• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Οι άλλοι έκαναν μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός
Νέα 06/02/2022 - 17:27

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP Fabio Quartararo πιστεύει ότι τρεις από τους αντιπάλους της Yamaha στην κορυφαία κατηγορία έχουν κάνει ένα "πολύ μεγαλύτερο βήμα" ενόψει της σεζόν του 2022.

Ο Quartararo είχε επιδιώξει μια μεγάλη βελτίωση στην ισχύ του κινητήρα για την M1 του που ερχόταν στην πρώτη δοκιμή του 2022 στη Sepang, αλλά παραδέχτηκε μετά την πρώτη ημέρα  ότι αυτό δεν είχε -και δεν θα είχε αποτέλεσμα.

Ολοκληρώνοντας τη δοκιμή ως έβδομος ταχύτερος, αν και μόλις δύο δέκατα πίσω από τον πρώτο, ο Γάλλος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δυσαρεστημένος με το πώς πέρασαν οι δύο μέρες στη Sepang –ιδιαίτερα όσον αφορά τον ρυθμό μεταχειρισμένων ελαστικών– αλλά παραδέχτηκε ότι "περίμενα πολύ περισσότερα".

Και ήταν επίσης γεμάτος επαίνους για όσα είδε από ορισμένους από τους ανταγωνιστές του κατασκευαστές.

Ο Quartararo περιέγραψε την απόδοση της νέας Suzuki GSX-RR ως "τη μεγαλύτερη έκπληξη" από τη δοκιμή.

"Και η Honda επίσης", πρόσθεσε γρήγορα. "Επειδή εντυπωσιάστηκα πραγματικά από τους χρόνους που έκαναν και τον ρυθμό, ο Pol (Espargaro) είχε πολύ καλό ρυθμό, ο Alex (Marquez), ο Marc (Marquez)".

"Αλλά ναι, ο Alex (Rins) και ο Joan (Mir) ήταν πολύ γρήγοροι σήμερα, με καινούργια, με μεταχειρισμένα ελαστικά. Για μένα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη. Αλλά νομίζω ότι είμαστε επίσης εκεί, και θα είναι επίσης μια διασκεδαστική χρονιά".

Ερωτηθείς στη συνέχεια εάν εκτιμούσε επίσης την απόδοση της νέας Aprilia, αφού τόσο ο Aleix Espargaro όσο και ο πρώην ομόσταυλος του Quartararo, Maverick Vinales, ολοκλήρωσαν τη δοκιμή εντός της πρώτης πεντάδας, ή αν πίστευε ότι τους βοήθησε που τους επέτρεψαν να κάνουν το pre -test shakedown, ο Quartararo είπε: "Φυσικά γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά γρήγοροι".
"Έχουν δύο αναβάτες που οδηγούν γρήγορα, και φυσικά… για μένα, ακόμα κι αν έχεις περισσότερες μέρες οδήγησης, κάνεις έναν χρόνο γύρου. Ήδη κάτω από 1:59 είναι ένας γρήγορος γύρος και έκαναν 1:58, και 1:58,3 νομίζω. Είναι αλήθεια ότι είχαν περισσότερες μέρες, αλλά σίγουρα η μοτοσυκλέτα λειτουργεί εξαιρετικά καλά, αν ελέγξουμε την τελική ταχύτητα είναι εξαιρετικά γρήγορη".

"Ήμουν πίσω από τον Aleix για μισό γύρο και το στρίψιμο ήταν πολύ… σίγουρα είμαι εντυπωσιασμένος από αυτούς και στο τέλος, αν ελέγξετε, για μένα, ναι, Honda και Suzuki έκαναν επίσης ένα τεράστιο βήμα".

Στη συνέχεια, ο Quartararo ερωτήθη για το αν η Yamaha βελτιώθηκε τόσο πολύ όσο και οι τρεις εν λόγω μοτοσυκλέτες, στο οποίο έσπευσε να πει ένα "όχι" και για το τι σκέφτεται με την πρόοδο της Ducati.

"Σε τελική ανάλυση η Ducati, ήταν ήδη σούπερ γρήγορη στο τέλος της σεζόν, αλλά τα τρία που με εντυπωσίασαν περισσότερο είναι τα τρία που είπα. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι κάναμε ένα τέτοιο βήμα".

"Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Απλώς σημαίνει ότι οι άλλοι έκαναν ένα πολύ μεγαλύτερο βήμα από εμάς".

"Και δυσκολευόμαστε στους τομείς – ακόμα και καινούργια ελαστικά, είναι περίεργο να βλέπω ότι δυσκολευόμουν περισσότερο γιατί κανονικά, ξέρετε, η επίθεση στο χρόνο είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα. Ξέρω ότι μπορούσα να βελτιωθώ πολύ περισσότερο, αλλά οι άλλοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα σε αυτόν τον τομέα".

Επόμενο άρθρο »

Test Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Ήξερα ότι θα είμαι γρήγορος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα