• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: MotoGP ΕΔ3
O Jack Miller στην κορυφή
Νέα 17/09/2022 - 13:02

Ο Jack Miller είναι ο πιο γρήγορος σε μια σούπερ σφιχτή πεντάδα της Ducati μετά τις ΕΔ3 των MotoGP στο Gran Premio Animoca Brands de Aragon. Ο Miller έθεσε τον ρυθμό με 1:46.992 και ο Francesco Bagnaia, ήταν μόλις 0,030 δευτερόλεπτα πιο αργός στον προσωπικό του καλύτερο γύρο. Ο Marco Bezzecchi, ο Enea Bastianini και ο Jorge Martin ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με τους δύο πρώτους να βγάζουν τον Aleix Espargaro εκτός δεκάδας στο τέλος των ΕΔ3. 

Ο Martin ήταν ταχύτερος στο τέλος της Παρασκευής με 1:47.402 και έφτασε δελεαστικά κοντά στη βελτίωση όταν έκανε 1:47.403 ακριβώς μέσα στο τελευταίο τέταρτο των ΕΔ3. Ωστόσο, ήταν ο Miller που άλλαξε τελικά το σημείο αναφοράς όταν έκανε 1:46.992 με νέα μαλακά λάστιχα μπροστά και πίσω. Ο Fabio Quartararo και ο Brad Binder βρέθηκαν για λίγο στη δεύτερη θέση πριν ο Bagnaia κάνει το 1:47.022 μετά την εμφάνιση της καρό σημαίας.


Οι Bezzecchi και Bastianini στην τελευταία τους προσπάθεια σημείωσαν 1:47.048 και 1:47.057 αντίστοιχα. Ενώ αυτές οι προσπάθειες ώθησαν τον Martin πίσω στην πέμπτη θέση – ακόμα κι αν ήταν μόλις 0,090 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Miller! – η μεγαλύτερη ανατροπή αφορούσε την Aprilia. Ο Espargaro είχε από μια πτώση σε κάθε περίοδο δοκιμών της Παρασκευής και ενώ φαινόταν σαν μικρές ατυχίες, ο νικητής του GP της Αργεντινής δυσκολευόταν να κερδίσει αποφασιστικά μια θέση στην πρώτη δεκάδα. Μόλις οι Bezzecchi και Bastianini μπήκαν στο top 10, ο Ισπανός ήταν εκτός, ολοκληρώνοντας τις ΕΔ στην 11η θέση με 1:47.321.

Υπήρχαν καλά νέα για την Red Bull KTM Factory Racing, η οποία έχει και τους δύο αναβάτες της στις ΚΑΤ2– ο Binder τερμάτισε έκτος με 1:47.167 και ο Miguel Oliveira έλαβε την έβδομη θέση με 1:47.224. Επίσης στην πρώτη δεκάδα ήταν ο Quartararo, ο Takaaki Nakagami και ο Alex Rins – σε απόσταση μόλις 0,280 δευτερολέπτων από την κορυφή – παρά την πτώση στα τελευταία στάδια του τελευταίου στην πέμπτη στροφή.

Μιλώντας για πτώσεις, ο Marc Marquez έσωσε μια με εντυπωσιακό τρόπο στην 17η στρροφή, χρησιμοποιώντας τον αριστερό του αγκώνα κατά την πρώτη του έξοδο. Ενώ ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής χαροποίησε ξανά τους οπαδούς με αυτό το σώσιμο, τελικά έπεσε στην δεύτερη έξοδό του, χάνοντας το μπροστινό στην 7η στροφή. Ευτυχώς, ο Ισπανός δεν είχε κάποιο τραυματισμό και επέστρεψε αμέσως στα pits. Ο Marquez δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα, τερματίζοντας 12ος με 1:47.429, αλλά είναι ένα από τα φαβορί για να προκριθεί από τις ΚΑΤ1 σήμερα το απόγευμα, καθώς έχει το ρυθμό να το κάνει. Άλλοι δυνατοί αναβάτες που θα περάσουν από τις ΚΑΤ1 είναι ο Luca Marini, ο Johann Zarco και ο Maverick Viñales.

Επόμενο άρθρο »

Aragon: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα