• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto3 KAT
1η pole position και νέο ρεκόρ γύρου για τον Sergio Garcia
Νέα 06/11/2021 - 15:42

Στους αρχικούς γύρους των ΚΑΤ1, οι Jeremy Alcoba, Jo Kelso, Lorenzo Fellon και Daniel Holgado έθεσαν τον ρυθμό και βρέθηκαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2. Σύντομα οι Yuki Kunii και Alberto Surra μπήκαν και αυτοί στον συναγωνισμό, ενώ ο Niccolo Antonelli παρέμενε στα pits. 

Με 6 λεπτά να απομένουν, ο Antonelli βγήκε στην πίστα, ακολουθούμενος από πολλούς αναβάτες που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς για τον γύρο τους.  Στους τελευταίους γύρους ο Alcoba κατάφερε να βελτιώσει περαιτέρω τον χρόνο του και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ μαζί του στις ΚΑΤ2 πέρασαν οι Yuki Kunii, Alberto Surra και ο Niccolo Antonelli που κατάφερε να κάνει τον χρόνο που χρειαζόταν.

Στις ΚΑΤ2, ο Ayumu Sasaki ξεκίνησε δυναμικά, αλλά σύντομα ξεπεράστηκε από τον Filip Salac, ο οποίος κράτησε την πρώτη θέση μέχρι σχεδόν το τέλος και τις τελικές επιθέσεις των αναβατών. Μια πτώση νωρίς στο session, στην 13η στροφή στέρησε από τον Tatsuki Suzuki στην ευκαιρία να παλέψει για την pole position. Κατά τα τελευταία τρία λεπτά, όλοι οι αναβάτες ανέβασαν τον ρυθμό τους, κυνηγώντας την πρώτη θέση. 

Ο Sergio Garcia στον προτελευταίο του γύρο κατάφερε να κάνει χρόνο 1:47.274, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ γύρου και να πάρει την πρώτη pole position στην καριέρα του. Οι υπόλοιποι αναβάτες έκαναν πολλοί γρήγορους τελευταίους γύρους αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Garcia, με τον δεύτερο, John McPhee να φτάνει πιο κοντά από όλους κάνοντας χρόνο 1:47.291 στον τελευταίο του γύρο. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Adrian Fernandez (αδερφός του Raul Fernandez), με χρόνο 1:47.404.

O Dennis Foggia ήταν γρήγορος καθόλες τις ΚΑΤ2 και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης, μπροστά από τους Jaume Masia και Xavier Artigas. Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν αύριο οι Darryn Binder, Niccolo Antonelli και Filip Salac. Πίσω τους βρέθηκαν οι Ayumu Sasaki, Jeremy Alcoba και Izan Guevara.

O πρώτος στο πρωτάθλημα, Pedro Acosta, βρισκόταν στις πρώτες πέντε θέσεις στις αρχές των ΚΑΤ2, αλλά οι τελευταίες επιθέσεις των υπόλοιπων αναβατών τον κατέβασαν στην 14η θέση και θα ξεκινήσει αύριο στην πέμπτη σειρά της εκκίνησης, ανάμεσα στους Romano Fenati και Alberto Surra.

Μια πτώση στην 13η στροφή του τελευταίου του γύρου (και ενώ κυνηγούσε μια θέση στις πρώτες σειρές) ανάγκασε τον Andrea Migno να αρκεστεί στην 16η θέση της εκκίνησης.

 

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα