κάποια session καθυστέρησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών - η άσφαλτος ήταν κάτω από 10 βαθμούς το πρωί της Παρασκευής - οπότε ελπίζω ότι φέτος οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, καθώς φέτος ο αγώνας συμβαίνει λίγο νωρίτερα μέσα στον χρόνο", δήλωσε ο Piero Taramasso, μάνατζερ της Michelin Motorsport Two-Wheel. 

"Η πίστα είναι μια πρόκληση για τους σχεδιαστές ελαστικών μας, καθώς έχει μεγάλη ποικιλία στροφών, από αργές και κλειστές μέχρι γρήγορες και ανοιχτές και τις δύο ευθείες όπου μια μοτοσυκλέτα MotoGP μπορεί να φτάσει σε υψηλές ταχύτητες. Όταν συνδυάσεις όλους αυτούς τους παράγοντες, προστίθεται μεγάλη πίεση στα ελαστικά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε τα συνηθισμένα υψηλά επίπεδα απόδοσης για όλους τους αναβάτες και τις ομάδες ".

Για να γίνει αυτό στην Aragon τα ελαστικά για την μεγάλη κατηγορία θα είναι διαθέσιμα στις τρεις κλασσικές φόρμες (μαλακό, μεσαίο, σκληρό) με συμμετρική κατασκευή για το μπροστινό και ασυμμετρική για το πίσω (με την σκληρότερη πλευρά να είναι η αριστερή). Σε περίπτωση βροχής, θα υπάρχουν διαθέσιμα βρόχινα ελαστικά σε μαλακό και μέτριο ".

Επόμενο άρθρο »

Η νέα σύνθεση της KTM GP Academy και της Red Bull Aki Ajo

« Προηγούμενο άρθρο

Massimo Rivola: Η Aprilia μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα