• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ινδονησία ΕΔ
O Rinaldi οδηγεί το 1-2 της Ducati
Νέα 03/03/2023 - 09:25

Παρά το γεγονός ότι η Ducati δεν είχε κερδίσει στην πίστα της Mandalika κανέναν αγώνα μέχρι τώρα, ο ρυθμός της από την Αυστραλία μεταφέρθηκε σρην Ινδονησία, καθώς ο Michael Ruben Rinaldi τελείωσε την ημέρα στην κορυφήτων φύλλων χρόνου και ηγήθηκε ενός εργοστασιακού 1-2 για τη Ducati, με δεύτερο τον ομόσταυλό του, Alvaro Bautista. Ήταν μια στεγνή πρώτη μέρα δράσης με υψηλή υγρασία, αν και προβλέπονται βροχές για μέρη του Σαββατοκύριακου.

Ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα για την Ducati και ιδιαίτερα τον Michael Ruben Rinaldi, ο οποίος, έχοντας φτάσει στην κορυφή των ΕΔ1 παρά την πτώση του στη 10η στροφή, επανέλαβε το επίτευγμα στις ΕΔ2, αν και αυτή τη φορά, χωρίς πτώση. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Bautista, σημείωσε δυνατούς χρόνους γύρου καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών, παρά το γεγονός ότι είχε μια πτώση στην 1η στροφή. Έχασε το μπροστινό βαθιά μέσα στη στροφή, αλλά μπόρεσε να επανέλθει και να βελτιώσει τον χρόνο του, αν και δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του.

Όσο για τη Yamaha, η Mandalika μια πίστα όπου πάει καλά, έχοντας κερδίσει τις τρεις τελευταίες νίκες σε αγώνες και είναι ο μόνος κατασκευαστής που έχει πάρει την pole position στην πίστα. Κάνοντας μια έξοδο 16 γύρων, αλλά επιστρέφοντας στο γκαράζ και δηλώνοντας ότι δυσκολευόταν να στρίψει στις αριστερές στροφές, ο Toprak Razgatlioglu έκανε μια επίθεση στο χρόνο στα τελευταία στάδια των ΕΔ2 και τερμάτισε τρίτος. Ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν έβδομος το πρωί, ήταν όγδοος στο τέλος των ΕΔ2 και αυτή ήταν η θέση του και στους συνδυασμένους χρόνους. Αναμένουμε από τον Ιταλό να ανεβάσει το ρυθμό μέσα στο Σαββατοκύριακο και να δέιξει ένα πρόσωπο αντίστοιχο του Phillip Island.

O Jonathan Rea δεν βγήκε στην πίστα κατά τις ΕΔ1 μέχρι τα τελευταία 17 λεπτά, καθώς η πίστα καθάρισε και "στρώθηκε" με νέο λάστιχο. Ήταν ακριβώς πίσω από τις Ducati στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και τελικά πήρε την 4η θέση. Ο Alex Lowes πέρασε επίσης τον περισσότερο χρόνο του μέσα στην πρώτη δεκάδα και βελτιώθηκε καθ' όλη τη διάρκεια, πηγαίνοντας στην  6η θέση με μόλις δέκα λεπτά πριν, αλλά τελικά ήταν 7ος όταν έπεσε η καρό σημαία. 

Ο Michael van der Mark έκανε την επίθεσή του στο τέλος, με τον Ολλανδό να απέχει μόλις τρία τέταρτα του δευτερολέπτου από τον κορυφαίο χρόνο του Rinaldi. Ο #60 ήταν μόλις 0,010 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rea και έκλεισε την πεντάδα, καθώς παρουσίασε τις δυνατότητες της BMW M 1000 RR στη Mandalika, μια πίστα όπου ήταν στο βάθρο - το 2021 στο βρεγμένο. Ο Scott Redding είχε λίγο καλύτερη απόδοση από ό,τι στο Phillip Island και ολοκλήρωσε τη μέρα στη δέκατη θέση, 1.277 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώην ομόσταυλό του στη Ducati, Rinaldi, στην κορυφή των φύλλων χρόνου..

Ήταν μια δυνατή μέρα για τον rookie της Yamaha, Remy Gardner, με τον Αυστραλό έκτο στο τέλος της και κορυφαίο δορυφορικό αναβάτη. Πιο πίσω, στην έβδομη θέση και μαζί του στη μάχη των δορυφορικών στην πρώτη δεκάδα, ο Axel Bassani είχε καλύτερη Παρασκευή από ό,τι στην Αυστραλία. 


Υπήρχαν ανάμεικτα συναισθήματα στη Honda. Από την καλή πλευρά της ιστορίας, ο Xavi Vierge είχε καλό ρυθμό και ήταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν πέμπτος στις ΕΔ1 και παρά το γεγονός ότι βελτίωσε το χρόνο του στις ΕΔ2, πήρε την 11η θέση στους συνδυασμένους χρόνους. Ωστόσο, ήταν μια πολύ κακή μέρα για τον Iker Lecuona, ο οποίος εκτός από μια στομαχική ασθένεια που έπρεπε να αντιμετωπίσει, υπέστη επίσης δύο πτώσεις. Η μια ήρθε στη 16η στροφή κατά τις ΕΔ1 και η άλλη στη 10η στροφή των ΕΔ2, με τον Ισπανό να είναι δυσαρεστημένος όταν επέστρεψε στο γκαράζ και να τερματίζει τη μέρα στην 17η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Η Aurora Angelucci η μόνη γυναίκα Team Manager του MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Τί γινεται με τις νέες ECU της Magneti Marelli;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα