• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Maverick Vinales ταχύτερος στην τριήμερη δοκιμή της Sepang
1-2 για την Aprilia
Νέα 02/02/2022 - 15:40

Ο αναβάτης της Aprilia, Maverick Vinales, ήταν ο ταχύτερος στην τριήμερη δοκιμή της Sepang ενόψει της επίσημης δοκιμής το Σαββατοκύριακο, με τον Raul Fernandez πιο γρήγορο μεταξύ των rookies.


Μαζί με τη συνηθισμένη παρουσία των αναβατών δοκιμών, οι πέντε rookies έκαναν το ντεμπούτο τους το 2022 μαζί με τους δύο αναβάτες αγώνων της Aprilia – λόγω της ιδιότητάς της ως η τελευταία εναπομείνασα εταιρία που δικαιούται παραχωρήσεις στα MotoGP.

Ο Vinales συμμετείχε τη δεύτερη μέρα, με τον ομόσταυλό του, Aleix Espargaro, να προστίθεται στις διαδικασίες μια μέρα αργότερα.

Και ήταν το δίδυμο της Aprilia που έκλεισε χωρίς έκπληξη τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Vinales να βρίσκεται μπροστά από τον Espargaro κατά ενάμιση δέκατο τις τελευταίες ώρες του τεστ της Τετάρτης.

O Raul Fernandez, ήταν πιο γρήγορος την πρώτη μέρα, πριν από την άφιξη των αναβατών της Aprilia, και – παρά την πτώση του την Τρίτη – τερμάτισε το τεστ ως ο ταχύτερος από τους πέντε rookies.

Ωστόσο, ο αναβάτης της VR46 Ducati, Marco Bezzecchi, ήταν μόλις ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πιο πίσω, δημιουργώντας μια πολύ βελτιωμένη εμφάνιση σε σύγκριση με τους χρόνους του στο τεστ της Jerez στο τέλος του 2021.

Ο ομόσταυλος του Fernandez, Remy Gardner, είχε αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ ουσιαστικό κατά τη διάρκεια του τεστ, έχοντας υποστεί κάταγμα στον δεξιό καρπό του ενώ προπονούνταν με μια μοτοσυκλέτα motocross πριν από τη Sepang.

Ωστόσο, ο Garnder έτρεξε και τις τρεις μέρες και ένιωσε ότι τελείωσε "πιο κοντά από όσο περίμενα".
"Είναι επώδυνο", είπε ο Gardner όσον αφορά τον καρπό του. "Κάθε μέρα στο τέλος της ημέρας ήταν πραγματικά επώδυνο".

"Τις πρώτες δύο μέρες ήταν πολύ εντάξει – σήμερα, το πρωί ήταν καλό, πριν το μεσημεριανό γεύμα άρχισα να νιώθω ότι κάπως έπεφτε και όταν επέστρεψα στη μοτοσυκλέτα σήμερα το απόγευμα, δεν είχα καν τη δύναμη να τραβήξω πια τη μανέτα του φρένου".

Μια γενικά βελτιωμένη εμφάνιση είχε ο Darryn Binder τον άφησε ως ο τέταρτος ταχύτερος μεταξύ των rookies, αλλά ο άνθρωπος της RNF Yamaha βοηθήθηκε από τον Fabio Di Giannantonio – τον ​​πιο γρήγορο από τους rookies στη Jerez– που έμεινε εκτός μετά από μόλις μία ημέρα.
Ο Di Giannantonio είχε πρόβλημα στο στομάχι μετά τη Δευτέρα και ενώ η Clinica Mobile των MotoGP το διέγνωσε ως «απλή γαστρεντερίτιδα», ο Ιταλός δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στη δράση ακόμα λόγω ανησυχιών για αφυδάτωση κατά την οδήγηση.

Ο Michele Pirro της Ducati ήταν ο πιο γρήγορος από τους δοκιμαστές, αν και δεν είναι σαφές πόσο γρήγοροι ήταν οι δύο δοκιμαστές υψηλότερου προφίλ – ο Cal Crutchlow (Yamaha) και ο Dani Pedrosa (KTM).

Ο Crutchlow, του οποίου η συμφωνία δοκιμών με τη Yamaha επεκτάθηκε επίσημα έως το 2023 πρόσφατα, πιστεύεται ότι συμμετείχε στη διαδικασία μόνο την τελευταία ημέρα, ενώ ο Pedrosa οδήγησε χωρίς χρόνο.

Ο Stefan Bradl της Honda εμφανίστηκε με τις φόρμες του Pol Espargaro, λόγω μιας καθυστέρησης αποστολής που σήμαινε επίσης ότι ο Γερμανός οδηγούσε ένα διαφορετικό πρωτότυπο Honda 2022 από αυτό που αρχικά είχε προγραμματιστεί για δοκιμή.

Το διήμερο επίσημο τεστ Sepang θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Φεβρουαρίου.

 

 

Συνδυασμένοι Χρόνοι

 

Pos. Rider Manufacturer Time
1 Maverick Vinales Aprilia 1:58.942
2 Aleix Espargaro Aprilia 1:59.086
3 Raul Fernandez KTM 1:59.468
4 Marco Bezzecchi Ducati 1:59.711
5 Michele Pirro Ducati 1:59.805
6 Remy Gardner KTM 2:00.046
7 Stefan Bradl Honda 2:00.449
8 Sylvain Guintoli Suzuki 2:00.491
9 Darryn Binder Yamaha 2:00.928
10 Mika Kallio KTM 2:01.074
11 Lorenzo Savadori Aprilia 2:01.676
12 Test bike 1 Yamaha 2:01.819
13 Fabio Di Giannantonio Ducati 2:02.596
14 Test bike 2 Yamaha 2:02.257
15 Takuya Tsuda Suzuki 2:02.661

Επόμενο άρθρο »

Δείτε το video με την Desmosedici GP22

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Test

Χορηγοί