• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Suzuki αποχωρεί και από τα Βρετανικά Superbikes
Νέα 15/02/2023 - 15:51

Ενόψει της νέας σεζόν, η Suzuki επιβεβαίωσε την απόσυρσή της από το Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes Bennetts.

Η εργοστασιακή της ομάδα (Hawk Racing) θα περάσει από τις GSX-R1000R στις Honda Fireblade μετά από 6 σεζόν με την Suzuki.

Αυτή η τελευταία αποχώρηση εναρμονίζεται με την απόφαση της Suzuki να εγκαταλείψει τα MotoGP στα τέλη του 2022, καθώς και την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής ως εργοστασιακή ομάδα. Η Yoshimura SERT όμως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με GSX-1000R.

Επίσης, ο Διευθυντής Μοτοσικλετών της Suzuki Μεγάλης Βρετανίας, Paul de Lusignan επιβεβαίωσε στους συναδέλφους μας στο MCN τον Νοέμβριο ότι η GSX-R1000 θα σταματήσει να κυκλοφορεί στην Ευρώπη, καθώς δεν πληροί τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro5.

Η επίσημη ανακοίνωση της Suzuki αναφέρει:

"Σε ευθυγράμμιση με την παγκόσμια αγωνιστική στρατηγική της – η οποία οδήγησε τον τερματισμό του έργου της στα MotoGP καθώς και τη μείωση της εργοστασιακής υποστήριξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance – και την αποχώρηση του τρέχοντος μοντέλου GSX-R1000R από τις ευρωπαϊκές αγορές, η Suzuki ανέστειλε την επίσημη συμμετοχή στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes".

«Τις τελευταίες έξι σεζόν – σε συνεργασία με την Hawk Racing – η Suzuki GSX-R1000R κέρδισε αγώνες Superbike και Superstock με τους Bradley Ray, Richard Cooper, Sylvain Guintoli, Kyle Ryde, Gino Rea, Tim Neave, Billy McConnell και Charlie Nesbitt, ενώ το 2019 ο Cooper πήρε με τη Suzuki και τη Hawk Racing το Εθνικό Πρωτάθλημα Superstock 1000".

"Η Suzuki θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αναβάτες και τους οπαδούς για την υποστήριξή τους, και ιδιαίτερα τους Steve και Stuart Hicken και όλους στη Hawk Racing για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς την οποία κανένα από αυτά τα ιστορικά αποτελέσματα δεν θα ήταν δυνατό. Όλοι στη Suzuki εύχονται καλή επιτυχία στην ομάδα για το μέλλον. Η Suzuki θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους αναβάτες που αγωνίζονται με GSX-R σε όλα τα επίπεδα αγώνων μέσω του Προγράμματός της, Race Parts".

Επόμενο άρθρο »

Andrea Dovizioso και Hans-Georg Anscheidt θα γίνουν θρύλοι των MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez μαντεύει σε ποιά πίστα βρίσκεται

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα