• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είχα κολλήσει πίσω από τον Viñales και δεν μπορούσα να προσπεράσω
Δεδομένου των συνθηκών όμως πήραμε βαθμούς για το Πρωτάθλημα
Νέα 27/09/2022 - 15:38

Ο Fabio Quartararo προηγούταν της βαθμολογίας με 10 βαθμούς ερχόμενος στην Ιαπωνία και φεύγει με ελαφρώς πιο υγιή διαφορά μετά από ένα καταστροφικό απόγευμα για τους αντιπάλους του.

Ο Aleix Espargaro τερμάτισε μόλις 16ος αφού ένα πρόβλημα χαρτογράφησης στον γύρο προθέρμανσης τον ανάγκασε να μεταβεί στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, ενώ ο Francesco Bagnaia έπεσε στον τελευταίο γύρο προσπαθώντας να προσπεράσει τον Quartararo.

Ως αποτέλεσμα, ο Quartararo οδηγεί τώρα το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς παρά το γεγονός ότι κατάφερε να τερματίσει μόλις στην όγδοη θέση στον αγώνα.

Ενώ είναι χαρούμενος που περιόρισε τη ζημιά στη βαθμολογία, ο Quartararo ένιωσε ότι θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί για την πρώτη πεντάδα αν μπορούσε να προσπεράσει πιο εύκολα.

"Με όλες τις συνθήκες και με αυτό που συνέβη, φυσικά θα έλεγα ότι είναι καλύτερο να πάρεις οκτώ βαθμούς παρά να χάσεις οκτώ βαθμούς", είπε ο Quartararo. "Αλλά είναι καλό από μια άποψη, αλλά απογοητευτικό με άλλον τρόπο, γιατί νιώθω ότι οι δυνατότητές μας δεν ήταν να απλέψουμε με τον Jack σίγουρα, επειδή ήταν σε άλλο επίπεδο. Αλλά (οι δυνατότητές μας ήταν) για να παλέψω με τον Marc, τον Miguel. Αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω καθόλου, είμαι πίσω και οδηγούμε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τους άλλους αναβάτες".

"Κέρδιζα χρόνο στους τομείς δύο και τρια, και στον τομέα τέσσερα και έναν έχανα τόσο πολύ. Λοιπόν, είναι απογοητευτικό γιατί μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, αλλά όχι. Κάναμε επίσης μερικά λάθη αλλάζοντας ένα πράγμα πριν τον αγώνα – δεν ήταν το ελαστικό, αλλά ήταν κάτι που έκανε τον ρυθμό μας λίγο πιο αργό".

 

Ο Quartararo δεν διευκρίνισε ποια αλλαγή δεν λειτούργησε, αλλά παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν «λάθος» που δεν δοκίμασαν το σκληρό πίσω ελαστικό σε κανένα σημείο αυτό το Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι αποδείχθηκε ότι ήταν το ελαστικό που κέρδισε τον αγώνα.

Ο Γάλλος λέει επίσης ότι μπορούσε να ακούσει τον Bagnaia να πέφτει πίσω του στον τελευταίο γύρο.

"Δεν τον είδα, αλλά τον άκουσα να πέφτει", είπε ο Quartararo.

"Λοιπόν, νομίζω ότι δεν έπεσε τόσο μακριά από εμένα. Φυσικά, είδα, και νομίζω ότι ο τρόπος που οδηγούν είναι πολύ γρήγορος και επίσης το σκληρό πίσω ελαστικό ήταν η σωστή επιλογή".

"Έκαναν καλή δουλειά, οι λίγοι αναβάτες που έβαλαν αυτό το ελαστικό και φυσικά ήξερα ότι θα με πλησίαζε (ο Bagnaia)".

«Αλλά κόλλησα πίσω από τον Maverick, ακόμα κι αν ο Maverick είχε εξαιρετικό ρυθμό. Όμως έμεινα πίσω του και δεν μπορούσα να προσπεράσω. Αυτό λοιπόν ήταν το δύσκολο κομμάτι".

Επόμενο άρθρο »

Michelin - Αγώνας OR Thailand Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός Ταϊλάνδης ο Nakagami

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα