• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Θέλω ένα πρότζεκτ που να μπορεί να κερδίζει
Αλλιώς...
Νέα 26/08/2022 - 19:16

Ο Marc Marquez πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην επιστροφή του στα MotoGP, με τα νέα που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα οποία του δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει ξανά τις προπονήσεις με μοτοσυκλέτες. Είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη και ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπορεί να εστιάσει πλήρως την προσοχή του στο να επιστρέψει στην RC213V το συντομότερο δυνατό.

Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη Honda, που απέτυχε να τερματίσει στο βάθρο από το εναρκτήριο βράδυ στο Qatar, ενώ απέτυχε επίσης να κερδίσει βαθμούς Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια στο Γερμανικό Grand Prix τον Ιούνιο. Η απουσία του πρωταγωνιστή της δεν έχει βοηθήσει τα πράγματα, ενώ πρόσφατα ο ίδιος αμφισβήτησε το όραμα του έργου. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, όταν ο Marquez τελικά επιστρέψει θέλει μια μοτοσυκλέτα που να μπορεί να κερδίζει. Αν δεν συμβαίνει αυτό, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως χρειαστεί να διερευνήσει τις επιλογές του.

"Εξαρτάται από τη Honda, πόσο χρόνο θα τους δώσω; Τα δύο χρόνια που έχω στο συμβόλαιό μου. Δεν πρόκειται να το αρνηθώ. Πάντα λέω: "Η Honda είναι η Honda, η εταιρία των ονείρων μου". Μου έχουν δείξει σεβασμό και είμαι πολύ ευγνώμων για όλα όσα έχουν κάνει, αλλά όσο αγωνίζομαι και πιστεύω ότι έχω το επίπεδο, θέλω ένα πρότζεκτ που να μπορεί να κερδίζει. Εάν όχι..." είπε ο Marquez στην Izaksun Ruiz από τον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό DAZN πρόσφατα.


Ο Marquez δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα σχόλια, αλλά φαίνεται ότι άλλη μια μακρά περίοδος στο περιθώριο δεν κατάφερε να καταπνίξει την επιθυμία του να είναι ο καλύτερος μόλις επιστρέψει τελικά. Έχει επίσης παραδεχτεί ότι η απουσία του ήταν εξίσου δύσκολη ψυχικά όσο και σωματικά. Πολλοί υπέθεσαν ότι μπορεί να αποφασίσει να αποσυρθεί λόγω των τραυματισμών του, με τον ίδιο τον παππού του να του προτείνει να κάνει το ίδιο, αλλά ο Marquez είναι φτιαγμένος από πιο σκληρό υλικό,  αν και παραδέχεται ότι ακόμη και αυτός έχει ένα όριο. 

"Ο παππούς μου είπε: "Αφησέ το τώρα, έχεις αρκετά για να ζήσεις, αυτό που έκανες έγινε, άφησέ το". Υποσχέθηκα στον παππού μου: "Υπόσχομαι ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για το χέρι", του είπε ότι αν δεν γίνει αυτό... δεν έχουν μείνει άλλα περιθώρια. Είναι δύσκολο από άποψη νοοτροπίας: αρχίζω να κουνώ το χέρι μου, θα μπορούσα να σηκώσω ένα κανονικό ποτήρι και θα μπορούσα να φάω ένα κομμάτι κρέας χωρίς να σηκώσω τον αγκώνα μου. Τώρα τρώω σαν κανονικός άνθρωπος, είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν την διαφορά. Δεν έχω σηκώσει το χέρι μου πάνω από 90 μοίρες εδώ και ένα χρόνο. Είμαι σε ένα καλό σημείο εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά θα υπάρξουν χαμηλά σημεία, συμβαίνει".


Ο αστέρας της Repsol Honda ήταν επίσης παρών στην Αυστρία, κοιτάζοντας προσεκτικά τις διαδικασίες στο Red Bull Ring. Την περασμένη Πέμπτη, έδωσε μια ειδική συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, όπου μίλησε με ειλικρίνεια και σε βάθος για το τρέχον πρότζεκτ της Honda και για το πώς πιστεύει ότι χρειάζεται μια ανανέωση στο όραμα εάν θέλουν να αποκαταστήσουν την κατάστασή τους ως πρωταθλητές των MotoGP υπό το φως των πρόσφατων κακών σεζόν. 

"Δεν έχει χαθεί (το παιχνίδι), αλλά είναι σε ένα σημείο που θα ήταν πολύ εύκολο να πανικοβληθείς. Και όταν σε πιάνει πανικός, παίρνεις αποφάσεις εν θερμώ, γρήγορες αποφάσεις που μπορεί να μετανιώσεις αργότερα. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει κανείς στην ομάδα με δεμένα μάτια. Τους λέω: «Μη νομίζετε ότι η αλλαγή οδηγών θα λύσει το πρόβλημα»", είπε συνεχίζοντας τη συζήτηση με την Ruiz.

"Δεν είναι καταστροφή. Είναι σαν ένα παζλ, όλα τα κομμάτια είναι στο τραπέζι και μερικά από αυτά είναι γυρισμένα. Δεν ζητάω το κεφάλι κανενός, αλλά με τον τρόπο δουλειάς, έχω την αίσθηση ότι οι πληροφορίες χάνονται, πολύ καλές ιδέες, μόνο και μόνο επειδή... δεν ξέρω, τα email μερικές φορές χάνονται".

Μιλώντας στο GP της Αυστρίας, ο αστέρας του HRC πιστεύει ότι η ιαπωνική ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή στο "concept" προκειμένου να την επαναφέρει στην κορυφή.

Όσο για το 2023, ο Marquez στοχεύει να επιστρέψει στις νίκες. Όπως λέγεται συχνά στα MotoGP, ο πρώτος σου αντίπαλος είναι ο ομόσταυλός σου και παρόλο που δεν ξέρουμε ποιος είναι ο επόμενος αναβάτης που θα σταθεί δίπλα στον Marquez, αλλά ο ίδιος ο Marc σίγουρα δεν θα είναι χαλαρός μαζί του. 

"Ο στόχος μου, όταν έρχεται ένας νέος ομόσταυλος, είναι να τον νικήσω. Δεν με νοιάζει αν είναι rookie ή Παγκόσμιος Πρωταθλητής όπως ο Mir. Θέλω να είναι η μία ή η άλλη πλευρά του γκαράζ, και οι δύο μοτοσυκλέτες να κερδίζουν, όπως συνέβη το 2013 όταν ήρθα".

Επόμενο άρθρο »

Ο Kazuki Watanabe στην θέση του Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Υπήρξαν θετικά στο Σαββατοκύριακο της Αυστρίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα