• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η παρουσίαση της Mooney VR46 Racing
Για το 2023
Νέα 06/03/2023 - 11:07

Έφτασε η ώρα μηδέν: η Mooney VR46 Racing Team ξεκινάει τη 10η σεζόν της στο Πρωτάθλημα, τη δεύτερη στα MotoGP με την Ducati και μαζί με την Mooney, μετά την ανάπτυξη που γνώρισε η ομάδα από την Tavullia στις μικρότερες κατηγορίες, από το 2014, μέχρι την πρώτη της σεζόν πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία.

Μια πρώτη σεζόν που ανέβασε τους ρυθμούς και μια νικητήρια συνταγή: δύο νεαροί αναβάτες, ο Luca Marini και ο Marco Bezzecchi, από τους πιο ταλαντούχους της ιταλικής "σχολής".

231 βαθμοί, ένα βάθρο, μια pole position, ο τίτλος του Rookie of the Year και πολλοί τερματισμοί στην πρώτη δεκάδα είναι ο απολογισμός της ομάδας από το 2022. Μια δεμένη ομάδα, κάτω από τα άγρυπνα μάτια του Ιδιοκτήτη της, Valentino Rossi, με επικεφαλής για άλλη μια φορά τον Alessio Salucci, Team Director και τον Pablo Nieto, Team Manager. Ένα τεχνικό πακέτο υψηλού επιπέδου, που φέρει την υπογραφή της Ducati, της μοτοσυκλέτας του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022. Ο Luca Marini, στην τρίτη του χρονιά στα MotoGP, είναι έτοιμος να πετύχει φιλόδοξους στόχους μετά από μια εντυπωσιακή προετοιμασία της σεζόν μαζί με τον Marco Bezzecchi που στοχεύει στο καλύτερο αποτέλεσμα, που είναι η νίκη, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τα νέα χρώματα είναι συνδεδεμένα με τα χρώματα της προηγούμενης μοτοσυκλέτας. Το φωσφορίζον κίτρινο της ομάδας συνδυάζεται τέλεια με το κίτρινο της ώχρας της Mooney για μια αισθητικά σαγηνευτική ισορροπία. Μια λωρίδα από το καθένα "διατρέχει" το κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ έχουμε και μια λωρίδα κίτρινου της Mooney χαμηλά, μαζί με το λογότυπο της Bardahl. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι μαύρη, δημιουργώντας έναν πολύ "επιθετικό" συνδυασμό. Ο Luca Marini και ο Marco Bezzecchi, μαζί με τους Alessio Salucci και Pablo Nieto, χαιρέτισαν συνεργάτες και δημοσιογράφους πριν φύγουν για την τελευταία δοκιμή των MotoGP πριν τη σεζόν στο Portimao. 

 

Luca Marini: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την προετοιμασία της σεζόν, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ γρήγορη και ανταγωνιστική και επίσης μου αρέσουν τα νέα χρώματα, όλα μαύρα. Θα έλεγα ότι είμαστε κοντά στην τελειότητα. Στη Μαλαισία, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, η προσομοίωση γρήγορου γύρου ήταν φανταστική και είμαστε ικανοποιημένοι. Μπορούμε να παλεύουμε για την πρώτη πεντάδα κάθε Σαββατοκύριακο, απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας στα πρώτα Grand Prix. Με τις μοτοσυκλέτες του '22 είμαστε πιο μπροστά ίσως και από τους αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας που πρέπει να αναπτύξουν τις νέες μοτοσυκλέτες. Έχουμε προετοιμαστεί στο 100% για αυτό το Πρωτάθλημα, ακόμα κι αν, με τον αγώνα Sprint το Σάββατο και μετά τον αγώνα της Κυριακής, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Η στρατηγική και οι κατατακτήριες θα είναι κρίσιμες: σε μια τόσο μικρή απόσταση αγώνα, πολλοί αναβάτες θα μπορούν να τρέξουν με το μαλακό ελαστικό".

 


Marco Bezzecchi: "Μου άρεσε πολύ η μοτοσυκλέτα της περασμένης σεζόν, αλλά με την σχεδόν ολόμαυρη έκδοση μου αρέσει ακόμα παραπάνω! Είμαι ευχαριστημένος με τις δοκιμές, νιώθω καλά με τη νέα μοτοσυκλέτα και ένιωσα αμέσως τη διαφορά. Η αίσθηση με το γκάζι είναι η πιο μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη μοτοσυκλέτα, και μετά το αεροδυναμικό πακέτο. Θα είναι δύσκολο με δύο αγώνες το ίδιο Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον στην αρχή, ακόμα και να καταλαβαίνουμε πώς να διαχειριστούμε το σώμα μας. Θέλω να κερδίσω τον πρώτο μου αγώνα, αυτός είναι ο στόχος. Ξεκινάμε με ένα τεχνικό πακέτο που είναι ήδη στημένο, ανταγωνιστικό και γρήγορο. Είμαστε έτοιμοι, ίσως περισσότερο από τους εργοστασιακούς αναβάτες, στην αρχή εννοώ. Μετά σίγουρα θα μας φτάσουν, πρέπει να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο τώρα".

 

Valentino Rossi: "Περιμένω ένα υπέροχο 2023 από την Mooney VR46 Racing Team. Πέρυσι κάναμε το ντεμπούτο μας στα MotoGP μετά από τόσα χρόνια στη Moto3 και στη Moto2 και ήταν μια φανταστική σεζόν. Ήμασταν γρήγοροι, παρόλο που η ομάδα ήταν νέα. Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, πάλεψαν για το βάθρο και τις θέσεις στην πρώτη πεντάδα σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτός συνεχίζει να είναι ο στόχος μας και για το 2023. Έχουμε δύο πολύ γρήγορους και πιο έμπειρους αναβάτες, ελπίζω να κάνουν ένα ακόμη βήμα μπροστά για να πάρουν την πρώτη τους νίκη και να κατακτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάθρα. Ο Luca είναι στην τρίτη του σεζόν στα MotoGP και περιμένω πολλά από αυτόν. Έχει κάνει σπουδαία βήματα το 2022, έχει μεγαλώσει πολύ και έχει φτάσει πολλές φορές κοντά στο βάθρο: το αξίζει. Στις δοκιμές ήταν πολύ γρήγορος και είναι ανταγωνιστικός. Ο Marco μπορεί επίσης να τα πάει καλά, στην πρώτη του χρονιά στα MotoGP, που είναι δύσκολη για όλους, ήταν πολύ καλός. Ανέβηκε στο βάθρο στο Assen και έκανε πολλούς αγώνες όπου έμεινε με τους ταχύτερους αναβάτες μέχρι το τέλος. Πρέπει να συνεχίσει έτσι και μπορεί να βελτιωθεί για να είναι ακόμα πιο γρήγορος στη δεύτερη χρονιά του στην κορυφαία κατηγορία".

 

Alessio Salucci, Διευθυντής Ομάδας: "Αφήνουμε πίσω μια απαιτητική χρονιά, που όμως μας έδωσε μεγάλη ικανοποίηση και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άλλη μια σεζόν, τη δέκατη για την ομάδα στο Πρωτάθλημα, τη δεύτερη στα MotoGP. Είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για όλους μας γιατί έχουμε δει τον Luca και τον Marco να μεγαλώνουν με τα χρόνια και σήμερα να αναδεικνύουν τα χρώματά μας, μαζί με αυτά της Mooney, στη μεγάλη κατηγορία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, η νέα αγωνιστική μορφή θα είναι πρόκληση για όλους, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη, όπως και οι συνεργάτες μας, πρώτα απ' όλα η Mooney και η Ducati, που συνεχίζουν να μας υποστηρίζουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την επίτευξη σημαντικών στόχων".

 

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της LCR Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Τι θα γινόταν αν ο Bautista είχε μείνει στα MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα