• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: "Κάναμε μια ρύθμιση που συνήθως λειτουργεί
και τώρα δεν λειτουργούσε"
Νέα 06/11/2021 - 19:46

Ο Fabio Quartararo βρισκόταν σε φόρμα σε όλο το Σαββατοκύριακο της Πορτογαλίας, όντας πρώτος κατά τις ΕΔ1 και ΕΔ2 της Παρασκευής και έχασε την πρώτη θέση στις ΕΔ3 από τον Francesco Bagnaia για μόλις 0,001 δευτερόλεπτα.

Και οι δύο αναβάτες αναμενόταν να παλέψουν σκληρά για την pole position το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ενώ ο Bagnaia πήρε την πρώτη θέση στις ΚΑΤ2, ο Quartararo δυσκολεύτηκε να φτάσει στην έβδομη θέση.

Εξηγώντας τι πήγε στραβά, ο Quartararo λέει ότι μια αλλαγή στις ρυθμίσεις που συνήθως λειτουργούσε, αυτή την φορά δεν λειτούργησε και αυτό σήμαινε ότι ζοριζόταν πολύ στις ΚΑΤ2  για να καταφέρει να κάνει έναν καλό γύρο. 

"Κάναμε μια ρύθμιση [αλλαγή] που συνήθως λειτουργεί και τώρα δεν λειτουργούσε", εξήγησε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Δυσκολεύτηκα πολύ στο δυνατό μας σημείο, τον τελευταίο τομέα, δεν μπορούσα να στρίψω και η πρόσφυση δεν ήταν όπως περίμενα. Επομένως, δεν μπορούσα να κάνω.. όχι έναν καθαρό γύρο, αλλά ήταν σαν να δυσκολευόμουν πολύ. Ένας τομέας ήταν καλός, ένας άλλος ήταν κακός, επομένως δεν ήμουν συνεπής, και επίσης στις ΕΔ4 δεν ένιωθα τόσο καλά".

"Φαίνεται ότι το μεσαίο (ελαστικό) είναι πολύ καλύτερο και θα το δοκιμάσουμε αύριο το πρωί, γιατί ήταν ένα πραγματικά περίεργο συναίσθημα με αυτό που είχα στα προκριματικά και στις ΕΔ4, οπότε πρέπει να τροποποιήσουμε κάτι".

Αρκετοί αναβάτες παραπονέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο για την έλλειψη πρόσφυσης στην πίστα του Portimao για μια επιφάνεια που δεν είναι πολύ παλιά, ενώ σημείωσαν επίσης ότι η πίστα είχε γίνει πιο ανώμαλη.

Όταν ρωτήθηκε αν η κακή του αίσθηση στη μοτοσυκλέτα οφειλόταν στις συνθήκες της πίστας, ο Quartararo πρόσθεσε: "Είχα ένα υπέροχο συναίσθημα όλο το Σαββατοκύριακο και μετά στις ΚΑΤ, η μοτοσυκλέτα χοροπηδούσε πολύ, έτρεμε πολύ. Και είναι κάτι που ήταν περίεργο από την αρχή γιατί ήμουν δυνατός όλο το Σαββατοκύριακο και στο ΕΔ4 είχαμε κάποια δυσκολία με το σκληρό ελαστικό, και αύριο το πρωί, όπως είπα πριν, θα δοκιμάσουμε το μεσαίο".

"Αλλά ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα στις κατατακτήριες, οπότε ας δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε για αύριο. Για μένα δεν είναι τα σαμαράκια το πρόβλημα".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Αργώ να βρω τον ρυθμό μου

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα