• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη του Somkiat Chantra
Γίνεται ο 1ος Ταϊλανδός αναβάτης που κερδίζει αγώνα GP!
Νέα 20/03/2022 - 11:28

Χάρη σε μια απολύτως φανταστική επίδοση στο Grand Prix της Ινδονησίας, ο Somkiat Chantra γίνεται ο πρώτος Ταϊλανδός αναβάτης που κερδίζει έναν αγώνα Grand Prix. Ο Chantra οδήγησε από την πρώτη στροφή μέχρι την καρό σημαία και τελικά κέρδισε τον νικητή του Qatar, Celestino Vietti, με 3,2 δευτερόλεπτα, με τον Aron Canet να κερδίζει το δεύτερο βάθρο της σεζόν, παίρνοντας την τρίτη θέση.


Πριν από την έναρξη του αγώνα, ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιούνταν μόνο 16 γύροι για την ενδιάμεση κατηγορία – απόσταση 2/3 για λόγους ασφαλείας. Ο  αγώνας ξεκίνησε με μερικές σταγόνες να πέφτουν στην πίστα και ο Chantra ήταν αυτός που έστριψε πρώτος από τη δεύτερη σειρά, με τους Βρετανούς Jake Dixon και Sam Lowes και τον Lowes να περνάει στην δεύτερη θέση, στην δεύτερη στροφή.

Ο Chantra διατήρησε το προβάδισμα από τους Lowes και Dixon,  με τον Vietti να περνάει μπροστά από τον Simone Corsi, με τους δύο Ιταλούς να μάχονται στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο Canet ήταν επωφελήθηκε της μάχης Vietti/Corsi, με τον Ισπανό να είναι στην τέταρτη θέση και να έχει επαφή με τους Lowes και Dixon.


Στον 6ο γύρο, αφού μόλις πέρασε τον συμπατριώτη Lowes για τη δεύτερη θέση, ο Dixon έχασε το μπροστινό στην δέκατη στροφή και έπεσε. Ο Chantra είχε ανοίξει μια διαφορά έως και πάνω από ένα δευτερόλεπτο και μετά την πτώση του Dixon, ο Canet ήταν τώρα δεύτερος μπροστά από τον Lowes. Στη συνέχεια, ο Vietti πέρασε τον Lowes για την τρίτη θέση, και με εννέα γύρους για το τέλος, δύο δευτερόλεπτα χώριζαν τους τρεις πρώτους. Ο Vietti έκανε μια τρομερή κίνση για να περάσει τον Canet stick στην 12η στροφή και η διαφορά του με τον Chantra ήταν 2,1 δευτερόλεπτα με οκτώ γύρους να απομένουν.

Η απάντηση από τον Chantra; Ο πιο γρήγορος γύρος του αγώνα. Στον επόμενο γύρο έφτασε τα 2,3 δευτερόλεπτα η διαφορά, ενώ πέντε γύρους πριν το τέλος ήταν 2,6 δευτερόλεπτα. Ο Vietti δεν είχε κάποια απάντηση για τον Ταϊλανδό αναβάτη. Με δύο γύρους να απομένουν, η διαφορά ήταν τρία δευτερόλεπτα και το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Chantra ήταν να περάσει την γραμμή του τερματισμού.


Και αυτό ακριβώς έκανε. Ο Chantra πέρασε τη γραμμή για να κερδίσει μια εξαιρετική νίκη με περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα διαφορά, και έγινε ο πρώτος Ταϊλανδός αναβάτης που κέρδισε σε αγώνες Grand Prix. Ο Vietti μπόρεσε να κρατήσει τον Canet για να πάρει την δεύτερη θέση, με τον τελευταίο παίρνει την τρίτη θέση.


Ο Lowes πήρε μια μοναχική τέταρτη θέση καθώς ο Augusto Fernandez κράτησε τον Ai Ogura πίσω του και πήραν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, Ο Fermin Aldeguer ήταν έβδομος, με τον Tony. Arbolino όγδοο. Ο Pedro Acosta κατάφερε να ανακάμψει μετά την ποινή μεγάλου γύρου για να πάρει την ένατη θέση, μετά από μια εκπληκτική μάχη με τον Albert Arenas, ο οποίος έκλεισε την δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Άνετη επικράτηση του Dennis Foggia

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός αγώνα ο Marc Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα