• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Oliveira εξηγεί γιατί έφυγε από την ΚΤΜ
Νέα 17/01/2023 - 18:36

Κανένας αναβάτης δεν έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες στην κορυφαία κατηγορία με την KTM από τον Miguel Oliveira, επομένως ήταν μεγάλη έκπληξη όταν το αυστριακό εργοστάσιο ανακοίνωσε ότι το 2023 δεν θα συνεχιστεί η σευνεργασία τους μετά από τέσσερις σεζόν μαζί. Ο Πορτογάλος αναβάτης θα φορέσει μαύρα το 2023 αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Aprilia και τη νέα δορυφορική της ομάδα, RNF.

Η ζωή στην Aprilia ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον Oliveira καθώς τερμάτισε ως ο κορυφαίος αναβάτης του εργοστασίου από το Noale στο τεστ της Valencia μετά τη σεζόν, καταλήγοντας τέταρτος, μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από την πρώτη θέση.


Ο 28χρονος εξήγησε τώρα αυτή την τεράστια απόφαση να χωρίσει τους δρόμους του με την KTM κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό, Antena. Μεταξύ άλλων, ο Oliveira περιέγραψε την επιθυμία του να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP ως την βασική κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση.

"Δεν θα έλεγα ότι η KTM φέρθηκε καθόλου άσχημα απέναντί ​​μου", ξεκίνησε ο Oliveira. "Είχαμε απλώς διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Η αναδιάρθρωση της ομάδας πήγε χέρι-χέρι με τη θέληση να έχουμε έναν αναβάτη εκτός από εμένα. Αυτές οι διαφορές φυσικά μας έκαναν να απομακρυνθούμε και δεν είχαμε μέλλον μαζί. Όχι ότι η πόρτα δεν ήταν ανοιχτή γιατί ήθελαν πραγματικά να μείνω και να οδηγήσω για την GASGAS, η οποία είναι βασικά μια KTM βαμμένη κόκκινη".

 

"Η ιδέα ήταν να φέρουμε πίσω το εμπορικό σήμα GASGAS και να έχουμε ένα ζευγάρι αναβάτες από την Ιβηρική χερσόνησο, επειδή η εταιρία είναι Ιβηρική. Ήθελαν έναν Ισπανό και έναν Πορτογάλο αναβάτη, αλλά δεν ήμουν πολύ πρόθυμος. Ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Υπάρχουν μερικά τρένα που περνούν μόνο μία φορά και πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτές τις ευκαιρίες. Ήμουν πολύ πρόθυμος να κάνω αυτή την αλλαγή και να φύγω από κάπου που ένιωθα βολικά για να κυνηγήσω το άγνωστο".


"Η KTM μου έδωσε μεγάλη άνεση για την αθλητική μου καριέρα. Είχα εγγυημένα τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής μου. Αλλά βαθιά μέσα μου ήξερα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ήθελα να ζήσω νέες ευκαιρίες και να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα".

Η θέση του Oliveira στην ομάδα Red Bull KTM Factory Racing έχει καλυφθεί από τον Αυστραλό Jack Miller, ενώ η αποτυχημένη προσπάθεια του Διευθυντή Motorsport της KTM Pit Beirer να κρατήσει τον Πορτογάλο αναβάτη μέσα στο αυστριακό εργοστάσιο στην μετονομαζόμενη Tech3 GASGAS Factory Racing οδήγησε τελικά στην προώθηση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Moto2, Augusto Fernández στη μεγάλη κατηγορία. 

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: O Bagnaia είναι ο πρώτος μου αντίπαλος

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της Monster Energy Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα