• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: O Bagnaia είναι ο πρώτος μου αντίπαλος
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως θα είναι ο Marquez
Νέα 18/01/2023 - 12:16

Ο Enea Bastianini μίλησε για την «αντιπαλότητα» και τη «φιλία» της σχέσης του με τον Francesco Bagnaia, η οποία είναι εγγυημένη ότι θα ενταθεί όταν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και θα βρίσκονται στις 2 πλευρές του ίδιου γκαράζ.

Η προώθηση του Bastianini από την Gresini Racing στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati είναι μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη σύνθεση των αναβατών MotoGP του 2023.

Ο Francesco Bagnaia, ο οποίος έφερε στη Ducati τον πρώτο της τίτλο στα MotoGP από το 2007 και στην Ιταλία τον πρώτο τους Πρωταθλητή από το 2009, ξεκινάει τηνπρώτη του υπεράσπιση τίτλου, αλλά, στην άλλη πλευρά του ίδιου γκαράζ, ο Bastianini θα έχει τα μάτια του στραμμένα και αυτός στο κορυφαίο έπαθλο.

"Υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά πρώτα και κύρια φιλία", είπε ο Bastianini στη La Repubblica. "Γνωριζόμαστε από παιδιά και για πρώτη φορά είμαστε στην ίδια ομάδα. Τον σέβομαι, θα έχω πολλά να μάθω. Θα είναι όμως ο πρώτος μου αντίπαλος".

"Με χειροκρότησαν στη Μπολόνια περισσότερο από εκείνον; Ο Bagnaia έχει επίσης πολλούς θαυμαστές. Νομίζω ότι σε πολλούς αρέσω γιατί θέλω να ενθουσιάζω τους ανθρώπους, να μεταφέρω αυτό που νιώθω: χωρίς να κοιτάζω πολύ τη φόρμα του λόγου μου".

"Σε μια εποχή που δεν σου επιτρέπει και πολύ να είσαι ο εαυτός σου, προσπαθώ ούτως ή άλλως. Ένας παλιός τύπος: ενστικτώδης, λίγη σκέψη και πολύ πάθος. Θα ήθελα τα MotoGP να επιστρέψουν σε ορισμένες μάχες: αν ήταν στο χέρι μου, οι αγώνες θα ήταν μόνο σώμα με σώμα".

Τις τελευταίες τρεις σεζόν είδαμε τους Joan Mir, Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia να κατακτούν τα πρώτα τους Πρωταθλήματα και θα επιστρέψουν στη μάχη επιδιώκοντας να τα διεκδικήσουν ξανά, μαζί με αναβάτες όπως ο Bastianini που ελπίζει ότι η νέα μοτοσυκλέτα μπορεί να τον βοηθήσει.

Όμως ο Marc Marquez παραμένει μια έντονη παρουσία.

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πρέπει να ξεπεράσει τους πρόσφατους τραυματισμούς του και τους περιορισμούς της μοτοσυκλέτας του,  εάν θέλει να αντιμετωπίσει μια πρόκληση, αλλά ο Bastianini περιμένει ότι ο Ισπανός πολυπρωταθλητής θα είναι εκεί.

"Απλώς κοιτάξτε τους αριθμούς, ο Marc κέρδισε περισσότερα από οποιονδήποτε", είπε ο Bastianini. "Φέτος θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, το φαβορί. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε έναν Πρωταθλητή σε κορυφαία φόρμα και θα είναι χαρά να τον αντιμετωπίσουμε".

Ο Bastianini είπε σχετικά με τους αναβάτες της VR46: "Το να κερδίζω τους αναβάτες του για μένα είναι το ίδιο με το να κερδίζω άλλους, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Στο Ράντσο της Tavullia πήγα 5-6 φορές, οι σχέσεις είναι καλές και θα με ήθελαν στη VR46: αλλά επέλεξα την Gresini. Ίσως ήταν ρίσκο, αλλά απέδωσε".

Επόμενο άρθρο »

O Ramon Forcada επικεφαλής της RNF στην MotoE

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Oliveira εξηγεί γιατί έφυγε από την ΚΤΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα