• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν είχαμε πολλά νέα πράγματα να δοκιμάσουμε
Morbidelli: Ένιωσα πολύ καλύτερα με το γόνατο
Νέα 11/02/2022 - 18:02

Ο Fabio Quartararo συνεχίζει να πετάει καρφιά προς την κατεύθυνση της Yamaha. Έκανε τις σκέψεις του ξεκάθαρες στη Μαλαισία, όταν δεν βρήκε τις αναβαθμίσεις που ήλπιζε στη M1. Δεν έχει αλλάξει γνώμη στη Mandalika καθώς δήλωσε ότι δεν είχε κάτι καινούργιο να δοκιμάσει.


"Γνώρισα τη νέα μοτοσυκλέτα πριν από λίγο καιρό, ήδη στη Sepang , δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο, ξέρω τη Μ1 και τον χαρακτήρα της, μοιάζει πολύ με αυτή της μοτοσυκλέτας του '21, οπότε προσαρμόσθηκα πολύ γρήγορα. Θα ήμουν έτοιμος για τον πρώτο αγώνα, άλλωστε δεν είχαμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε στη Sepang και το ίδιο είναι και εδώ".

Η M1 αποδείχθηκε νικητήρια μοτοσυκλέτα πέρυσι, αλλά ο Fabio ξέρει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός φέτος. Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο μια κακή κατάσταση και να επικεντρωθεί στα σημεία που μπορεί ακόμα να βελτιώσει.

"Σήμερα ήταν μια πολύ παραγωγική μέρα, όταν φόρεσα το μαλακό ελαστικό το απόγευμα, έκανα ένα μεγάλο βήμα. Ήμουν ιδιαίτερα γρήγορος στα μεταχειρισμένα ελαστικά, ο καλύτερος γύρος μου ήταν με ένα μέσο που είχε 16 γύρους - και που του έδωσε την 5η θέση στην κατάταξη - ανυπομονώ να κάνω μια επίθεση χρόνου και να δω τις δυνατότητές μας σε αυτήν την πίστα. Πρέπει να δουλέψω περισσότερο στον γρήγορο γύρο παρά στον ρυθμό, να εξασκηθώ περισσότερο με το νέο ελαστικό, θα είναι σημαντικό για εμάς να ξεκινάμε πάντα από την πρώτη ή τη δεύτερη σειρά αυτή τη σεζόν".

Ο Franco Mordidelli από την άλλη φαίνεται να αναρρώνει όλο και περισσότερο από τον τραυματισμό του στο γόνατο.
 "Ένιωσα πολύ καλύτερα από ό,τι στη Sepang με το γόνατό μου. Παρόλο που αυτή είναι μια δύσκολη διαδρομή για το σώμα λόγω της ζέστης και της υγρασίας, μεταξύ 12.00 και 16.00 είναι δύσκολο να οδηγήσεις, δεν μπορείς να αναπνεύσεις".

Ανεξάρτητα από το κλίμα, του αρέσει η Mandalika.

"Φτάνεις πολύ υψηλές ταχύτητες στις στροφές, στον δεύτερο τομέα υπάρχουν κάποια σημεία όπου χρειάζεσαι πραγματικά θάρρος. Είναι διασκεδαστικό. Φυσικά σήμερα το πρωί η άσφαλτος ήταν πολύ βρώμικη, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να την καθαρίσουμε και, έστω και σε μία μόνο γραμμή, ήταν σχεδόν φυσιολογικό. Φαινόταν σαν όταν κάναμε γύρο μετά από μια νεροποντή και υπήρχε μόνο μια στεγνή γραμμή, αλλά ήταν έτσι όλη μέρα και αν έφευγες από τη γραμμή ήταν βρώμικα. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι αισθήσεις της οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας MotoGP στο χώμα είναι ενδιαφέρουσες", κατέληξε γελώντας.

Επόμενο άρθρο »

"Ήταν επικίνδυνο", "Ήταν η σωστή απόφαση", "Ήμουν θυμωμένος"

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: H Honda λειτουργεί καλά εδώ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα