• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Yamaha παρουσιάζει τη νέα V8 XTO 450hp
Μαζί με όλα τα "θαλάσσια" προϊόντα στο Düsseldorf Boat Show
Νέα Αγοράς 22/01/2023 - 00:13

Δελτίο Τύπου


Πρώτη εμφάνιση για τις νέες XTO 450hp V8 και 200hp της Yamaha Motor στο μεγαλύτερο φεστιβάλ σκαφών αναψυχής της Ευρώπης

Για περισσότερα από 65 χρόνια, η Yamaha Motor κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία προϊόντων θαλάσσης, έχοντας εισάγει νέα και καινοτόμα προϊόντα στην αγορά, τα οποία μιλούν στην ψυχή των ανθρώπων από όλο τον κόσμο και τους επιτρέπουν να βιώνουν εκπληκτικές εμπειρίες που δεν είχαν φανταστεί ποτέ. Συνδυάζοντας την πρωτοποριακή καινοτομία με μηχανολογική υπεροχή και εγγυημένη αξιοπιστία, οι νεότερες σειρές προϊόντων καταδεικνύουν τη συνεχή μας φιλοδοξία, να επιτρέπουμε σε μια μεγάλη ποικιλία πελατών να απολαμβάνουν κάθε στιγμή στο νερό, αλλά και να επιβεβαιώνουμε την κορυφαία θέση του εργοστασίου, στην παροχή συστημάτων για σκάφη αναψυχής. Με μια ευρεία και ποικιλόμορφη γκάμα, από την Premium XTO 450hp V8 έως τις ηλεκτρικές εξωλέμβιες και την ευρεία σειρά φουσκωτών YAM και WaveRunners, η Yamaha παρέχει στους πελάτες, ολοένα και περισσότερες επιλογές για απολαυστικές, υδάτινες εξερευνήσεις. Στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν την εμπειρία πλεύσης, συμπεριλαμβάνονται το Helm Master EX με αυτόματο πιλότο, καθώς και η αρματωσιά και τα εξαρτήματα ανώτερου επιπέδου, τα οποία επιτρέπουν σε όλους, από όσους απολαμβάνουν τα Σαββατοκύριακά τους στο νερό μέχρι και τους πιο έμπειρους κυβερνήτες, να αξιοποιούν στο έπακρο τα σκάφη τους.

 

Premium σειρά XTO V8

Η σειρά Premium έχει σχεδιαστεί για μεγάλα σκάφη με καμπίνα και cruisers ανοικτής θαλάσσης, όπου μόνο το απολύτως καλύτερο είναι αποδεκτό. Εφοδιασμένες με μοναδικές και κορυφαίες τεχνολογίες για τον κλάδο, οι νέες εξωλέμβιες XTO 450hp V8 και XTO 400hp V8 υπόσχονται ταξίδια πέρα από τον ορίζοντα, καθώς και περιπέτειες χωρίς όρια στην ανοικτή θάλασσα.

Το 2018, η ροπή και η πρόσθετη ισχύς της XTO 425hp V8 άλλαξαν την αγορά, προσφέροντας εξωλέμβια υπεροχή σε μηχανοκίνητα cruisers και σκάφη με γάστρα ημιεκτοπίσματος. Η βελτίωση της κορυφαίας XTO 425hp V8 ήταν μια δύσκολη αποστολή, αλλά η νέα XTO 450hp V8 προσφέρει εκπληκτική αναλογία ισχύος προς βάρος. Αυτή η αύξηση της ισχύος την καθιστά ιδανική επιλογή για ακόμη μεγαλύτερα και βαρύτερα σκάφη, όπου τα οφέλη ενός κινητήρα Yamaha είναι πολύ ελκυστικά. Οι νέες ατμοσφαιρικές V8 XTO 450hp & 400hp είναι ιδανικές για την τροφοδοσία μεγαλύτερων σκαφών, παρέχοντας προοδευτική ισχύ σε όλο το φάσμα στροφών και καθιστώντας τις εξωλέμβιες Yamaha, μια εξαιρετική επιλογή για ακόμη μεγαλύτερα και βαρύτερα σκάφη.

Και ακριβώς όπως ισχύει για την επιστήμη του διαστήματος, έτσι και η Yamaha Motor, είναι αφοσιωμένη στη συνεχή καινοτομία, επιτρέποντας στους πελάτες να ανακαλύψουν νέους κόσμους, νέα πάθη και νέες εμπειρίες μέσα από τις πολλές, νέες τεχνικές λύσεις που προσφέρει. Αλλά χωρίς την ανάγκη για στολή αστροναύτη.

Σειρά High-Power 

Οι κινητήρες της σειράς High Power (200hp – VMAX SHO 90hp) επιτρέπουν συναρπαστικές, οικογενειακές εξερευνήσεις, αλλά και την ευκαιρία για ανακάλυψη νέων τρόπων διασκέδασης. Υπάρχουν κορυφαίες, υψηλής απόδοσης εξωλέμβιες που καλύπτουν κάθε επιθυμία, από τις ειδυλλιακές κρουαζιέρες κοντά στην ακτογραμμή μέχρι και τα θαλάσσια σπορ. Η εκπληκτική αναλογία ισχύος προς βάρος της οικογένειας VMAX εγγυάται την πλήρη ικανοποίηση των πελατών που αναζητούν συναρπαστικές εμπειρίες. Σχεδιασμένες για ελαφρύτερα σκάφη υψηλών επιδόσεων, αυτές οι εξωλέμβιες κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τα πλέον υψηλά πρότυπα ποιότητας της Yamaha.

Οι ολοκαίνουριες εξωλέμβιες 200hp & 150hp είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όσους αναζητούν τη διασκέδαση στο νερό. Με μια ευρεία σειρά τεχνικών βελτιώσεων, αυτοί οι κινητήρες είναι εξίσου κατάλληλοι για μονή ή διπλή εγκατάσταση. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν σε όλους, μια συναρπαστική εμπειρία που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Αυτές οι συναρπαστικές εξωλέμβιες προσφέρουν στους κυβερνήτες, τη νεότερη και πλήρως ενσωματωμένη τεχνολογία σε συστήματα Ηλεκτρο-Υδραυλικής διεύθυνσης. Οι εξωλέμβιες διαθέτουν νέο, όμορφο στυλ που αντλεί έμπνευση από τη σειρά Premium και παρέχουν ευκολότερη ενσωμάτωση με το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου Helm Master® EX και τη λειτουργία TotalTilt που επιτρέπει αυτόματη άνοδο και κάθοδό τους με 2 κλικ.

Οι 200hp & 150hp διαθέτουν εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα EFI, το οποίο κάνει υπολογισμούς σε νανοδευτερόλεπτα, για να επιτευχθεί η συμπίεση του βέλτιστου μίγματος καυσίμου και αέρα και να εξασφαλιστεί κορυφαία απόδοση και αξιόπιστη εκκίνηση όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Στη διάθεση του ιδιοκτήτη βρίσκονται επίσης, ECU με μικροεπεξεργαστή, τεχνολογία καθαρής καύσης και μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων για την 200hp, τα οποία βελτιώνουν την απόδοση και μειώνουν τις εκπομπές καυσαερίων σε όλο το εύρος των στροφών. Και οι δύο κινητήρες είναι 2,8 λίτρων με 4 κυλίνδρους, 16 βαλβίδες και 2ΕΕΚ, μια διάταξη που βελτιώνει τη ροή αέρα και ενισχύει την ισχύ και την ταχύτητα.

Αν ψάχνετε για την επόμενη περιπέτειά σας, νέες ακτές για εξερεύνηση, νέα σημεία ψαρέματος ή νέα θαλάσσια σπορ, επιλέξτε υψηλή ισχύ και αφήστε την εξωλέμβιά σας, να γίνει η δική σας μηχανή αναζήτησης.

Συμβατότητα του νέου Helm Master® EX με Bow Thruster

Το Helm Master® EX είναι καθοριστικό για τη διατήρηση της Yamaha, στην κορυφή της κατασκευής συστημάτων για σκάφη αναψυχής. Είναι διαθέσιμο σε όλη τη σειρά Premium και σε επιλεγμένους κινητήρες High-Power, συμπεριλαμβανομένων των νέων 200hp & 150hp και επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο παντού, από τα οικογενειακά φουσκωτά με μια εξωλέμβια, έως και τα μεγάλα cruisers ανοικτής θαλάσσης με πολλαπλές εξωλέμβιες, μέσω ενός διαισθητικού joystick. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να συνδέσετε το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου Helm Master® EX με μια ευρεία ποικιλία κινητήρων, επιτρέποντας τον έλεγχο από οποιοδήποτε σημείο του σκάφους μέσω joystick, τη λειτουργία Autopilot, τη λειτουργία υποβοήθησης πλοήγησης και την επαναστατική τεχνολογία ελέγχου θέσης Set Point ™.

Το Helm Master® EX είναι πλέον συμβατό με επιλεγμένα σκάφη που διαθέτουν Bow Thruster. Επιτρέπει πρόσθετο έλεγχο σε όλους τους κυβερνήτες και ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε μεγαλύτερα σκάφη. Ο συνδυασμός του Helm Master® EX με το Bow Thruster απλοποιεί τους ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, ελέγχοντας τα πάντα, μέσω ενός απλού joystick. Τέρμα στις εναλλαγές μεταξύ γκαζιών, πηδαλίων και χειριστηρίων για τον προωστήρα πλώρης. Ένα απλό, διαισθητικό joystick είναι αρκετό για τον έλεγχο της ισχύος και της κατεύθυνσης της εξωλέμβιας. Ενισχύει και απλοποιεί περαιτέρω τον έλεγχο και είναι πολύ χρήσιμο για τα μεγαλύτερα σκάφη που ολοένα και περισσότερο, εφοδιάζονται με εξωλέμβιες όπως η XTO.

Νέο τηλεχειριστήριο 6X9 Digital DBW

Τα τηλεχειριστήρια της Yamaha θέτουν νέα πρότυπα σε ότι αφορά την άνεση, την ευκολία και την ευελιξία στον χειρισμό. Η διαισθητική, κομψή και εργονομική τους σχεδίαση επιτρέπει εύκολο έλεγχο του γκαζιού και της αλλαγής ταχυτήτων με το ένα χέρι, καθώς και απίστευτα εύκολο έλεγχο της ιπποδύναμης σε εγκαταστάσεις πολλαπλών κινητήρων.

Το τηλεχειριστήριο drive-by-wire 6X9 είναι κατάλληλο για σκάφη με μια ή πολλαπλές εξωλέμβιες και πλέον διαθέτει ένα ενσωματωμένο κουμπί ελέγχου start-stop που εξαλείφει την ανάγκη για πρόσθετα χειριστήρια, ελευθερώνοντας περισσότερο χώρο στο σκάφος.

Κατηγορία Mid-Power

Από την 80hp έως την 30hp, η σειρά Mid Power είναι ο ιδανικός σύντροφος για απολαυστικές πλεύσεις με την οικογένεια ή φίλους, αλλά και για την εξερεύνηση της ακτογραμμής ή την εύρεση νέων υπέροχων σημείων για ψάρεμα. Όλες αυτές οι ελαφριές εξωλέμβιες παρέχουν εύκολη εκκίνηση και αποθήκευση.

Συνδυάζοντας σταθερή απόδοση και ευκολία χειρισμού με μέγιστη απόδοση καυσίμου, αυτή είναι μια πραγματικά μοναδική σειρά που προσφέρει πολλές παραλλαγές.

Σχεδιασμένες για απλή εγκατάσταση και ευκολία στη χρήση, αυτές οι εξωλέμβιες προσφέρουν αξιόπιστη ισχύ και είναι ιδανικές για μια μεγάλη γκάμα σκαφών. Είτε ταξιδεύετε, είτε ψαρεύετε, είτε ρυμουλκείτε σκι ή wakeboard, αυτές οι αξιόπιστες εξωλέμβιες μικρών διαστάσεων έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ελάχιστες εκπομπές καυσαερίων και μέγιστη απόλαυση στο νερό.

Σειρές Versatile & Portable

Η κατηγορία Versatile είναι ιδανική για την κάλυψη μεγάλου εύρους αναγκών των πελατών μας, από τους αλιείς μέχρι και τους ιδιοκτήτες που απολαμβάνουν το σκάφος με την οικογένειά τους. Παράλληλα καλύπτει πλήρως, από σκάφη ασφαλείας μέχρι και βοηθητικά σκάφη. Η κατηγορία Portable προσφέρει την απόλυτη επιλογή ελαφριών και υψηλής ποιότητας εξωλέμβιων, οι οποίες επιτρέπουν άφθονη διασκέδαση, καθώς και εύκολη είσοδο και έξοδο από το νερό. Οι σειρές Versatile και Portable εμπλουτίστηκαν με νέες εξωλέμβιες το 2022.

Η κορυφαία για τον κλάδο εξωλέμβια Yamaha 25hp προσφέρει δυναμική διαχείριση και κλίση, ακόμη και στα μοντέλα με κοντό άξονα και είναι ιδανική για ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν το σκάφος τους κοντά στην ακτή ή που το μεταφέρουν συχνά με τρέιλερ. Χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό διακόπτη, είναι εύκολο να ρυθμίσετε τη γωνία και το βύθισμα του κινητήρα, ώστε να αποτρέψετε πιθανή ζημιά στο σκάφος και να επιτύχετε τη βέλτιστη απόδοση κατά την πλεύση.

Η σειρά 15hp της Yamaha περιλαμβάνει εξωλέμβιες με κοντό και μακρύ άξονα και με ηλεκτρική εκκίνηση και κλίση. Όλες οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω μιας εργονομικά σχεδιασμένης λαγουδέρας. Το μοντέλο T 9,9hp (High Thrust) αναβαθμίστηκε με ηλεκτρική ανάφλεξη, ηλεκτρική κλίση και εξαιρετικά μακρύ άξονα. Είναι ιδανικό για σκάφη με επίπεδη γάστρα και μικρά ιστιοφόρα. Με το προαιρετικό τηλεχειριστήριο, η εξωλέμβια μπορεί να ελεγχθεί από τον πίνακα ελέγχου του σκάφους. Η B 6hp της Yamaha προσφέρει αθόρυβη και ομαλή απόδοση, την οποία εγγυάται ο οικονομικής λειτουργίας και υψηλής ροπής 2-κύλινδρος κινητήρας των 212 κ.εκ.

Φουσκωτά YAM

Ιδανικά για οικογενειακές διακοπές, περιπέτειες με φίλους ή ακόμα και για απλή χρήση ως tender, τα φουσκωτά σκάφη YAM της Yamaha είναι ανθεκτικά, ελαφριά και επιτρέπουν εξαιρετικό χειρισμό, ειδικά όταν συνδυάζονται με εξωλέμβιες της κατηγορίας Versatile, οι οποίες τους ταιριάζουν τέλεια. Αυτά τα κορυφαία προϊόντα διαθέτουν πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κάποιος από ένα πολυτελές tender, σε συνδυασμό με διαισθητικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ασυμβίβαστη ποιότητα κατασκευής.

Η σειρά TAf διαθέτει συμπαγή γάστρα αλουμινίου, η οποία είναι πιο άκαμπτη, μειώνει την αντίσταση στο νερό και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση σε ασταθείς συνθήκες. Στη διάθεσή σας βρίσκεται επίσης, ένα βολικό ντουλαπάκι για την αποθήκευση της άγκυρας, καθώς και η δυνατότητα διαμόρφωσης των καθισμάτων και της κονσόλας, για να προσαρμόζετε το σκάφος όπως σας εξυπηρετεί. Η σειρά S διαθέτει συμπαγές δάπεδο με πηχάκια και καρίνα υψηλής πίεσης, η οποία παρέχει ακαμψία κατά την πλεύση και διευκολύνει τη μεταφορά στο πορτ-μπάγκαζ και την αποθήκευση σε γκαράζ. Με αυτό τον τρόπο, στη διάθεσή σας βρίσκεται ένα υπέροχο σκάφος που μεταφέρεται εύκολα από παραλία σε παραλία. Προσφέρει την καλύτερη ποιότητα πλεύσης από οποιοδήποτε άλλο πτυσσόμενο tender και έχει αρκετό χώρο για να μεταφέρει περισσότερους ανθρώπους στην ξηρά.

Η σειρά Air διατίθεται σε διάφορα μεγέθη για διαφορετικές χρήσεις και διαθέτει ένα φουσκωτό κατάστρωμα υψηλής πίεσης που παρέχει σταθερότητα όταν φουσκώνει. Μπορεί να συσκευαστεί και να αποσυσκευαστεί σε λίγα λεπτά. Αυτό την καθιστά ιδανική για χρήση ως tender, σε μεγαλύτερα σκάφη με περιορισμένο χώρο στο κατάστρωμα. Το μοντέλο T φουσκώνει, αποθηκεύεται και μεταφέρεται εύκολα, ενώ το εξαιρετικά μικρό βάρος, καθιστά εύκολο το τράβηγμα στην παραλία ή το σκάφος. Το αναδιπλούμενο δάπεδο το καθιστά το ιδανικό για χρήση ως tender, ιδιαίτερα σε μικρού μεγέθους σκάφη με πιο περιορισμένους χώρους.

WaveRunner

Η σειρά WaveRunner για το 2023, μεταφέρει πολλές από τις νεότερες και πιο σημαντικές τεχνολογίες και λειτουργίες της Yamaha σε μια ευρύτερη σειρά σκαφών, επιτρέποντας σε περισσότερους αναβάτες να απολαμβάνουν μηχανολογική υπεροχή και εγγυημένη αξιοπιστία και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα, να ανακαλύψουν έναν εντελώς νέο κόσμο συναρπαστικών εμπειριών.

Νέα εμφάνιση

Το νεότερο FX Cruiser SVHO κυκλοφόρησε σε χρώματα περιορισμένης έκδοσης και κάνει εξαιρετικά αισθητή την παρουσία του στο νερό. Οι μοντέρνοι χρωματισμοί σε στυλ ανθακονημάτων και στην απόχρωση της μέντας, καθώς και τα νέα γραφικά, σε συνδυασμό με την πολυτελή βαφή, καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική αυτή την αποκλειστική έκδοση.

Το JetBlaster® κυκλοφόρησε αρχικά με ρετρό έμπνευσης σχεδίαση γκράφιτι, η οποία απέδιδε φόρο τιμής στο θρυλικό WaveBlaster. Η έκδοση του 2023 προσφέρει πιο διακριτικό στυλ, ανοίγοντας έτσι τη συναρπαστική εμφάνιση σε ένα ευρύτερο σύνολο πελατών που προτιμούν μια πιο διακριτική, μοντέρνα εμφάνιση για το WaveRunner τους.

Νέα τεχνολογία

Το FX SVHO έχει επίσης αναβαθμιστεί. Πλέον, διαθέτει ενσωματωμένο ηχοσύστημα, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο χώρο των ποδιών. Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να ακούσετε τις αγαπημένες σας μελωδίες ή να κάνετε μια γρήγορη κλήση, στο παραθαλάσσιο εστιατόριο που έχετε επιλέξει για το μεσημεριανό σας γεύμα.

Τέλος, τα FX Cruiser HO, FX HO και VX Cruiser HO έχουν ενισχυθεί με ένα κατάστρωμα NanoXcel2®, το οποίο είναι μια εξαιρετικά ελαφριά και ανθεκτική δομή που βελτιστοποιεί την αναλογία ισχύος προς βάρος και τον χειρισμό.

 

Επόμενο άρθρο »

Pirelli DIABLO Supercorsa V4: Από τις πίστες στους δρόμους

« Προηγούμενο άρθρο

Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για την BMW Motorrad

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα