• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μηχανικός μεγάλης ομάδας των MotoGP αποκλείεται από τα Grand Prix
Λόγω ψευδούς τεστ PCR
Νέα 19/10/2021 - 15:26

Απαγορεύτηκε η είσοδος στα Grand Prix ενός μηχανικού από μεγάλη ομάδα των MotoGP τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021, λόγω δήλωσης ψευδούς τεστ PCR. 

Το πρωτάθλημα των MotoGP παραμένει κάτω από στενό έλεγχο, με κάθε μέλος του paddock να απαιτείται να παραδίδει ρνα έγκυρο PCR τεστ πριν από κάθε Grand Prix ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή όχι. 

Με e-mail που στάλθηκε χθες στις ομάδες, το αφεντικό της IRTA, Mike Trimby, ανέφερε ότι η IRTA είναι απογοητευμένη που ανακάλυψε ότι κάποιος παραβίασε τους κανονισμούς και έλαβε αμέσως δράση ώστε να τιμωρήσει το μέλος αυτής της ομάδας, το οποίο ωστόσο παρέμεινε ανώνυμο. 

"Είμαστε απογοητευμένοι που ανακοινώνουμε ότι ένας μηχανικός μιας μεγάλης ομάδας κατέθεσε ένα αρνητικό PCR τεστ, το οποίο ήταν πρακτικά μια κακοφτιαγμένη παραλλαγή ενός προηγουμένου τεστ".

" Το πρωτάθλημα παίρνει αυτά τα θέματα πάρα πολύ σοβαρά. Έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες για να καταστήσουμε τα paddock έναν ασφαλή χώρο εργασίας, με γνώμονα την υγεία όλων. Το πάσο του συγκεκριμένου μέλους ανακλήθηκε και του απαγορεύτηκε η είσοδος σε Grand Prix και σε τεστ μέχρι νεωτέρας. Αυτή η απαγόρευση θα διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021".

Με το κάθε τεστ να κοστίζει από 80€-150€, το κόστος για τις ομάδες έχει ανέβει και έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στις ανεξάρτητες ομάδες. Ο Paolo Simoncelli, ιδιοκτήτης της SIC58 στην Moto3, είχε υπολογίσει νωρίτερα φέτος ότι το κόστος για τα τεστ για τις ομάδες του στην Moto3 και στην CEV θα είναι κοντά στα 70.000€. Πολλοί έχουν αρχίσει να μιλάνε ενάντια σε αυτή την πρακτική καθώς ο κόσμος φαίνεται να επιστρέφει σιγά σιγά σε μια κανονικότητα και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού παίρνουν την θέση των PCR τεστ. 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Ο αγώνας του Misano θα είναι ιδιαίτερος

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Η πρώτη ευκαιρία για τον Fabio να κλειδώσει το πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα