• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Υπήρξαν θετικά στο Σαββατοκύριακο της Αυστρίας
Επόμενος στόχος να μπαίνουμε στις ΚΑΤ2
Νέα 26/08/2022 - 15:21

Ο αγώνας του μπορεί να τελείωσε νωρίς, αλλά ο Franco Morbidelli επιμένει ότι «συνέβησαν καλά πράγματα» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Αυστρίας.

Ο Ιταλός, ο οποίος δεν έχει τερματίσει στην πρώτη δεκάδα σε στεγνό αγώνα αυτή τη σεζόν, έπεσε από την 13η θέση στα τελευταία στάδια του αγώνα στο Red Bull Ring.

"Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί ήταν δικό μου το λάθος στην έκτη στροφή", είπε ο Morbidelli. "Βγήκα από την πίστα και μετά, όταν έφτασα στην έβδομη στροφή ήμουν πραγματικά εκτός γραμμής. Οπότε μάλλον μάζεψα λίγη βρωμιά ή κάτι τέτοιο και όταν έφτασα στην επόμενη αριστερή στροφή, που είναι η 2Β, το μπροστινό μέρος απλά έφυγε από κάτω μου".

"Κρίμα, γιατί ένιωθα αξιοπρεπώς δυνατός. Σίγουρα, όχι σαν τον Fabio. Εννοώ ότι ο ρυθμός του Fabio - ειδικά η ταχύτητα του Fabio στην αρχή - ήταν απίστευτος. Αλλά τότε ο ρυθμός μου ήταν πραγματικά αξιοπρεπής".

"Θα μπορούσα να προλάβω το γκρουπ που είχα μπροστά μου. Σχεδίαζα να κάνω κάποια προσπέραση. Είχα ήδη προσπεράσει τον Miguel. Άρα πήγαινα καλά, ήμουν εκεί, οπότε αυτό είναι θετικό".

Ωστόσο, θα ήταν ακόμα περίπου 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του, Fabio Quartararo. 

Ο Morbidelli παραδέχτηκε ότι «φοβόταν» για το αυστριακό Grand Prix εκ των προτέρων, "γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της πίστας με τη μοτοσυκλέτα μας".

"Αλλά στην πραγματικότητα, ήμουν πολύ έκπληκτος, γιατί η δουλειά που κάνουμε με την ομάδα αποδίδει καρπούς. Προοδεύουμε και σε μια τόσο δύσκολη πίστα για εμάς, μπορέσαμε να είμαστε στην πρώτη δεκάδα στο ζέσταμα, κάτι που είναι θετικό, αλλά και να παλέψουμε για τις ΚΑΤ2, το οποίο είναι επίσης θετικό".

«Καλά πράγματα συνέβησαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Όχι απίστευτα καλό, αλλά συνέβησαν καλά πράγματα. Αυτό είναι θετικό".

Η τρίτη πτώση του Morbidelli της σεζόν τον αφήνει στους 26 βαθμούς και στη 19η θέση, αλλά εξακολουθεί να είναι η επόμενη καλύτερη Yamaha μετά τον Quartararo, ο οποίος οδηγεί στη βαθμολογία με 200 βαθμούς.

Αυτό δείχνει το μέγεθος της πρόκλησης που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Morbidelli, ο οποίος ήταν πολύ πιο κοντά στον Quartararo ως ομόσταυλός του στην Petronas Yamaha το 2019 και το 2020, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού του στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος το 2020.

Ωστόσο, η νέα M1 δεν ανταμείβει το φυσικά απαλό στυλ του Morbidelli με παρόμοιο τρόπο.


Το επόμενο βήμα στο «σχέδιο ανάκαμψης» του Morbidelli είναι να φτάσει στις ΚΑΤ2 και να ξεκινήσει ψηλότερα στην σχάρα εκκίνησης.

Ενώ ο Quartararo είναι δεύτερος μετά τον Francesco Bagnaia της Ducati στο βραβείο «Best Qualifier» μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο Morbidelli είναι μόλις 20ος και δεν έχει ξεκινήσει μέσα στους 15 πρώτους από τον τρίτο γύρο (Αργεντινή).

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να στοχεύσουμε στην πρώτη δεκάδα και να μπορέσουμε να μπούμε στις ΚΑΤ2", είπε ο Morbidelli. "Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνηθισμένη μας θέση εκκίνησης σίγουρα δεν βοηθάει, ειδικά για την απόδοση που έχω στη συνέχεια του αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Θέλω ένα πρότζεκτ που να μπορεί να κερδίζει

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin: Slick επιδόσεις από τον Bagnaia στο Austrian GP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα