• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Monster Energy Yamaha
Για το 2022
Νέα 04/02/2022 - 13:18

Η Monster Energy Yamaha MotoGP αποκάλυψε επίσημα την ομάδα της για την καμπάνια την σεζόν του 2022, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Fabio Quartararo ετοιμάζεται για την υπεράσπιση του τίτλου, ενώ ο ομόσταυλός του, Franco Morbidelli, ελπίζει επίσης σε μια διεκδίκηση του Πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν.


Πέρυσι, ο Quartararo ήταν μια νέα συμμετοχή στην εργοστασιακή ομάδα. Ο Γάλλος έδειξε γιατί έκανε το βήμα προς τα πάνω μόλις στον δεύτερο αγώνα του πάνω στην εργοστασιακή M1. Κέρδισε τον αγώνα της Doha και εξασφάλισε άλλα εννέα βάθρα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νικών, για να πάρει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP του 2021. 

Ο Morbidelli υποτίθεται ότι θα είχε  την τρίτη του σεζόν με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha το 2021, αλλά διεκόπη λόγω τραυματισμού στο γόνατο, μακράς διαδικασίας ανάρρωσης και, τελικά, ανόδου του Ιταλού στην εργοστασιακή ομάδα. Ο Morbidelli επέστρεψε στη δράση κάνοντας το ντεμπούτο του με την εργοστασιακή M1 στο Grand Prix του San Marino στην πολυαγαπημένη του πίστα. Αν και οι πέντε τελευταίοι αγώνες της σεζόν ήταν σωματικά απαιτητικοί για τον, εκείνη την εποχή, αναβάτη που ακόμα αναρρώνει, ο Morbidelli έκανε καλή πρόοδο στη μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει καρπούς το 2022 τώρα που είναι κοντά στο 100% επίπεδο φυσικής κατάστασης και πάλι.

Με την επερχόμενη σεζόν επί του παρόντος να προβλέπεται να μετρήσει 21 γύρους Grand Prix, ο δοκιμαστής αναβάτης της Yamaha, Cal Crutchlow, θα συμμετάσχει με τους Quartararo και Morbidelli στο Επίσημο Sepang Test. 


"Πρώτα από όλα, θέλω να πω «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας» σε όλους τους οπαδούς της Yamaha MotoGP σε όλο τον κόσμο", ανέφερε ο Takahiro Sumi, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Yamaha Motor Co., Ltd. :Το 2021, το τμήμα ανάπτυξης μηχανοκίνητου αθλητισμού της YMC συνεργάστηκε στενά με τους αναβάτες και τις ομάδες για να βοηθήσουν την προσπάθεια της Yamaha για τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP. Είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μας Πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία από το 2015, ένα σπουδαίο επίτευγμα! Αφιερώσαμε τη νίκη στους πιστούς υποστηρικτές μας. Ξεκινάμε αυτή τη νέα σεζόν με τη νοοτροπία ενός μαχητή και θέλουμε να κάνουμε τους θαυμαστές μας περήφανους ξανά για εμάς. Έχουμε μια συναρπαστική σύνθεση αναβατών με τους Fabio Quartararo και Franco Morbidelli στην εργοστασιακή ομάδα και τον εξαιρετικά έμπειρο Andrea Dovizioso και το νέο ταλέντο Darryn Binder στην ομάδα WithU Yamaha RNF MotoGP, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι φέτος οι θαυμαστές μας θα έχουν ξανά πολλούς συναρπαστικούς αγώνες να περιμένουμε".

"Η περσινή νίκη του ήταν ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε κάτι ξεχωριστό στην Monster Energy για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξη και την πίστη τους στην ομάδα μας", δήλωσε ο Lin Jarvis. "Φέτος, μπαίνουμε στη δέκατη χρονιά μας με χορηγό την Monster Energy και στην τέταρτη σεζόν μαζί τους ως κεντρικό χορηγό. Είναι πλήρως ενσωματωμένοι και αφοσιωμένοι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η ισχυρή παγκόσμια συμμαχία μας κάνει τις εταιρείες μας άμεσα συνδεδεμένες. Η κατάκτηση του τίτλου του 2021 με την Monster Energy ως κεντρικό χορηγό ήταν το απόλυτο αποκορύφωμα της επιτυχημένης συνεργασίας μας μέχρι στιγμής".

 

 

"Το χειμερινό διάλειμμα ήταν αρκετά μεγάλο, αλλά αν είμαι ειλικρινής νιώθω ότι ήμουν απασχολημένος όλη την ώρα", ήταν τα λόγια του Fabio Quartararo. "Υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις για να παρευρεθώ, και φυσικά η προπόνηση συνεχίστηκε κανονικά – οπότε συνολικά ήμουν αρκετά απασχολημένος, αλλά με την καλή έννοια. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω τη νέα σεζόν και θα αρχίσω να οδηγώ και να βελτιώνομαι. Πήραμε τον Τίτλο πέρυσι, και αυτό είναι υπέροχο. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να μου το αφαιρέσει αυτό, αλλά από την πρώτη μέρα της οδήγησης, τίποτα από αυτά δεν έχει πια σημασία. Η περσινή κατάκτηση του Τίτλου είναι πλέον πίσω μας, πρέπει να επικεντρωθούμε στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρυσι δεν κάναμε σχεδόν καθόλου τεστ πριν από τη σεζόν λόγω της πανδημίας. Φέτος έχω ήδη ένα χρόνο εμπειρίας με την εργοστασιακή ομάδα, οπότε ξέρουμε πώς να συνεργαζόμαστε καλά. Γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία και πού μπορούμε να βελτιωθούμε, οπότε αυτό θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε Sepang και Mandalika".

 

 

"Πέρυσι έπρεπε να δείξω ψυχική δύναμη ενώ δούλευα για τη βελτίωση της σωματικής μου δύναμης", είπε ο Franco Morbidelli. "Δεν ήταν εύκολο να επιστρέψω μετά την επέμβαση στο γόνατό μου, αλλά η δουλειά που έκανα πέρυσι θα είναι ευεργετική για μένα στην αρχή της φετινής σεζόν. Έχουμε ήδη κάποια δεδομένα για να δουλέψουμε και είμαι ήδη εξοικειωμένος με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Πάντα είχα ένα καλό συναίσθημα με τη Yamaha, αλλά αυτή η M1 είναι τόσο ομαλή. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα του 2022 τώρα που το γόνατό μου είναι σε καλύτερη κατάσταση. Με ενδιαφέρει πολύ να δω πώς θα συνεχιστεί η πρόοδός μας. Ανυπομονώ επίσης να δω ξανά όλη την ομάδα στις δοκιμές. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν πολύ ωραία πέρυσι, οπότε ας δούμε τι βήματα μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών".

 

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της ομάδας Suzuki Ecstar

« Προηγούμενο άρθρο

H Aprilia συνεχίζει με ιδιωτική δοκιμή στη Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα