• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Η μοτοσυκλέτα επιτρέπει πολύ περισσότερα
Μέχρι τώρα το απολαμβάνω
Νέα 26/02/2023 - 19:29

Ο Alex Marquez δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στην τελευταία του χρονιά με την LCR Honda και έγινε δεκτός στο γκαράζ της Ducati από τον μάνατζερ της ομάδας Davide Tardozzi, ο οποίος τον στήριξε για να «αποδείξει» πώς κέρδισε τους τίτλους Moto2 και Moto3.

Ο Marquez ήταν μέρος του φρικτού 2022 της Honda - στη Γερμανία ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν βαθμό για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια σε αγώνα κορυφαίας κατηγορίας - και κοιτάζει πίσω χωρίς ιδιαίτερη νοσταλγία.


"Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη", ανέφερε ο Marquez. "Νομίζω ότι είναι νωρίς για να μιλήσω, αλλά τουλάχιστον μέχρι τώρα το έχω απολαύσει".

"Η μοτοσυκλέτα επιτρέπει πολλά περισσότερα. Όποτε είμαι σε μια μοτοσυκλέτα το απολαμβάνω, αλλά το να πηγαίνω γρήγορα είναι επίσης σημαντικό για να το απολαμβάνω".

Ο Marquez πήρε τη θέση του Enea Bastianini, ο οποίος ανέβηκε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati και ο οποίος κέρδισε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αγώνων πέρυσι πίσω από τον πρωταθλητή, Francesco Bagnaia.

Ο Marquez και ο ομόσταυλός του, Fabio di Giannantonio, θα επωφεληθούν από την Desmosedici προδιαγραφών 2022, την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο περσινό grid.

Για τις δυνατότητές τους το 2023 είπε: "Πρέπει να δούμε. Το ξεκίνημα της σεζόν είναι σημαντικό για να έχουμε μια θετική και καλή δυναμική. Ξεκινάμε σε μια πίστα που μου αρέσει, το Portimao, και μετά έρχονται πίστες όπου η Ducati πηγαίνει πολύ καλά, όπως το Austin και η Αργεντινή".

"Θα δούμε, αλλά θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσουμε καλά. Η λογική είναι ότι οσο περνάει ο χρόνος θα είναι καλύτερα (λόγω της προσαρμογής) , αλλά το να ξεκινήσουμε καλά θα ήταν σημαντικό".


Υπάρχουν μερικές διαφορές από τη μοτοσυκλέτα του 2023, αλλά ο Alex Marquez δεν θεωρεί ότι είναι σε μειονεκτική θέση, καθώς πρόκειται για μικρές αλλαγές και η δική του δουλειά πρώτα και κύρια είναι να συνηθίσει πάνω στη Ducati. 


"Ναι, έχουν κάνει κάποια εξέλιξη στα ηλεκτρονικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την GP23, αλλά μπορεί να λειτουργήσουν και για τη μοτοσυκλέτα του 2022. Μικρά πράγματα όμως. Αυτό με βοηθά επίσης να εστιάσω στη δουλειά μου, απλώς στις ρυθμίσεις για να δω τι λειτουργεί καλύτερα για εμένα. Κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, γιατί μπορείς να δεις ότι είναι μια μοτοσυκλέτα που λειτουργεί και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι εσύ να είσαι καλός, για να μπορείς να την αξιοποιήσεις στο έπακρο".

Ο Marquez είπε σχετικά με την υποστήριξη που έλαβε από τον Tardozzi: "Η υποδοχή από την πρώτη μέρα ήταν πολύ ωραία και με έχουν αγκαλιάσει όλοι.  Η Ducati έχει αυτή τη φιλοσοφία, ότι και οι οκτώ αναβάτες που βρίσκονται στις μοτοσυκλέτες τους θέλουν να είναι όλοι μπροστά και για αυτό προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι ευγνώμων και να νιώθεις σημαντικός μέσα στο εργοστάσιο".

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Bagnaia και Bastianini έχουν τις ίδιες δυνατότητες

« Προηγούμενο άρθρο

Η χειρότερη μοτοσυκλέτα είναι 0.4% πιο αργή από την καλύτερη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα