• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia, Quartararo ή Marquez;
Ποιός θα κερδίσει στο Austin;
Νέα 29/09/2021 - 16:47

Πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που τα MotoGP βρέθηκαν στην πίστα του Austin. Ο Bagnaia υποστήριξε την παρθενική του νίκη με μία δεύτερη, ο Quartararo νικήθηκε στο όριο στο Misano, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και φτάνουμε στην Αμερική με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν. Όσα όμως και αν έχουν αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για τον 8 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Marc Marquez, ακόμα περιμένουμε από αυτόν μια δυναμική εμφάνιση στο Austin, μια πίστα όπου μας έχει συνηθίσει στην κορυφή.

Αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι θα προσπαθήσει. Δεν θα είναι παρόλα αυτά εύκολο. Ενώ στο παρελθόν ο συνδυασμός Marc Marquez και Austin φαινόταν ανίκητος και αξεπέραστος, φέτος πολλά έχουν αλλάξει και η επιστροφή του Marquez ήταν πιο δύσκολη από ότι πολλοί άνθρωποι περίμεναν. Υπάρχει μια σταθερή πρόοδος και μερικά καλά αποτελέσματα μετά από αυτούς τους πρώτους συγκινητικούς γύρους πάνω σε μοτοσυκλέτα MotoGP και ακόμα και στα πρώτα στάδια, όπου όλα απείχαν πολύ από το να είναι εντάξει για τον Ισπανό, ο Marquez απέδειξε ότι παραμένει  ο κορυφαίος στις αριστερόστροφες πίστες. Η συγκινητική του νίκη στο Sachsenring, τόσο για αυτόν όσο και για την Honda, αποτέλεσε μια ένεση αυτοπεποίθησης. Το ρίσκο εκείνη την ημέρα ανταπέδωσε και η οδήγησή του συνεχίζει να είναι πιο εύκολη στις αριστερόστροφες πίστες καθώς του επιστρέπει να κινείται λίγο πιο γρήγορα χωρίς να τον περιορίζει ο τραυματισμός του.

Γρήγορο πέρασμα στο Aragon, μια ακόμα αριστερόστροφη πίστα, όπου ο Marquez πήγε πολύ καλά αν και δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αυτό όμως δεν ήταν αποτέλεσμα έλλειψης προσπάθειας. Ο Marquez ήταν ο μόνος αναβάτης που κατάφερε να μείνει κοντά στον Bagnaia την Kυριακή και οι δύο τους έδωσαν μια τρομερή μάχη στους τελευταίους τρεις γύρους, η ύπαρξη και το αποτέλεσμα της οποίας οδηγούν σε δύο διαφορετικά συμπεράσματα.

Η ύπαρξή της, υποδεικνύει ότι ο κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Marquez για την νίκη στο Austin , ότι διατηρεί ένα ποσοστό από την μαγεία του ακόμα και στην ανάρρωση και ότι οι αριστερόστροφες πίστες δεν είναι απλά η ειδικότητά του, αλλά και μια έητρα βοήθεια που μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφή. Και το αποτέλεσμα; Αυτό υποδεικνύει ότι ο Bagnaia είναι μάλλον αυτή την στιγμή λιγότερο φοβισμένος από τα ρεκόρ του Marquez στο Τέξας, κάτι που από μόνο του μπορεί να αναχθεί σε καθοριστικό παράγοντα: Το να σταθείς απέναντι στον Marquez με διάθεση για μάχη σε μια τέτοια πίστα δεν είναι εύκολος στόχος. 

Επίσης, υπήρχε μια εποχή που μια πίστα της Ducati σήμαινε κάτι, αλλά αυτές οι μέρες έχουν φύγει. Η εποποιία του Bagnaia με την Ducati προσέθεσε ξεκάθαρα πλεονεκτήματα εκεί που πριν οι Ιταλοί είχαν αδυναμίες και να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό πακέτο ανθρώπου και μοτοσυκλέτας. Οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος να περιμένουμε κάποια πτώση της δυναμικότητας του Bagnaia στο Τέξας και αυτό το γεγονός προσθέτει λίγη παραπάνω πίεση στον Fabio Quartararo, από ότι ίσως περίμενε ο Γάλλος αναβάτης λίγους αγώνες πριν. Ένας παραπάνω λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη πίστα δεν ήταν ποτέ από τις αγαπημένες της Yamaha.

Παρόλα αυτά, έχουν πετύχει κάποια καλά αποτελέσματα και ο Quartararo επέδειξε σημαντική βελτίωση στο Red Bull Ring, μια πίστα που επίσης ήταν δύσκολη για την Yamaha. Οπότε θα είναι μια έφοδος για την νίκη, μια εξάσκηση στον περιορισμό των απωλειών ή απλά ένα παιχνίδι αριθμών; 48 βαθμοί διαφοράς με τόσους λίγους αγωνες να απομένουν επιτρέπει την υιοθέτηση μιας εκ των τριών στρατηγικών. 

Πίσω από τους δύο πρώτους στο πρωτάθλημα όμως και το αφήγημα του Marquez υπάρχει και ο Joan Mir, ο οποίος βρίσκεται 67 βαθμούς πίσω από τον Quartararo, με 75 βαθμούς να είναι διαθέσιμοι μετά το Austin, κάνοντας την υπεράσπιση του τίτλου του μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ήταν επίσης μια Suzuki που βρέθηκε στην κορυφαία θέση του βάθρου την μόνη φορά που απέτυχε ο Marquez. Θα μπορέσει τόσο ο Mir όσο και η Suzuki να βρουν πάλι την φόρμα τους ώστε να κυνηγήσουν νίκες και πάλι; Γνωρίζοντας ότι ο Mir αποφεύγει να παίρνει ρίσκα και να υπερβαίνει τα όρια είναι μάλλον δύσκολο να κυνηγήσει τους πρώτους αν ο ρυθμός τους αρχίζει να ξεφεύγει.

Εν κατακλείδι, ο Βagnaia φτάνει στο Texas στην καλύτερη στιγμή όσον αφορά την δυναμική του και την ψυχολογία του, ο Quartararo διατηρεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και ο Marquez έχει 6 στα 7 στο Τέξας. Το τι θα γίνει εν τέλει είναι ακόμα άγνωστο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αγώνας της Κυριακής θα είναι σίγουρα συναρπαστικός.

 

 

Επόμενο άρθρο »

O Viñales δεν θα αγωνιστεί στο Austin!

« Προηγούμενο άρθρο

Valentino Rossi: Νιώθω θετικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα