• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: Moto3 KAT
Pole position με νέο ρεκόρ γύρου για τον Αyumu Sasaki
Νέα 15/10/2022 - 05:59

Ο Ayumu Sasaki μετέτρεψε την εκπληκτική του φόρμα κατά τις ελεύθερες δοκιμές σε pole position στην Moto3 στο Grand Prix της Αυστραλίας. Ο αναβάτης της Sterilgarda Husqvarna Max είχε φτάσει στην κορυφή των ΕΔ3 για περισσότερα από τρία δέκατα του δευτερολέπτου και ενώ δεν είχε την ίδια διαφορά στις ΚΑΤ2, κατέρριψε το οκτώ ετών απόλυτο ρεκόρ γύρου του Alex Marquez σημειώνοντας χρόνο 1:35.584. Ο Sergio Garcia ήταν ο μόνος αναβάτης μέσα σε μισό δευτερόλεπτο από τον Sasaki, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στην τρίτη σειρά της εκκίνησης για να βρούμε τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Izan Guevara. Δεν είναι όλα άσχημα για τον Guevara, ωστόσο – μπορεί να κλειδώσει το Πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο και ο πλησιέστερος αντίπαλός του για τον τίτλο, ο Dennis Foggia θα ξεκινήσει αύριο από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης. 


Ο Guevara πίεσε από νωρίς και ήταν ταχύτερος για τα πρώτα λεπτά των ΚΑΤ2 με 1:37.148, αλλά ο Sasaki βρισκόταν και αυτός σε λειτουργία πλήρους επίθεσης. Ο Ιάπωνας αναβάτης έκανε 1:36.420 στον πρώτο του γρήγορο γύρο και στη συνέχεια έσπασε το απόλυτο ρεκόρ γύρου στον επόμενο γύρο του και αποφάσισε ότι η δουλειά του τελείωσε. Με διαφορά 0,998 δευτερολέπτων από όλους τους υπόλοιπους, ο Ιάπωνας αναβάτης επέστρεψε στα pits και δεν συνέχισε την προσπάθειά του.


Ο στόχος είχε τεθεί για τους υπόλοιπους να προσπαθήσουν και να κυνηγήσουν, αλλά ο Tatsuki Suzuki βρέθηκε εκτός, όταν έπεσε με λίγο περισσότερο από πέντε λεπτά να απομένουν. Μια σχετική αναταραχή στο τελευταίο τρίλεπτο οδήγησε τον Diogo Moreira στην δεύτερη θέση, με 1:36.680, το οποίο ξεπεράστηκε όταν ο Carlos Tatay (που πέρασε από τις ΚΑΤ1) σημείωσε 1:36.671 και έπειτα ο Garcia έκανε ένα 1:36.041 για να φτάσει στα 0,187 δευτερόλεπτα πίσω από την απίστευτη προσπάθεια του Sasaki.

Στη συνέχεια βγήκε η καρό σημαία και ο Guevara ήταν ακόμα μόλις 13ος μέχρι που έκανε 1:36.774 για να πηδήξει στην έκτη θέση. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος έχασε την θέση του στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης, όταν ο Ivan Ortola έκανε χρόνο 1:36.579 για να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Έτσι, ο Ortola θα βρει τους Sasaki και Garcia στην πρώτη σειρά, με την δεύτερη σειρά να αποτελείται από τους Tatay, Moreira και Nepa.

Ο Guevara θα είναι επικεφαλής της τρίτης σειράς και θα έχει δίπλα του τους Deniz Öncü και  Jaume Masia. Στην τέταρτη σειρά θα είναι ο Taiyo Furusato, ο David Muñoz και ο  Dennis Foggia.
Oι Masia και Muñoz δέχθηκαν προειδοποίηση από την διεύθυνση αγώνα για την συμπεριφορά τους, καθώς εθεάθησαν να δίνουν μάχες και να πραγματοποιούν επικίνδυνες αλληλοπροσπεράσεις μεταξύ τους, αλλά ευτυχώς σταμάτησαν αυτή την πρακτική και δεν χρειάστηκε να επιβληθεί κάποια ποινή. 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα