• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Ο Bagnaia αισθάνεται τέλεια επάνω στη Ducati του
Με την κατάκτηση της pole position
Νέα 11/09/2021 - 23:39

H pole position του Bagnaia στην Aragon έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ιταλό αναβάτη, γιατί η συγκεκριμένη πίστα τον είχε δυσκολέψει στο παρελθών, αλλά σήμερα στις κατατακτήριες πήρε την pole position και κατέρριψε το, εδώ και έξι χρόνια, ρεκόρ του Marquez. Έτσι αύριο θα έχουμε 2 Ducati, ο Miller έκανε το 2ο χρόνο, στις δυο πρώτες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης.

 

"Νομίζω ότι ήταν ένας τέλειος γύρος - είπε ο Pecco - ήταν εκπληκτικό, ήδη από το πρώτο session, στο 3ο session έκανα χρόνο γύρου 1:46.984 και έκανα έναν πολύ καλό χρόνο στα χρονομετρημένα. Σε αυτό με βοήθησε πολύ η μοτοσυκλέτα, επίσης με βοήθησε η είσοδος στην τελευταία στροφή. Κοιτάζοντας τα δεδομένα του Jorge Martin σήμερα το πρωί, ο οποίος είχε μια διαφορετική γραμμή σε σύγκριση με εμένα, προσπάθησα να κάνω το ίδιο και βελτιώθηκα πολύ. Πραγματικά δεν περίμενα να κάνω έναν τέτοιο γύρο ».

 

Το να βρεθούν 2 Ducati μπροστά από όλους στην Aragon είχε να συμβεί από το 2018 με τους Lorenzo και Dovizioso. .

«Φτάνοντας εδώ έψαχνα να βρω τρόπο να για το πώς θα είμαι γρήγορος σε αυτήν την πίστα γιατί προσπάθησα πολύ τα προηγούμενα χρόνια, εκτός από το 2018, όταν αγωνιζόμουν για τον τίτλο της Moto2. Αλλά όταν ξεκίνησα τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, κατάλαβα υπήρχε μεγάλη διαφορά. Η αίσθηση μου επάνω στη μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε πολύ σε σχέση με ένα χρόνο πριν παρά το ότι δεν άλλαξα τίποτα στις ρυθμίσεις από το Silverstone. Είναι μια υπέροχη μέρα για τη Ducati: υπάρχουν 5 μοτοσυκλέτες της στις 10 πρώτες ».

 

Θα είσαι το ίδιο τυχερός αύριο;

«Ελπίζω να μην έχω προβλήματα, γιατί στο Silverstone είχαμε μεγάλο πρόβλημα με το πίσω ελαστικό και είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πάλι. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα συμβεί σε έμενα και ότι όλα θα πάνε καλά».

 

O Valentino είπε ότι είναι η στιγμή σου να πάρεις τη νίκη

«Δεν ξέρω -είπε γελώντας. Αύριο θα προσπαθήσω να είμαι γρήγορος και να επιβάλω τον ρυθμό μου. Το τι θα συμβεί με τα ελαστικά μετά από 15 ή 16 γύρους και στο τελευταίο μέρος του αγώνα είναι σημαντικό, εγώ νιώθω δυνατός, άλλα αύριο θα δούμε αν είμαι αρκετά δυνατός για να κερδίσω. Το σημαντικό είναι να μείνω με τους πρώτους από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα».

 

Πιστεύεις ότι έχεις δυνατότητα να κερδίσεις τη σεζόν;

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι όπως στο Mugello, η αίσθηση μου είναι υπέροχη, στο Mugello ένιωθα απίστευτα καλά με τη μοτοσυκλέτα. Πολλές φορές φέτος ήμουν ανταγωνιστικός, όπως στο Portimao, αλλά κάθε φορά, έκανα ένα λάθος ή είχα ένα μεγάλο πρόβλημα. Έτσι, είναι δύσκολο να πω ότι είμαι έτοιμος να κερδίσω ή ότι μπορώ να κερδίσω αύριο. Όλα όμως είναι μαζί μου ».

 

Η Ducati επίσης δείχνει ιδιαίτερα καλή …

«Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά όλα είναι καλύτερα. Εδώ το 2020 μόλις προσπάθησα να πιέσω είχα μια πτώση, ήμουν ο πιο αργός από τους αναβάτες της Ducati. Τώρα, όμως, μπορώ να κάνω ό, τι θέλω με την μοτοσυκλέτα».

 

Σε ανησυχεί κάτι με τα ελαστικά;

«Πιστεύω ότι το μαλακό πίσω προσφέρει ένα καλό συνδυασμό πρόσφυσης και διάρκειας, το σκληρό έχει μικρότερη διάρκεια. Στις ελεύθερες δοκιμές 4 ξεκίνησα με ένα ελαστικό που είχε ήδη 8 γύρους έκανα άλλους 16 και δεν είχα πρόβλημα. Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλη τη δύναμη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ».

Επόμενο άρθρο »

Aragon: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

10 σημειώσεις πριν τον αγώνα της Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα